دستاوردهای حوزه کشاورزی دیارآفتاب بعد از انقلاب؛ رشد تولید محصولات زراعی و دامی

پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در عرصه کشاورزی توسعه و پیشرفت‌هایی در استان ایجاد شد تا جایی که امروز این توسعه به حدی رسیده که استان مرکزی در چند محصول به عنوان قطب تولید شناخته می‌شود.
کد خبر: ۹۶۶۵۳۸۰
|
۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۱

به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ کشاورزی به عنوان مهمترین ظرفیت استان مرکزی از گذشته تاکنون شناخته می‌شود، استانی که گرچه قطب صنعت کشور به شمار می‌رود ولی ظرفیت عظیمی در بخش کشاورزی داشته و این قطعه از خاک کشورمان ویترینی بی‌نظیر از محصولات کشاورزی است.

افزایش سرانه تولیدات کشاورزی، باغبانی و دام، طیور و آبزیان این استان را امروز در جرگه استان‌های صاحب نام در حوزه امنیت غذایی و صادرات تبدیل کرده و برخی طرح‌هایی که در زیرشاخه کشاورزی استان اجرا شده است، تحقق آن در دوران قبل از انقلاب یک رؤیا بود.

تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی، سامانه‌های آبیاری نوین و هوشمند، ایجاد گلخانه‌ها، ایجاد مراکز تحقیقاتی، توسعه و نوسازی مکانیزاسیون کشاورزی، ایجاد صنایع تبدیلی و غذایی از جمله دستاوردهای انقلاب شکوهمند اسلامی در حوزه کشاورزی مازندران بوده است.

طبق گفته بسیاری از کارشناسان قبل از انقلاب کشاورزی در این استان به واسطه ایجاد روش‌های سنتی بازددهی قابل قبولی نداشت، اما امروز به واسطه نگاه‌های عدالت آمیز انقلاب اسلامی این استان در بسیاری از محصولات کشاورزی از قطب‌های اصلی تولید محسوب می‌شود.

مشکلات و ضعف‌های موجود در کشاورزی موجب شد که ایران در سال‌های قبل از انقلاب به یکی از بزرگ‌ترین واردکنندگان محصولات کشاورزی تبدیل شود، اما به لطف اقدامات انجام شده در مدت چهل و شش سالی که از انقلاب شکوهمند ایران اسلامی می‌گذرد شاهدیم که بسیاری از محصولات کشاورزی را به سراسر دنیا صادر می‌کنیم.

رشد کشاورزی در زمان پس از انقلاب 

علی صفری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی درخصوص ظرفیت‌های بخش کشاورزی استان گفت:  در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی جمعیت ما ۳۶ میلیون نفر و تولیدات کشاورزی در مجموع ۲۵ میلیون تن بود.

وی افزود: بخش کشاورزی در طول سال‌های پس از انقلاب اسلامی رشد قابل توجهی داشته و توانسته است با بهره‌گیری از ظرفیت‌ها، تغییر الگوی کشت، استفاده از کودها و سموم شیمیایی، استفاده از ابزار آلات پیشرفته و مدرن و همچنین توسعه خدمات آموزشی، قدم والایی در زمینه تولیدات این عرصه بردارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با بیانن اینکه محصولات استراتژیک نظیر گندم در استان مازاد بر مصرف استان تولید وجود دارد، تصریح کرد: گندم یک محصول استراتژیک است که تولیدات استان در سال ۱۳۵۷ به حدود ۸۷ هزار تن می‌رسید ولی امسال به ۵۰۰ هزار تن رسید.

صفری ادامه داد: براساس آخرین آمار به دست آمده در سال ۱۳۵۷، میزان تولید گوشت قرمز در استان مرکزی ۲۰ هزار تن بوده اما این میزان در سال جاری به ۵۲ هزار تن رسیده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با بیان اینکه این استان یکی از مناطق مستعد تولید گوشت مرغ و گوشت قرمز است، ادامه داد: تولید شیرخام در سال ۱۳۵۷ در استان مرکزی ۱۲۵ به ثبت رسیده و این آمار در سال جاری تاکنون به ۴۰۰ هزار تن افزایش یافته است.

وی ادامه داد: میزان تولید تخم‌مرغ این استان در قبل انقلاب، به ۱۷ هزار تن و در سال جاری به ۶۰ هزار تن رسیده است؛ همچنین تولید گوشت مرغ استان در سال ۱۳۵۷ تنها ۱۹ هزار تن بود اما این رقم در سال جاری به ۶۵ هزار تن رسیده است.

صفری بیان کرد: تولید گوشت مرغ استان مرکزی در سال جاری تاکنون ۶۵ هزار و ۵۰۰ تن بوده که نسبت به تولید ۴۹ هزار و ۸۱۰ تنی سال گذشته ۳۲ درصد افزایش دارد.

وی تصریح کرد: تولید عسل استان مرکزی در سال های قبل انقلاب به ۷۰ تن و امروز به یک‌هزار و ۲۰۰ تن رسیده است؛ در بخش آبزیان نیز در سال ۵۷ تولید چشمگیری نداشتیم اما هم‌اکنون ۱۰ هزار تن تولید در این بخش وجود دارد و این درحالیست که استان مرکزی یک استان غیرساحلی است. 

صفری گفت: تولید محصولات باغی و گلخانه ای استان در سال ۱۳۵۷، چهل و پنج هزار تن بوده که در سال جاری به بیش از ۶۰۰ هزار تن رسیده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اضافه کرد: تولید محصولات زراعی این استان از ۴۸۰ هزار تن در سال ۱۳۵۷ به حدود ۲ میلیون تن در سال جاری افزایش یافته است.

وی بیان کرد: در سال ۵۷ به دلیل بالا بودن میزان بارش در استان مرکزی، توجهی به توسعه روش‌های آبیاری نشده اما اکنون بیش از ۷۶ هزار هکتار آبیاری به شیوه نوین انجام می‌شود.

صفری عنوان کرد: در حوزه کانال‌های آبیاری نیز استان مرکزی در ابتدای انقلاب تنها ۲۰ کیلومتر اجرا داشت اما اکنون حدود ۱۳۰۰ کیلومتر کانال ایجاد شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: پیش‌بینی شده تا پایان سال جاری یک‌هزار و ۴۵۵ شغل در بخش کشاورزی ایجاد شود که تاکنون ۸۳ درصد آن محقق شده است.

استان مرکزی با توانمندی‌هایی که پس از انقلاب در حوزه‌های مختلف از جمله کشاورزی کسب کرده است نیاز غذایی درصد بالایی از جمعیت کشور را تأمین می‌کند و این وضعیت در حالی است که این استان به رغم همه توانمندی‌ها از تأمین نیازهای اولیه در قبل از انقلاب عاجز بوده است.

انتهای پیام/ 

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار