راه اندازی "واحد ضد ربا"، حرکتی برای مقابله با معاملات ربوی
روحالله مهبودی در گفتوگو با خبرنگار بسیج در شیراز، با بیان اینکه "واحد ضد ربا"، حرکتی برای مقابله با معاملات ربوی و خسارتهای ناشی از آن است، اظهار داشت: این واحد پس از بررسی در انجمنهای تخصصی حقوق و تحت حمایت سازمان بسیج حقوقدانان و با طراحی مرتضی رجاقمی تأسیس شده است.
وی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر، افزایش معاملات ربوی موجب بحرانهای اقتصادی و اجتماعی گستردهای شده است، تصریح کرد: بسیاری از افراد و خانوادهها به دلیل ورود به قراردادهای ربوی دچار مشکلات مالی شدید، ورشکستگی، اختلافات حقوقی و حتی آسیبهای روحی و اجتماعی شدهاند.
مهبودی با تاکید بر اینکه معاملات ربوی، نهتنها بار مالی سنگینی بر افراد تحمیل میکند، بلکه موجب ناپایداری اقتصادی و فروپاشی بنیانهای معیشتی بسیاری از خانوادهها شده است، ادامه د اد: عدم آگاهی از عواقب حقوقی و شرعی این نوع معاملات و نبود راهکارهای جایگزین مناسب، باعث شده تا افراد به سادگی درگیر این نوع قراردادها شوند.
مسئول سازمان بسیج حقوقدانان استان فارس، گفت: با توجه به این چالش، "واحد ضد ربا" با هدف افزایش آگاهی، ارائه مشاوره حقوقی و کمک به افراد برای خروج از معاملات ربوی تأسیس شده است.
وی در تشریح فرآیند ارائه خدمات در "واحد ضد ربا" گفت: تماس اولیه، اولین مرحله است که افراد میتوانند از طریق ایمیل (zr@dadafarin.net) یا تماس تلفنی مشکلات خود را در زمینه معاملات ربوی مطرح کنند.
مهبودی با اشاره به اینکه این مشکلات میتواند شامل قراردادهای ربوی، وامهای با بهره غیرشرعی، اختلافات ناشی از معاملات ربوی و سایر موضوعات مرتبط باشد، ادامه داد: مرحله بعد، بررسی اولیه در کمیته تخصصی است که پس از دریافت درخواست، موضوع در کمیته مشاوره حقوقی و شرعی بررسی میشود.
مسئول سازمان بسیج حقوقدانان استان فارس با بیان اینکه این کمیته متشکل از وکلای متخصص، مشاوران مالی و کارشناسان شرعی است که هر پرونده را به دقت بررسی میکنند، دعوت و ارائه مشاوره را مرحله سوم این کار عنوان کرد و گفت: در صورتی که نیاز به بررسی دقیقتر باشد، فرد برای جلسه مشاوره حضوری یا آنلاین دعوت خواهد شد که در این جلسه، راهکارهای قانونی، حقوقی و شرعی برای خروج از معاملات ربوی ارائه میشود.
وی ارائه راهکار و پیگیری را مرحله چهارم این رسیدگی عنوان کرد و با بیان اینکه در صورت لزوم، فرد به یک مشاور تخصصی معرفی شده و روند حل مشکل او پیگیری میشود، یادآور شد: راهکارها ممکن است شامل اصلاح قرارداد، یافتن راهحلهای جایگزین شرعی یا پیگیری حقوقی باشد.
مهبودی با تشریح اهداف "واحد ضد ربا" تصریح کرد: مشاوره حقوقی و آگاهیبخشی درباره عواقب و پیامدهای معاملات ربوی؛ کمک به افراد گرفتار در قراردادهای ربوی برای خروج از این معاملات؛ بررسی و اصلاح قراردادها برای اطمینان از رعایت اصول حقوقی و شرعی؛ همکاری با متخصصان حقوق، اقتصاد و تجارت جهت ارائه راهکارهای جایگزین؛ و برگزاری دورههای آموزشی و اطلاعرسانی درباره اثرات مخرب معاملات ربوی و روشهای پیشگیری از آن را از جمله این اهداف معرفی کرد.
به گفته مسئول سازمان بسیج حقوقدانان فارس، کمیته مشاوره حقوقی و شرعی با ارائه مشاوره تخصصی در زمینه معاملات ربوی؛ کمیته پژوهش و تحلیل قوانین جهت بررسی مقررات مربوط به معاملات ربوی و پیشنهاد اصلاحات قانونی؛ کمیته آموزش و فرهنگسازی برای تولید محتوا و برگزاری کارگاههای آموزشی برای افزایش آگاهی عمومی و کمیته حمایت از افراد گرفتار در معاملات ربوی برای کمک به حل مشکلات مالی و حقوقی افراد درگیر، از کمیتههای پیشبینی شده در این واحد است.
انتهیا پیام/