استاد دانشگاه آزاد قروه:

زبان از روایت جنایات پهلوی قاصر است

استاد دانشگاه آزاد قروه به تشریح بخشی از جنایات بی‌رحمانه رژیم پهلوی علیه دانشجویان و جامعه علمی کشور پرداخت و گفت: زبان از روایت جنایات پهلوی قاصر است.
کد خبر: ۹۶۶۵۶۲۸
|
۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۳

پژمان غفوری در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان، اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین جنایات رژیم پهلوی، حمله به دانشگاه‌ها و کشتار دانشجویان بود که همواره به‌عنوان یکی از نقاط سیاه کارنامه این رژیم از آن یاد می‌شود، یکی از کشتار‌ها در ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ بود که رژیم پهلوی با گلوله جواب اعتراض دانشجویان را داد و آنان را به خاک و خون کشید.

استاد دانشگاه آزاد قروه ادامه داد: بعد از کودتا علیه دولت دکتر مصدق در ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲، دانشجویان به‌خاطر برقراری دوباره رابطه سیاسی ایران با انگلیس و سفر نیکسون، معاون رئیس‌جمهوری وقت آمریکا به تهران اعتراض کردند که این اعتراضات با شهادت ۳ دانشجو همراه بود که علی‌رغم همه تلاش‌ها برای کم‌رنگ کردن اعتراض دانشجویان، روز ۱۶ آذر را روز دانشجو نام‌گذاری کرد.

وی به حمله تکاور‌ها به دانشگاه تهران اشاره و خاطرنشان کرد: یکی دیگر از جنایات رژیم پهلوی، حمله چتربازان و تکاور‌ها به دانشگاه تهران در اول بهمن ۱۳۴۰ بود که در این روز به دنبال اعتراض دانشجویان دانشگاه تهران به تعطیلی مجلس شورای ملی و همچنین باهدف ابراز همدردی با دانشجویان دانشسرای عالی و اعتراض به قطع کمک‌هزینه تحصیلی آنها به کلاس‌ها نرفتند و تصمیم گرفتند تا به‌صورت دسته‌جمعی از دانشگاه خارج شوند.

وی در ادامه عنوان کرد: تصمیم دانشجویان باعث مخالفت نیرو‌های انتظامی شد، وقتی که دانشجویان تصمیم به خروج از دانشگاه و کشیدن اعتراضات به خیابان‌های شهر گرفتند برای شکستن سد‌های نیرو‌های رژیم پهلوی با نیرو‌های نظامی درگیر شدند.

غفوری بیان داشت: تکاور‌ها و چتربازان رژیم شاهنشاهی به دستور مستقیم شاه به دانشگاه تهران حمله کردند و صد‌ها تن از دانشجویان و اساتید را مورد ضرب و شتم قرار دادند و بسیاری از وسایل آموزشی، آزمایشگاهی، کتب و منابع مطالعاتی را نابود کردند.

وی در ادامه به اردیبهشت خونین در دانشگاه آذرآبادگان اشاره و مطرح کرد: در ۱۸ اردیبهشت سال ۱۳۵۷ دانشجویان این دانشگاه بعد خروج از کلاس‌های درس در محوطه دانشگاه تجمع کردند و به مناسبت چهلمین روز کشته‌شدگان یزد، اهواز و جهرم شروع به دادن شعار‌های مخالف با رژیم و آتش‌زدن سه دستگاه خودرو دانشگاه کردند که در نتیجه گارد دانشگاه با استفاده از گاز اشک‌آور اقدام به متفرق نمودن دانشجویان کرد که در این درگیری تعدادی از مأمورین و دانشجویان به‌وسیله باطوم و سنگ مجروح و یکی از دانشجویان با ضرب مستقیم گلوله پس از چند ساعت شهید شد.

استاد دانشگاه آزاد قروه تصریح کرد: رژیم پهلوی در ادامه جنایات خود، در ۱۳ آبان ۵۷ در حوالی دانشگاه تهران خشن‌ترین حادثه پس از ۱۷ شهریور را رقم زد که در پی آن تعدادی شهید و زخمی شدند.

وی افزود: در اوایل آبان رژیم پهلوی دانشگاه تهران را تحت کنترل خود درآورد به‌طوری‌که روز پنجشنبه ۴ آبان، این دانشگاه توسط نیرو‌های حکومت‌نظامی بسته شد و از ورود دانشجویان جلوگیری به عمل آمد. هفتم آبان نیرو‌های ارتش در اطراف دانشگاه تهران مستقر شدند و از حضور دانشجویان در دانشگاه جلوگیری کردند.

غفوری با اشاره به اینکه روز شنبه ۱۳ آبان گروه‌های دانش‌آموزی با تعطیل مدارس به‌سوی دانشگاه تهران حرکت کردند و در آنجا به دانشجویان معترض پیوستند گفت: متعاقب آن نیرو‌های نظامی از ساعت ۱۱ صبح محاصره دانشگاه را آغاز کردند. حدود ساعت ۱۲ ظهر نیرو‌های ارتش جلوی درب جنوبی دانشگاه مستقر شدند و شلیک نارنجک گاز اشک‌آور را به داخل دانشگاه آغاز کردند.

وی ادامه داد: تظاهرکنندگان با برافروختن آتش به خنثی‌سازی گاز‌ها پرداختند که ناگهان نیرو‌های نظامی نوک اسلحه‌های خودکار خود را از میله‌ها به‌سوی تجمع‌کنندگان گرفتند و بر روی آنها آتش گشودند. تعداد زیادی در خاک و خون غلتیدند و صد‌ها نفر مجروح شدند. خبرگزاری‌ها تعداد شهدا را ۱۰ نفر و دانشجویان ۶۵ نفر اعلام کردند. کم‌کم تظاهرات به بیرون از دانشگاه کشیده شد و سرتاسر تهران به میدان جنگ تبدیل شد. در این تظاهرات خیابانی ۳۰ نقطه تهران به آتش کشیده شد.

استاد دانشگاه آزاد قروه در پایان گفت: این موارد تنها بخشی از اقدامات بی‌رحمانه و جنایت‌کارانه رژیم منحوس پهلوی علیه جامعه علمی و دانشجویان این سرزمین است و به ما یادآوری می‌کند که می‌بایست بیش‌ازپیش قدردان انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی باشیم و برای آبادانی و سرافرازی آن با تمام توان تلاش کنیم.

انتهای خبر/

ارسال نظرات
آخرین اخبار