حمایت صنایع کوچک خراسان رضوی از طرح های دانشجویی در حوزه سلامت
به گزارش خبرگزاری بسیج استان خراسان رضوی از مشهد مقدس، «جعفر فرشچی طوسی» در خصوص این رویداد فناورانه دانشجویی با رویکرد {مشارکت مردم در جهش تولید}وبرگزاری در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، اظهار داشت: استارت آپ دمو "حوزه سلامت" با اعلام شرکت شهرک های صنعتی خراسان رضوی از اواخر مهرماه سال جاری و با هدف شناسایی طرح های فناورانه در سه حوزه سلامت و به منظور آموزش، منتورینگ، جذب سرمایه و تسهیل گری ورود به کسب کار طرح ها و یا رفع نیازهای فناورانه سایر صنایع آغاز گردید.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان خراسان رضوی تصریح کرد: مخاطبان دانشجویان، فناوران و فعالین صنعت سلامت و در مجموع هر فرد یا تیمی که محصول یا خدمات مبتنی بر نوآوری و فناوری قابل ارائه در این صنعت را داشته اند، بوده است که این رویداد در سه محور اصلی شامل ، تجهیزات پزشکی، دارو و مکمل ها و هوش مصنوعی در سلامت برگزار گردید.
فرشچی طوسی عنوان داشت: در این استارت آپ ۱۵۰ نفر از دانشجویان، فعالان و استادان حوزه سلامت شرکت داشتند که ۳۱ ایده مطرح شد و از این تعداد ۱۰ طرح به مرحله نهایی رسید که پس از داوری سه طرح به عنوان منتخب برگزیده شد که در رویداد پایانی بر اساس شاخص های سطح فناوری، تیم سازی، بازار پذیری و مالی سه طرح توسط ارزیابان و داوران به عنوان طرح های برتر انتخاب شدند.
وی خاطر نشان کرد: طرح اول «پلتفرم هوشمند حرکات ورزشی و توانبخشی» آقای یادگاری طرح دوم «سیستم هوشمند تزریق دارو» آقای زامیاد طرح سوم «سامانه پایش روان-سپهر» خانم باقری کسب کردند.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان خراسان رضوی گفت: تحولی نوین در حوزه خدمات فیزیوتراپی و توانبخشی پلتفرم هوشمند جهت انجام حرکات ورزشی و توانبخشی است که به هدف بهبود کیفیت درمان و بهره وری و نیز افزایش رضایت بیماران و کادر درمان ایجاد شده است.
فرشچی ادامه داد: از مزایای این طرح فناورانه و نوآورانه که از تلفیق دانش فیزیوتراپی با فناوری هوش مصنوعی ایجاد شده است، می توان به ایجاد انگیزه در بیماران برای تکمیل دوره درمان با کاهش هزینه درمان و ارتباط موثرتر با فیزیوتراپ در چند دوره زمانی ، ابزار کمک تشخیصی برای پزشکان و فیزیوتراپ ها ، امکان تجویز حرکات ورزشی از بین ۳۰۰ حرکت اصلاحی - تمرینی و ثبت دقیق پیشرفت بیمار به کمک هوش مصنوعی ، دسترسی به خدمات فیزیوتراپی برای بعضی از بیماران که امکان حضور فیزیکی در مراکز فیزیوتراپی را ندارند یا امکان حرکت ندارند با قابلیت انجام حرکات ورزشی در منزل و کمک به مراکز درمانی برای تخصیص بهینه فیزیوتراپ به بیمار و صرفه جویی در زمان اشاره کرد.
وی افزود: طرح سیستم هوشمند تزریق دارو رتبه دوم را کسب کرد که این سیستم هوشمند دارو، محصولی دانش بنیان است که بر پایه علائم حیاتی بیماران و با بهرهگیری از هوش مصنوعی نرخ تزریق دارو به بیمار را متناسب با نوع فرآیند درمان تنظیم میکند. این افزونه با قرارگیری بین دستگاههای ثبت علائم حیاتی، عملکرد پمپهای تزریق دارو را بهینه میکند.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان خراسان رضوی گفت: از مزایای اصلی این سیستم ارتقاء کیفیت درمان با افزایش دقت تزریق اشاره کرد. همچنین این محصول از نظر اقتصادی نیز مقرونبهصرفه است؛زیرا بهمنظور بهینهسازی فرآیند تزریق نیاز به تعویض تجهیزات فعلی مانند مانیتورینگ و پمپهای تزریق نیست و این سیستم منطبق با دستگاه های موجود جهت جلوگیری از تحمیل هزینه زیاد به مراکز درمانی و خروج ارز از کشور توسعه مییابد.