سرشماری کشاورزی، مقدمه برنامهریزی و توسعه/ سرشماری نفوس و مسکن در سال ۱۴۰۵
به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ غلامرضا گودرزی رئیس مرکز آمار ایران صبح امروز در آئین اختتامیه ششمین سرشماری عمومی کشاورزی استان مرکزی، آمار و دادههای حاصل زا سرشماری عمومی کشاورزی در سال جاری را کیفی ارزیابی کرد و گفت: دادههای اولیه این سرشماری نشان میدهد که بخش کشاورزی کشور در ۱۰ سال گذشته فراز و فرودهایی داشته است.
وی با تاکید بر اینکه آمار و دادهها میتواند در جهت ترسیم سیاستهای صحیح کمککننده باشند، افزود: آمار، حقالناس است و باید تلاش کنیم آمار با کیفیتی تولید شود و سیاستگذاران به خوبی این آمار را در سیاستهای خود لحاظ کنند.
رئیس مرکز آمار ایران با بیان اینکه سرشماری امسال، حاصل تلاش جوانان کشور بود، تصریح کرد: از ویژگیهای این سرشماری جدای از کیفیت دادهها، حضور جوانانی بود که با وجود کمبود امکانات و تجهیزات پای کار ایستادند.
گودرزی با تاکید بر ضرورت استفاده از فناوریهای نوین در سرشماریها گفت: ما به زودی وارد فرآیند سرشماری نفوس و مسکن خواهیم شد؛ جلسات اجرای این سرشماری از چندی پیش آغاز شده است و اعتبار کافی نیز برای اجرای آن در سال ۱۴۰۴_۱۴۰۵ دیده شده است.
وی خاطرنشان کرد: قطعا در مرکز آمار و در استانها باید به سمت استفاده از فناوریهای نوین برویم تا سرشماری با صحت و دقت بیشتری انجام شود.
مهدی زندیهوکیلی استاندار مرکزی نیز در این آئین، آمار و اطلاعات را پیش نیاز سیاستگذاری و برنامهریزی در کشور دانست و گفت: در سطح دولت و نظام برنامهریزی کشور مهمترین مرکزی که وجود دارد مرکز آمار ایران است که به اطلاعات آن در موارد مختلف و متعدد مورد استناد قرار میگیرد.
وی به اجرای سرشماری عمومی کشاورزی استان، افزود: حوزه کشاورزی از مهمترین بخشها است که خوشبختانه باتوجه به کیفیت مطلوبی که در این سرشماری حاصل شد که مبنای تصمیمگیریهاست؛ لذا احصای آمار دقیق، نقش مهمی در ارائه خدمات مطلوبتر در حوزه کشاورزی دارد.
استاندار مرکزی یکی از مهمترین نتایج حاصل از سرشماری کشاورزی را دستیابی به الگوی کشت استان دانست و گفت: با استناد به دادههای این سرشماری میتوانیم با نگاه آینده نگرانه به مزیتهای حوزه کشاورزی استان برسیم و متناسب با شرایط اقلیمی، کشاورزی، پراکنش شهر و روستا و نظام جمعیتی برنامه ریزی داشته باشیم.
نوربخش عسکری رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان نیز با اشاره به اتمام اجرای میدانی ششمین سرشماری عمومی کشاورزی در استان گفت: سرشماری بخش کشاورزی از ۱۲ آبان با دستور رئیس جمهور آغاز شد و ۴۵ روز به طول انجامید. از جمله مشکلات اجرایی این طرح، ناکافی بودن اعتبارات، مشکلات تأمین خودرو، فصل سرما و مشکلات ناشی از آن، کمبود مأمور آمارگیر و خانوارهای غایب بودند.
وی با بیان اینکه نتایج نهایی سرشماری در اردیبهشت ماه اعلام میشود، گفت: بر اساس نتایج اولیه سرشماری کشاورزی در سال جاری، سهم بهرهبرداران به تفکیک هر شهرستان نسبت به کل استان بدین شرح است که در ساوه ۱۸.۴۸ درصد، شازند ۱۵.۹۱ درصد، اراک ۱۴.۳۲ درصد، خنداب ۱۱.۰۸ درصد، خمین ۸.۷ درصد، زرندیه ۶.۵۴ درصد، کمیجان ۵.۷۳ درصد، فراهان ۴.۸۵ درصد، دلیجان ۴.۴۳ درصد، تفرش ۳.۵۴ درصد، آشتیان ۳.۵۲ درصد و شهرستان محلات ۲.۸۹ درصد است.
وی ادامه داد: ترکیب بهرهبرداران در بخش کشاورزی استان مرکزی به ترتیب در بخش باغداری ۳۶.۶۷ درصد، بخش زراعت ۳۳.۹۳ درصد، بخش دامداری ۱۷.۶۵ درصد است؛ همچنین آمار به دست آمده حاکی از رشد بخش کشاورزی در حوزه آبزیپروری، گلخانهها، زنبورداری و پرورش کرم ابریشم است.
انتهای پیام/