حسین قدیمی، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اردبیل، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در اردبیل اظهار کرد: در حال حاضر سه نیروگاه خورشیدی، ۲۳۸ نیروگاه خورشیدی خانگی و ۲۶ نیروگاه خورشیدی در ادارات استان فعال هستند که در مجموع ۴۵۰۰ کیلووات برق تولید میکنند. وی گفت: این میزان تولید، تنها ۱ درصد از برق مصرفی استان را تشکیل میدهد و برنامهریزی برای افزایش سهم انرژیهای تجدیدپذیر در دستور کار قرار دارد.
۱۵۰ مگاوات برق از محل انرژی تجدیدپذیر تولید میشود
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اردبیل افزود: برنامهریزیها برای تولید ۱۵۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر در استان انجام شده است و طبق این برنامه، از طرحهای مرتبط همانند نیروگاههای خانگی حمایت خواهد شد.
وی تصریح کرد: بر اساس این برنامه ۲۰ درصد از مصرف دستگاههای اداری باید از طریق انرژی خورشیدی تأمین شود و همچنین چاههای کشاورزی که ۸۰ درصد از انرژی خود را از منبع خورشید تأمین کنند، از محدودیتها معاف شده و حتی میتوانند برق اضافی خود را به شرکت توزیع برق بفروشند.
پتانسیل بالای اردبیل در انرژیهای بادی
قدیمی در ادامه به پتانسیل بالای استان در زمینه انرژیهای بادی اشاره کرد و گفت: مطالعات جامعی در این زمینه انجام شده و مکانهای مستعد مانند کمیآباد، فندقلو و سرعین شناسایی شدهاند.
نیروگاه زمینگرمایی مشکینشهر در مراحل پایانی قرار دارد
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اردبیل در خصوص نیروگاه زمینگرمایی مشکینشهر گفت: این پروژه در مراحل پایانی قرار دارد و پس از احداث، قادر به تولید ۵۰ مگاوات برق خواهد بود. وی تأکید کرد: هدف اصلی از پروژه زمین گرمایی مشکینشهر، انتقال تکنولوژی است و در حال حاضر امکان تولید ۵ مگاوات برق وجود دارد که این میزان تا ۵۰ مگاوات قابل افزایش است.قدیمی با بیان اینکه میزان احداث نیروگاههای انرژی تجدیدپذیر نسبت به سال قبل افزایش یافته است، گفت: با این حال، این افزایش کافی نیست و برنامههای متعددی برای توسعه این نیروگاهها در استان در دست اجرا است.وی افزود: جلساتی با استاندار برگزار شده و همایشهایی نیز با کشاورزان برگزار شده است و این موضوع در جلسه شورای اداری نیز مطرح خواهد شد. مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اردبیل تأکید کرد: محدودیتهای موجود، فرصتی برای توسعه نیروگاههای انرژی تجدیدپذیر هستند.
حمایت ویژه دولت از احداث نیروگاههای تجدیدپذیر
وی همچنین به حمایت از احداث نیروگاههای خانگی اشاره کرد و گفت: با همکاری بانکها، وام ۴ درصد با بازپرداخت ۸۰ ماهه برای سرمایهگذاری ۱۵۰ میلیون تومانی در این بخش ارائه میشود و یک قرارداد ۲۰ ساله تضمینی نیز با متقاضیان بسته میشود.
تامین زمین، چالش اصلی در برابر احداث نیروگاههای تجدیدپذیر
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اردبیل چالش اصلی در احداث نیروگاههای خورشیدی را تخصیص زمین عنوان کرد و گفت: خوشبختانه دستگاه قضایی و شورای نظارت بر دستگاهها همکاری خوبی در این زمینه دارند و تقریباً راه برای احداث نیروگاهها هموار شده است.وی افزود: اقدامات خوبی برای جذب سرمایهگذار در استان انجام شده است و سرمایهگذارها نیز وارد این عرصه شدهاند.قدیمی به پروژه ۲۵ مگاواتی نیروگاه خورشیدی در تقی دیزج اشاره کرد و گفت: تمامی مراحل این پروژه انجام شده است، اما به دلیل معارض داشتن زمین، هنوز به بهرهبرداری نرسیده است و رفع این مشکل، ۲۵ مگاوات به ظرفیت تولید برق استان اضافه خواهد کرد.