«نفس» نجاتبخش جان فرزاندان از سقط/ تولد بیش از ۳۵۰ نوزاد نجات یافته از سقط در طرح نفس استان مرکزی
به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ سقط جنین مسألهای است که تمام دنیا از جمله کشور ایران با آن درگیر است و آمار دقیقی از آن وجود ندارد؛ مسألهای که برای حل آن در کنار فرهنگسازی، نیازمند انجام اقدامات سلبی و وضع قوانین در رابطه با آن هستیم.
موضوع سقط جنین از آن جهت چالش برانگیز است که در یک طرف موضوع سقط از بین بردن جنینی به منصه ظهور رسیده است که قابلیت تکوین دارد و جامعه میبایست برای این موجودیت احترام قائل بوده و از آن صیانت کند.
سقط جنین در ایران طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران ممنوع است، مگر در موارد خاص و با شرایط خاص؛ سقط جنین غیرمجاز، بهویژه در صورتی که جنین به صورت عمدی کشته شود و شرایط مجاز نباشد، عواقب قانونی جدی به همراه دارد. بسته به شرایط، مجازاتها میتواند شامل دیه یا حتی مجازاتهای سنگینتر باشد.
با راهاندازی مرکز نجات فرزندان سقط «نفس» در شهرهای مختلف کشور به همت بسیج جامعه پزشکی، فرصت خوبی برای زندگی بخشیدن به نوزادانی فراهم شد که با غفلت و ناآگاهی والدین ممکن بود خیلی زود زمان پایان زندگی شأن رقم بخورد.
مرکز «نفس» از جمله مراکز نیکوکاری مردمی است که در راستای تحقق کاهش سقط جنین و کمک به خانوادهها برای حفظ فرزندانشان مانند سایر شهرهای کشور، از سال ۱۴۰۱ در شهرهای مختلف راهاندازی شد.
مریم غفاری مسئول مرکز مردمی نفس استان مرکزی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ با اشاره به فعالیتهای مرکز نفس گفت:ن جات فرزند سقط با هدف پیشگیری و آگاهی بخشی در زمینه سقط در راستای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با حمایت بسیج جامعه پزشکی و شبکه بهداشت درمان در استان از سال ۱۴۰۱ شروع به فعالیت کرد.
وی افزود: مرکز نفس یک مرکز تخصصی است که رویکرد آن فرهنگسازی، مشاوره و حمایت از مادر و خانوادههایی است که به هر دلیلی تصمیم به سقط فرزند سالم خود میکند.
مسئول مرکز مردمی نفس استان مرکزی تصریح کرد: ماماها، مشاوران، متخصصان زنان و زایمان و سایر عوامل در قالب طرح نفس با این مرکز همکاری دارند و فعالیتهای فرهنگی و مشاوره به زوجین برای جلوگیری از سقط جنین را سرلوحه فعالیت خود قرار دادهاند.
غفاری با بیان اینکه با فعالیتهای این مرکز در سطح استان ۵۵۰ جنین از خطر سقط رهایی یافتهاند، یادآور شد: از آغاز اجرای طرح نفس در استان تاکنون ۳۷۵ نوزاد از سقط نجات یافته و متولد شدهاند.
سقط جنین در کنار بالا رفتن سن ازدواج، عدم تمایل به فرزند آوری، تجرد گرایی و… از جمله تهدیدهای جوانی جمعیت است که تلاش در مسیر کاهش هر کدام از آنها، حرکت به سمت پیری جمعیت و در نتیجه خطراتی مانند افزایش هزینههای نظام سلامت و کاهش سرعت رشد اقتصادی کشور، تابآوری مالی نظام بازنشستگی، رفاه و کیفیت زندگی سالمندان و عملکرد کیفی نظام سلامت را کندتر خواهد کرد.
انتهای پیام/