به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان، حجتالاسلام سید حسین حسینی در جلسه با اعضای هیئتمدیره کانون داوران حرفهای استان کردستان اظهار کرد: تعداد داوران حرفهای در استان بسیار پایین است و باید این آمار افزایش یابد.
وی افزود: باتوجهبه افزایش سالانه ورودی پروندهها به دادگستری، ترویج و توسعه نهادهای جایگزین رسیدگی قضایی در جامعه ضرورتی اجتنابناپذیر است.
رئیسکل دادگستری استان کردستان بیان کرد: فلسفه داوری و ایجاد کانون داوران حرفهای در راستای سازش بین طرفین دعوی است و در این میان داوران نباید نگاه قضایی و قضاوتی داشته باشند که این موضوع در اساسنامه داوری نیز ذکر شده و به جایگزینهای رسیدگی قضایی تأکید شده است.
حجتالاسلام حسینی ادامه داد: در سند تحول و تعالی قوه قضاییه ساماندهی کمی و کیفی داوران پیشبینیشده و دراینخصوص باید بر میزان تعرفهها و حقالزحمهها نظارت جدی صورت گیرد.
رئیسکل دادگستری کردستان بر رعایت شئونات توسط داوران حرفهای تأکید کرد و افزود: ارائه نظریات مشورتی جزو وظایف کانون داوران است که این نظریات باید وحدت رویه هماهنگی با نظریات و آرای قضایی در دادگستری داشته باشد و با برگزاری جلسات نقد آرا و دورههای آموزشی، موجب اتقان آرای داوری شود.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کردستان هم اظهار کرد: ترویج و تثبیت فرهنگ داوری در جامعه به بهداشت قضایی منجر خواهد شد.
محمد جباری افزود: عملکرد صحیح و کیفی داوران موجب گسترش فرهنگ صلح و سازش در جامعه خواهد شد.
اعضای هیئتمدیره کانون داوران حرفهای استان نیز به بیان نقطهنظرات و پیشنهادها خود در خصوص موضوع جلسه پرداختند و مصوباتی به تصویب رئیسکل دادگستری استان رسید.
انتهای خبر/