برگزاری پنل تخصصی حکمرانی عمومی و نظام اداری هوشمند در اولین کنفرانس ملی حکمرانی هوشمند
به گزارش سرویس اساتید خبرگزاری بسیج،
دکتر شهلا سهرابی رییس پنل تخصصی حکمرانی عمومی و نظام اداری هوشمند کنفرانس گفت: از جمله زیرمحورهای این پنل شامل؛ خط مشی گذاری، مدیریت تحول، مدیریت منابع انسانی، مشارکت شهروندان در تصمیم گیری، پاسخگویی دولت، مدیریت هوشمند در دولت، تصمیم گیری مبتنی بر داده و شفافیت مبارزه با فساد اداری است که در راستای برنامه اصلاح نظام اداری مصوب یکصد و نود و دومین شورای عالی اداری در دولت چهاردهم می باشد.
دکتر سهرابی تأکید کرد: وقتی از اصلاح نظام اداری صحبت می کنیم یعنی از وضع موجود راضی نیستیم و این اصلاح باید مستمر باشد.
عضو هیأت مدیره انجمن علمی حکمرانی متعالی ایران گفت: حرکت در مسیر اهداف پنجگانه انقلاب اسلامی که اکنون در مرحله سوم یعنی دولت سازی هستیم و از سخت ترین مراحل می باشد، نیازمند همراهی و همفکری همه اساتید و صاحب نظران می باشند تا بتوان دولت اسلامی را محقق ساخت و در مسیر تمدن نوین اسلامي حرکت کرد چرا که طبق بیانات مقام معظم رهبری این تمدن دارای دو بخش است که بخش اول ابزاری است و بخش دوم اصلی و حقیقی. لازم است به بخش اصلی و حقیقی تمدن بیشتر توجه شود مانند؛ سبک زندگی، مسئله خانواده، نوع مسکن، رفتار ما در محل کار، رفتار ما در دانشگاه، در مدرسه، در رسانه، رفتار ما با رئیس، با مرئوس، با دوست با دشمن با بیگانه، که اگر در این بخش پیشرفت نکنیم بخش اول نمی تواند ما را به مقصد برساند. همچنین اگر به بخش حقیقی تمدن پرداخته شود بهره وری نیز که در برنامه هفتم پیشرفت رقم ۲/۸ درصدی را به خود اختصاص داده از این رهگذر حاصل خواهد شد.
دکتر وحید آرایی، رئیس دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی و دبیر اولین کنفرانس ملی حکمرانی هوشمند ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص اهداف و مأموریت کنفرانس و پنل های تخصصی برگزار شده گفت: نظام حکمرانی و سیاست گذاری با توجه به ظهور فناوری های نوین می بایست در جهت هوشمندسازی حرکت نماید.
دکتر آرایی تأکید کرد: در حکمرانی نیازمند هم افزایی بخش دولتی، بخش خصوصی و مردم هستیم و در این راستا پنل های تخصصی کنفرانس در دستگاه های حاکمیتی ذیل قوای سه گانه و نیز بخش خصوصی برگزار می شود.
دبیر اولین کنفرانس ملی حکمرانی هوشمند در پایان گفت: مهم ترین بازیگری که می تواند در موضوع حکمرانی هوشمند کنشگری داشته باشد، سازمان اداری و استخدامی کشور است که با توجه به سابقه اجرایی و رویکرد علمی آقای دکتر رفیع زاده ریاست محترم سازمان،گام های مؤثری از جمله ابلاغ برنامه اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم برداشته شد و البته سند نقشه راه هوشمندسازی نیز در دست تدوین است.
در ادامه دکتر علاءالدين رفیع زاده معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور به توصیف و تحلیل وضعیت کنونی نظام اداری و استخدامی دستگاه های اجرایی پرداخت و گفت: اصلاح و تحول در نظام اداری کشور جزو اولویت های مهم دولت چهاردهم بوده که در این راستا برنامه اصلاح نظام اداری مبتنی بر سیاست های کلی نظام اداری و به منظور تسهیل اجرای فصل بیست و سوم قانون برنامه هفتم پیشرفت کشور تصویب و ابلاغ شد.
دکتر رفیع زاده عنوان کرد: اصلاح ساختار و معماری کلان دولت، مدیریت سرمایه انسانی، توسعه دولت هوشمند، ارتقای سلامت اداری و رفع زمینه های فساد، ارتقای نظام مدیریت عملکرد و بهبود کیفیت خدمات و نیز ارتقای بهره وری جزو شش محور اصلی برنامه اصلاح نظام اداری است.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور تأکید کرد: اصلاح روش ها و فرایندهای انجام کار برای خدمات رسانی بهتر به مردم، بهبود رتبه کشور در شاخص توسعه دولت الکترونیکی، انجام کلیه معاملات و ارائه خدمات به صورت الکترونیکی، هوشمندسازی خدمات دولت، انجام استعلامات مربوط به پایگاه های اطلاعاتی پایه، ارتقای جایگاه ساختاری و انسانی حوزه های فناوری دستگاه های اجرایی و نیز تحقق حداکثری حکمرانی داده مبنا و یکپارچگی سامانه های اطلاعاتی به منظور تصمیم سازی شواهد و داده محور جزو اهداف توسعه دولت هوشمند است.
دکتر رفیع زاده در پایان گفت: تعامل و انسجام بین همه دستگاه ها و نیز یکپارچگی داده ها و اتصال سامانه های دستگاه ها به یکدیگر جزو ضرورت های تحقق دولت هوشمند است.
دکتر سیدمهدی الوانی چهره ماندگار علم مدیریت ایران و عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران گفت: لازم است مفهوم حکمرانی و تفاوت آن با مدیریت به خوبی درک شود چرا که حکمرانی یعنی تعامل سه بازیگر دولت، بخش خصوصی و جامعه مدنی باید اتفاق بیافتد.
دکتر الوانی تأکید کرد: بوروکراسی به قول هابز یک جانور غول پیکر است که انسان را در خود حل می کند و حریف شدن با آن کار هر کسی نیست و نیاز به اراده جدی دارد.
استادتمام دانشگاه علامه طباطبایی گفت: نظارت همگانی همه مشکلات بوروکراسی را حل می کند چرا که مردم بازیگر اصلی حکمرانی و ولی نعمت هستند و اگر مردم مردم نباشند، دولت معنایی ندارد.
دکتر الوانی در پایان گفت: یکی از کارهای مهم در دولت الکترونیک این است که ظرفیت ها و امکانات را با مأموریت ها متناسب سازی کنیم.
در خاتمه دکتر محمدصادق ضیایی استادتمام مدیریت دانشگاه تهران عنوان کرد: مفهوم حکمرانی فرایند و سازوکارهایی هست که دولت ها و در واقع نهادهای عمومی می خواهند از آن برای زندگی بهتر شهروندان استفاده کنند ولی بدون توجه به شهروندان و بدون دادن قدرت به آنها نشدنی است.
دکتر ضیایی تأکید کرد: نظام اداری هوشمند مواردی را مثل شفافیت، پاسخگویی، عدالت، اثربخشی و کارایی نظام اداری را مطرح تا از این رهگذر بتوان مدیریت موثر را در راستای استفاده بهینه از توان منابع انسانی بکار گرفت.
استاد مدیریت دانشگاه تهران تأکید کرد: مفهوم نظام حکمرانی با نظارت مردمی معنا پیدا می کند چرا که مردم کنشگر اصلی حکمرانی اند و دولت هم مکلف به ارائه بهترین خدمات به آنها می باشند.
دکتر ضیایی در پایان گفت: شفافیت و پاسخگویی در نظام اداری، تقویت سرمایه اجتماعی، سوق دادن مدیریت به سمت رهبری و اقتدار قانونی و آینده پژوهی برای تحقق دولت الکترونیک حائز اهمیت است.
گفتنی است اولین کنفرانس ملی حکمرانی هوشمند ۷ اسفندماه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی برگزار می شود.