به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، محسن معصوم علیزاده امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با گرامیداشت دهه فجر انقلاب اسلامی در تشریح اقدامات صورت گرفته در سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان طی سال جاری، ثبت جهانی همگتانه را مهمترین اتفاق در سطح کشور و استان دانست و اظهار کرد: با ثبت جهانی هگمتانه به عنوان بیست و هشتمین اثر کشور در یونسکو کار بسیار بزرگی صورت گرفت که نشان دادن عظمت فرهنگ و تاریخ و تمدن ایران زمین بود و اهداف بزرگی محقق شد.
وی از افتتاح و کلنگزنی ۱۵ پروژه گردشگری با اعتبار یک هزار و ۷۹۹ میلیارد ریال طی دهه فجر امسال در استان خبر داد و بیان کرد: این پروژهها برای ۱۳۸ نفر اشتغال ایجاد خواهد کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان در تشریح این پروژهها با بیان اینکه ۶ پروژه در ملایر با ۸۹۹ میلیارد ریال اعتبار و با اشتغالزایی برای ۴۱ نفر بهرهبرداری میشود، گفت: این طرحها بیشتر در حوزه مبل و منبت است ضمن اینکه سفره خانه سنتی نیز در این شهرستان راهاندازی میشود.
وی با اشاره به افتتاح و کلنگزنی سه طرح در شهرستان نهاوند با ۶۷۰ میلیارد ریال و ایجاد اشغال برای ۳۵ نفر، عنوان کرد: در شهرستان بهار یک طرح با ۴۰ میلیارد ریال و در تویسرکان سه پروژه با ۶۰ میلیارد ریال اعتبار با اشتغالزایی برای ۱۸ نفر ایجاد میشود.
علیزاده به ثبت آثار منقول و غیر منقول استان در فهرست آثار ملی به عنوان اقدامات صورت گرفته در حوزه معاونت میراث فرهنگی استان اشاره و بیان کرد: امسال سه اثر دیگر جزو آثار منقول ثبت و مجموع آن به ۳۳ اثر رسید، ضمن اینکه ۹ اثر به عنوان آثار غیر منقول طی ۹ ماهه سال جاری به ثبت رسیده است.
وی با اشاره به صدور مجوز یک موزه، مرمت ۵۳ اشیاء تاریخی و ثبت سه اثرطبیعی در فهرست آثار ملی کشور طی امسال به عنوان دیگر اقدامات صورت گرفته در معاونت میراث فرهنگی، گفت: دو مورد کاوش داشتیم که در مجموع ۱۰۶ کاوش انجام شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان با اشاره به ثبت ۱۱۶ آثار ناملموس در فهرست آثار ملی کشور تاکید کرد: از ابتدای سال تاکنون سه مورد ثبت شده که تا پایان سال هفت مورد دیگر به ثبت خواهد رسید.
وی در تشریح عملکرد و اقدامات صورت گرفته در یگان حفاظت اداره کل استان طی سال جاری به کشف ۵۴۸ قلم و دستگیری ۷۳ مجرم حوزه میراث فرهنگی اشاره و تاکید کرد: در همین راستا کشف ۳۳ دستگاه فلزیاب، متلاشی کردن ۱۱ باند حفاری غیرمجاز، توقیف ۲۸ دستگاه خودرو و موتور سیکلت، ۶۷ قلم تحویل داوطلبانه اشیاء و غیزه نیز صورت گرفته است.
علیزاده در تشریح اقدامات صورت گرفته در معاونت سرمایه گذاری، با تاکید بر توسعه زیرساختهای گردشگری این مهم را از اولویتهای کاری این سازمان دانست و بیان کرد: رونق گردشگری در استان به عنوان یکی از نیروهای محرکه توسعه اقتصادی استان نیازمند بسترسازی مناسب از جمله ایجاد تاسیسات گردشگری متناسب با نیاز هر قشر گردشگر است که در همین راستا طی ۱۰ ماهه سال جاری ۳۹ موافقت نامه اصولی صادر شده که شامل ۱۱ هتل و سفرخانه، ۱۰ مجتمع گردشگری و بومگردی در سطح استان است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۵ درصد رشد داشته است.
وی اضافه کرد: تعداد ۵ موافقت به منظور ساخت دو هتل و مجتمع گردشگری و سفره خانه سنتی صادر شده و در حال حاضر ۴۲ پروژه در استان با حجم سرمایهگذاری بیش از ۲۵ هزار میلیارد ریال با اشتغال برای ۲ هزار نفر در حال اجرا است که با بهرهبرداری از این مراکز تعداد ۵۰۰ اتاق و یک هزار و ۸۰۰ تخت به ظرفیت اقامتی استان افزوده خواهد شد که با برنامهریزی صورت گرفته ۱۹ واحد از این تعداد تا پایان سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری خواهد رسید.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با بیان اینکه در زمینه ایجاد زیرساختهای گردش در سال جاری از محل اعتبارات ملی و استانی بالغ بر ۷۰ میلیارد ریال اقدامات خوبی در زمینه ایجاد زیرساختهای گردشگری در روستاهای هدف از جمله علیصدر، ملحمدره و ورکانه صورت گرفته است، اظهار کرد: در بخش مطالعات تهیه طرح پردیس گردشگری محور بهار و لالجین از جمله اقدامات زیرساختی است.
وی در خصوص آمار گردشگران داخلی و خارجی از جاذبههای تاریخی، فرهنگی و طبیعی استان یادآور شد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۴ میلیون و ۲۸۹ هزار و ۵۰۴ نفر بر اساس آمار رسمی از اماکن دیدنی استان همدان بازدید کردهاند و ۵۴۰ هزار و ۲۹۶ نفر گردشگر داخلی در فضاهای اقامتی استان اقامت داشتهاند.
علیزاده با اشاره به حضور ۱۲ هزار و ۱۱۰ نفر بازدیدکننده خارجی طی سال جاری در همدان، خاطرنشان کرد: امسال ۲۰ هزار و ۴۶۰ مورد اقامت گردشگر خارجی در استان به ثبت رسیده که نسبت به سال گذشته رشد خوبی داشته است.
انتهای پیام/