نتایج مطلوبی از تحقق شعار سال در بخشهای مختلف حاصل نمیشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از خراسانجنوبی، مقام معظم رهبری نوروز ۱۴۰۳ در پیامی خطاب به مردم و مسئولین فرمودند " امسال هم روی مسئلهی تولید تکیه میکنم و توقّع دارم، انتظار دارم که انشاءالله یک جهشی در کار تولید اتّفاق بیفتد امسال، و بِجد اعتقاد دارم که این جهش بدون مشارکت مردم و بدون حضور مردم اتّفاق نخواهد افتاد. اگر ما بخواهیم جهش تولید داشته باشیم، بایستی اقتصاد را مردمی کنیم، باید پای مردم را به عرصهی تولید به نحو محسوسی باز کنیم، موانع حضور مردم را برطرف کنیم".
به مناسبت دهه فجر و همچنین پرداختن به فرمایش و تاکیدات رهبر انقلاب در آغازین روز سال جاری گفت وگوی خبرنگار خبرگزاری بسیج با سید مصطفی موسوی زاهد مسئول بسیج دانش آموزی خراسان جنوبی را در ادامه می خوانید:
سوال(۱): با وجود تحریمها و چالشهای بینالمللی، چه راهبردهایی برای تقویت اقتصاد مقاومتی دنبال شده است؟
موسوی زاهد: حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی، محدود سازی اقتصاد دولتی و آزادسازی اقتصاد، توجه به نخبگان و بهره گیری از فناوری نوین، جلوگیری از سوداگری و فعالیت های غیر مولد، مردمی سازی اقتصاد و توانمندسازی آحاد مردم، کاهش وابستگی به درآمد نفت و اولویت تولید بر واردات و حمایت از خرید کالای داخلی
سوال (۲). چه شیوه هایی برای جلب مشارکت مردمی در حل مشکلات و بهرهبرداری از ظرفیتهای داخلی به کار گرفته شده است؟
موسوی زاهد: ستادها، کارگروهها و دبیرخانههای متعددی براساس نامگذاری سال در وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی در حوزههای ستادی و استانی به منظور بررسی نتایج مطلوب و نظارت برعملکرد آنها تشکیل میشود. لیکن نتایج مطلوبی در بخشهای مختلف حاصل نمیشود.
۱) برگزاری جلساتی با کارفرمایان بخشهای تولیدی که دچار ورشکستی مالی در کسب و کارهای خود شده اند در راستای ارائه راهکارهای بیرونرفت از مشکلات میتواند راهگشای مسائل مالی آنها شود.
۳) استفاده از کارآفرینان برتر و نخبگانی برای تحول در دستگاههای اجرایی و ارتقای نظام حکمرانی کشور براساس تخصص و تحصیلات آنها با ارائه فراخوان ایدههای کاربردی و قابل اجرا برای پویایی و درست یافتن به کسب و کارهای نوآورانه.
۴) فراخوان ایدههای کاربردی و راهکارهای اجرایی و عملیاتی در سطح تولیدکنندگان و دانشگاهیان با رویکرد تهیه و تدوین بستههای تشویقی.
۵) توجه به موانع قانونی و مقررات دست و پاگیر و خلاهای قانونی از جمله نبود مقررات در حمایت از تولید کنندگان به عنوان مثال نبود قوانین برای ورشکستگان، وجود قوانین ضد و نقیض که موجب افزایش هزینهها و کاهش سودآوری به خصوص در بخش صادرات و واردات و همچنین اصلاح قوانین تسهیلاتی و توجه به رقابتی شدن.
۶) توجه به زیر ساختهای ایجاد شده و بررسی مجدد زیرساختها برمبنای نیاز روز و رفع موانع فرهنگی و توجه به ابعاد فرهنگی براساس سبک زندگی از جمله توجه به گردشگری و تفریحات، نوع مصرف، سوءذهنیت به تولیدات داخلی، برندگرایی، مسائل اعتقادی و عبادی و...
سوال (۳). چگونه میتوان امید به آینده و اعتماد عمومی را در میان مردم تقویت کرد؟ چگونه میتوان فرهنگ ایستادگی و تلاش جمعی را در جامعه نهادینه کرد؟
موسوی زاهد: امید مشترک یک ملت و امت نسبت به آینده شان را نشان میدهد که میتواند برآمده از غرور ملی، حس وطن دوستی و اعتماد به نفس باشد، انگیزه و شوق برای تلاش، تاب آوری و تحمل مشکلات، ظرفیت آرزومندی و داشتن آرزوهای بزرگ، همگی از نشانههای یک انسان یا ملت امیدوار است.
۱- افزایش مشارکت پیشران امید اجتماعی، ۲- اتخاذ راهبرد عمل به آموزههای دینی، ۳- بیان خویشتنداری و مقاومت ملت مهمترین نقطه بارورسازی امید، ۴- ایجاد امید در جامعه با بیان دستاوردهای انقلاب اسلامی، ۵- نعمت استقلال در کشور مایه امیدآفرینی
سوال(۴). چرا دشمنان انقلاب از طریق جنگ روانی و ابزار رسانهای افکار جوانان را هدف قرار داده اند و سعی در به انحراف کشیدن روحیه انقلابی مردم دارند و الگوهایی غربی برای جوانان ما معرفی می کنند ؟
موسوی زاهد: دشمنان با طراحی دقیق و ظریف عملیات روانی در جمهوری اسلامی ایران سعی دارند تا ملت ایران به ویژه جوانان و نوجوانان را با افکار و اندیشههای انحرافی روبهرو کرده و عموم شهروندان را نیز خسته و ناامید کنند.
در این رویارویی سخت شایسته است جوانان ما به ویژه خانوادهها به سلاح برنده تفکر و اندیشه ایمانی و اعتقادی روی آورده و سعی کنند با ابزارهای مختلف فرزندان خود را متوجه ابعاد جنگ روانی دشمن کند.
سوال(۵). دغدغه و اولویت ها در بسیج دانش آموزی چیست ؟ و بسیجیان امروز چگونه حضور ارزشمند خود را در میدان های جهاد و خدمت نشان میدهند؟
موسوی زاهد: اگر تاریخ انقلاب اسلامی را مرور کنیم خواهیم دید که جوانان و نوجوانان دانش آموز در به ثمر رسیدن نهال نوپای انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس نقش برجسته و تعیین کننده ای داشته و با طلایه داری در جبهه های حق علیه باطل و تقدیم بیش از ۳۶هزار شهید و هزاران جانباز و آزاده در طول دوران جنگ تحمیلی دین خود را به اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی به خوبی ادا نمودند.
امروز بسیج دانش آموزی به عنوان نهادی قانونمند و انقلابی در مدارس کشورمان در کنار تعلیم و تعلم در ترسیم اهداف انقلاب اسلامی به نوجوانان نقش مهمی را ایفا می کند.
مهم ترین و اصلی ترین فکر و دغدغه بسیج، حفظ ارزش ها و باورهای مذهبی ملی است. اگر هشت سال مردانه در مقابل دشمن ایستادگی کرد، برای این بود که ارزش های سازنده ای که به برکت انقلاب اسلامی زنده شده بود، حفظ و تقویت گردد. بسیجی می داند ارزش ها حاصل رشادت های همرزمانش است
سوال (۶). نقش دانش آموزان در تبیین دستاوردهای انقلاب، حفظ و تقویت ارزشها و مقاومت در برابر تهدیدات دشمنان انقلاب اسلامی چیست؟
موسوی زاهد: ۱. تداوم راه و ياد امام خميني (ره) ۲. پافشاري بر اصول و ارزشهاي الهي ۳. حفظ ارتباط با خدا و اخلاص در عمل و تعميق معارف اسلامي ۴. حفظ وحدت كلمه ۵. دشمنشناسي و تداوم مبارزه با دشمن و حفظ آمادگي دفاعي ۶. خسته نشدن و جذب دنيا و راحتي آن نگرديدن ۷. طرد كامل فرهنگ منحط غربي با توکل به خدا و اعتقاد به قرآن با استفاده از تفکر ، تعقل ، کسب علم و دانش و با اخلاق نیک و عمل صالح زمینه ساز حجت حق امام مهدی باشیم تا عدالت ، صلح و برادری در سرتاسر جهان حاکم ایران شود.
سوال(۷). مهمترین دستاوردها بعد از پیروزی انقلاب اسلامی را نام ببرید ؟
موسوی زاهد:
۱. بعد از انقلاب اسلامي تاكنون ۲۱ سال متوسط عمر ايران افزايش داشته است. از ۵۵ سال به ۲/۷۶ سال.
۲. ۳۰ درصد پزشكان ايران وارداتي از بنگلادش، فيليپين، هند و پاكستان بودند. امروز از ۵۳ كشور جهان براي درمان به ايران مي آيند. در ۲۷ رشته تخصص تربيت مي كنيم.
۳. در ۱۹۷۳۹ روستاي كشور ۳۵ هزار بهورز به عنوان پيشگامان نظام سلامت فعاليت مي كنند. قبل از انقلاب تعداد خانه هاي بهداشت فقط در ۱۵۰۰ روستا بوده است.
۴. با اجراي طرح واكسيناسيون ملي فلج اطفال به همت بسيجيان و پوشش ۹۵ درصدي اين واكسيناسيون تاكنون فلج اطفال از كشور ريشه كن شد، درحالي كه كشورهاي همسايه هيچ كدام نتوانستند.
۵. بيماري هاي عفوني مالاريا، سل و وبا در ايران كنترل شده است.
۶. در سال ۵۷ صرفاً با ۷ دانشكده پزشكي ۷۰۰ دانشجو داشتيم درحالي كه حاضر با ۴۷ دانشگاه، ۱۸۰ هزار دانشجوي پزشكي مشغول تحصيل هستند و اعضاي هيئت علمي با ۱۱ هزار عضو هيئت علمي ۱۶ برابر دانشجويان آن زمان هستند.
۷. امروز ايران جزو كشورهاي برتر جراحي قلب در دنياست و جزو معدود كشورهايي است كه عمل پيوند قلب در آن صورت مي گيرد. ۱۴۰ عمل پيوند قلب در كشور در كارنامه درخشان جراحي قلب در ايران و جهان است.
۸. بانك قرنيه در جمهوري اسلامي يكي از بهترين بانك هاي قرنيه دنيا است و ظرف ۲۴ ساعت قرنيه موردنظر بيمار آماده مي شود.
۹. پزشكان متخصص قبل از انقلاب ۷۰۰۰ نفر بوده كه به ۷۲۰۰۰ نفر رسيده است.
۱۰. به گزارش سازمان بهداشت جهاني بين ۸۰ تا ۹۴ درصد از جمعيت ايران دسترسي به داروهاي ضروري را دارند.
دستاوردهاي انقلاب اسلامي در حوزه «استقلال ملي و اقتدار بين المللي»
۱- در پنج قرن اخير مساحت ايران از ۳/۵ ميليون كيلومترمربع از ۱/۷ كــاهش يــافت. انقلاب اسلامي باوجود هـجوم ابـرقـدرت ها يـك وجب هم نداد.
۲- رضاخان بدون يك دقيقه مقاومت، سرزمين ايران را به ارتش هاي متجاوز شوروي، انگليس و آمريكا تسليم كرد.
۳- بحرين استان چهاردهم ايران بابي عرضگي محمدرضا پهلوي، تحويل انگليس شد.
۴- سران كشور ها بار ها غبطه خود از استقلال بي نظير ايران را ابراز كرده گفته اند اي كاش ماهم مي توانستيم مثل شما آزادانه حرفمان را بزنيم.
۵- دو قرن پيش از انقلاب اسلامي نه تنها عزل و نصب وزيران و نخست وزير حتي عزل و نصب شاه ايران با بيگانگان بود.
۶- در سال ۵۶، حقوق مستشاران نظامي امريكا ۱۷ ميليارد تومان و حقوق كل نظاميان ايران ۱۴ ميليارد بود. آن ها بر همه مقدرات مردم حكومت مي كردند.
۷- سفارت آمريكا در تهران با ۴۰۰۰ كارمند عملاً اداره تمام امور ايران را در اختيار داشت.
۸- با وابستگي به اقتصاد جهاني، نمي توان به عدالت و رفاه رسيد.
۹- نتيجه سلطه آمريكا اسرائيل بر اقتصاد ايران برابر آمار جهاني سال ۵۷ اين بود كه ۴۹ ٪ مردم ايران زيرخط فقر بودند.
۱۰- انقلاب اسلامي ننگ كاپيتولاسيون را از چهره ملت ايران پاك كرد.
دستاورد هاي انقلاب اسلامي در حوزه «اقتصاد»
۱- به استناد آمار بانك جهاني و همه مؤسسات مهم اقتصادي بين المللي، اقتصاد ايران با ۸ رتبه ارتقاء از جايگاه ۲۶ جهاني در سال ۱۹۷۹ (۱۳۵۷) به رتبه ۱۸ در سال ۲۰۱۷ (۱۳۹۶) صعود كرده است و جزء ۲۰ قدرت اقتصادي جهان به حساب مي آيد.
۲- ارتقاء هشت پله اي اقتصاد ايران پس از انقلاب اسلامي در حالي محقق شده است كه ميزان فروش نفت خام به يك چهارم قبل از انقلاب، كاهش يافته و جمعيت از ۳۶ ميليون به ۸۱ ميليون نفر افزايش يافته است.
۳- ارتقاء ۸ رتبه اي اقتصاد ايران در سال هاي پس از انقلاب اسلامي در حالي اتفاق افتاده است كه نظام سلطه بين المللي تمام توان خود را براي فلج كردن اقتصاد ايران به كار گرفته است. تحميل ترور ها و كودتاها، تحميل ۸ سال جنگ، بمباران بيشتر زيرساخت هاي اقتصادي كشور و چهل سال تحريم، به ويژه ۸ سال تحريم فلج كننده از اهم اين توطئه ها است.
۴- پيش از انقلاب اسلامي، قدرت اقتصادي ايران ۴۹۰ ميليارد دلار و در حال حاضر ۱۸۰۰ ميليارد دلار است.
۵- هم زمان بااينكه جمعيت كشور بيش از دو برابر شده است اندازه اقتصاد جمهوري اسلامي ايران بر اساس ميزان توليد ناخالص داخلي از ابتدا تا امروز ۴,۸۸ برابر شده است.
انتهای پیام/