بسترسازی برای نقش آفرینی مردم در مناطق کم برخوردار و حاشیه شهرها
![بسترسازی برای نقش آفرینی مردم در مناطق کم برخوردار و حاشیه شهرها](/files/fa/news/1403/11/21/5099826_133.jpg)
قزوین - به گزارش بسیج، دفتر تحول اجتماعی استان قزوین در سال ۱۴۰۲ شروع به فعالیت نمود و با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری که فرمودند:"باید حرکتهای مردمی اتفاق بیفتد و این حرکت باید توسط حلقههای میانی ایجاد شود" لذا دفتر اجتماعی در راستای این هدف تشکیل شد تا در روند فعالیت این حلقهها تسهیلگری کند.
رویکرد این مجموعه عدم تصدی گری می باشد و درصدد است که به حلقههای میانی نظم و سرعت بخشد تا عملکرد این مجموعهها محسوس شود؛ لذا همه فعالیتها توسط حلقههای مردمی انجام شده و موجب گردیده این باور در میان مردم به وجود آید که آنها میتوانند بسیاری از مشکلاتشان را به دست خود مرتفع کنند؛ مانند انقلاب اسلامی که کاملاً مردمی بود و در دفاع مقدس که مردمی اداره شد.
در این زمینه حجت الاسلام حسینی مسوول دفتر تحول اجتماعی استان قزوین در گفتگو با خبرنگار بسیج گفت: بنده طلبه و مسوول قرارگاه تحول اجتماعی استان قزوین و به عنوان فعال فرهنگی در جاهای مختلف اعم از مساجد، مدارس و به صورت ویژه با زندانیان و بیشتر در بحث آشنایی با مبانی دینی و سبک زندگی دینی کار کردم.
وی در مورد نقش گروههای جهادی در تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی افزود: گروه های جهادی نقش موثری در تبیین اهداف انقلاب دارند؛ زیرا این گروه ها به عنوان نماد دین و انقلاب، حقیقت آرمان های دینی و نظام مقدس جمهوری اسلامی که توجه به مردم و مرتفع کردن مشکلات آنها می باشد، هستند و فعالیت گروه های جهادی موجب دلگرمی و اعتماد مردم به نظام و انقلاب می شود .
این فعال فرهنگی ضمن تبریک ایام الله دهه فجر گفت: انجام برنامه های ایام الله دهه فجر غالبا توسط خود مردم صورت می گیرد که نشانگر عزم و اراده مردم برای دفاع از کیان این کشور میباشد؛ مردم در این سالها نشان دادند که کشور، نظام و رهبر خود را دوست دارند و پای آرمانهای این انقلاب ایستاده اند.
مسوول قرارگاه تحول اجتماعی استان قزوین بیان کرد: با بررسی تاریخی در زندگی بشر به این مطلب می رسیم که همه اتفاقات و رویدادها در جوامع و ادوار مختلف به دست مردم رخ داده است؛ مثلا دوران ائمه معصومین (ع) را در نظر بگیرید هرکدام به نحوی رسالت خود را انجام دادهاند.
وی افزود: زمانی که مردم پای کار بودند ظهور و حضور امام بیشتر بوده و وقتی که مردم از امام حمایت نکردند، آنها خانه نشین شدهاند؛ لذا نقش مردم در جامعه نقشی بی بدیل و غیر قابل انکاری است و با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر توجه به ظرفیت های مردمی و ایجاد حلقه های میانی، بحث ساختار و نقش حلقه های میانی اهمیت ویژهای دارند.
وی با اشاره به ویژگیها و نقش حلقه های میانی در جامعه اظهار کرد: درباره حلقه های میانی تعاریف متعدد ارائه شده، ولی با توجه به بیانات رهبری در یک خرداد ۹۸، حلقه های میانی آن گروه های مردمی هستند که بتوانند با طراحی و ترسیم برنامه و تامین منابع آن این برنامه ها را عملیاتی کنند.
مسوول دفتر تحول اجتماعی استان قزوین بیان کرد: حلقههای میانی، گروهها و نهادهای مردمی هستند که در سطح بین فعالیتهای دولتی و مردم قرار گرفتهاند و میتوانند به عنوان واسطهای میان این دو عمل کنند.
وی تصریح کرد: در سخنرانی یکم خرداد، مقام معظم رهبری بر اهمیت تقویت این گروهها تأکید کردند و معتقدند که با فعالتر کردن این حلقهها میتوان روند پیشرفت و توسعه در جامعه را تسریع و مسایل و مشکلات را با کارآمدی بیشتری حل کرد.
حجت الاسلام حسینی درباره چالشهای اصلی حلقههای میانی و راه های غلبه بر آن ابراز کرد: یکی از چالشهای اصلی، ناهماهنگی و نبود ارتباط مؤثر میان این حلقهها و نهادهای دولتی است. همچنین، کمبود منابع و عدم حمایتهای لازم از سوی دولت میتواند مانع بزرگی در این مسیر باشد.
وی ادامه داد: برای غلبه بر این چالشها، ایجاد ساختارهای حمایتی و آموزشی و نیز تسهیل در برقراری ارتباطات بین حلقههای میانی و نهادهای دولتی ضروری می باشد و دفترهای تحول اجتماعی در استان ها با این هدف شکل گرفته است.
مسوول دفتر تحول اجتماعی استان قزوین تشریح کرد: با اندک بررسی در فعالیت های جریان های حلقه میانی در سطح استان خودمان متوجه خواهیم شد که بسیاری از فعالیت هایی که رخ می دهد مردم مستقیم در آن دخیل هستند که نمونه بارز این حرکت ها، دفاع مقدس می باشد؛ وقتی حضور مردم در صحنه اتفاق افتاد، پیروزی های ارزشمندی برای کشور عزیزمان رقم خورد.
انتهای پیام/۱۰۰۴