۰۷ / فروردين / ۱۴۰۴ - 27 March 2025
14:34
کد خبر : 9669064
۰۹:۲۳

۱۴۰۳/۱۱/۲۹
یادداشت؛

کارآفرینی رموز خودباوری

مردمی‌بودن، دانش‌بنیانی، مولد، درون‌زایی و برون‌گرایی از جمله بارزترین مشخصه‌های اقتصاد مقاومتی بوده که به طور کامل با موضوع کارآفرینی منطبق است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان، بشر پس از حیات به دنبال ایجاد فرصت‌های مفید کاری برای خود بوده است، اهمیت کارآفرینی در قرن ۲۱ کمتر از عصرهای گذشته نیست و گذر از طوفان ناپایداری‌های اقتصادی بین‌المللی و داخلی نیازمند ساخت و تجهیز کشتی اجتماعی و اقتصادی مقاومتی از جنس کارآفرینی است.

تأمین شرایط و فعال‌سازی امکانات، منابع مالی، سرمایه‌های انسانی و علمی کشور به‌منظور توسعه کارآفرینی و به حداکثر رساندن مشارکت آحاد جامعه در فعالیت‌های اقتصادی، نشانگر اهتمام کم‌نظیر جمهوری اسلامی ایران به اقتصاد خوداتکا، رشد و تولید نیروی مولد و سیاست‌گذاری در جهت کارآفرینی است .

کارآفرینی در اقتصاد مقاومتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است به‌طوری‌که اقتصاد مقاومتی را می‌توان از جنبه دیگر، اقتصاد کارآفرینی هم نامید، زیرا مردمی‌بودن، دانش‌بنیانی، مولد، درون‌زایی و برون‌گرایی از جمله بارزترین مشخصه‌های اقتصاد مقاومتی بوده که به طور کامل با موضوع کارآفرینی منطبق است.

حجم بالای اقتصاد ایران نظیر جمعیت و میانگین سنی آنان که حاکی از قوت جمعیتی است، می‌تواند تضمین‌کننده پیشرفت‌های چشمگیر باشد، اما باید پذیرفت که اقتصاد کشور به‌رغم وجود این ظرفیت‌ها کماکان با قله‌های پیشرفت فاصله دارد، هم‌جهت‌سازی نیروهای اقتصادی کشور در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی نیازمند عزم و حمایت همه‌جانبه آحاد مردم از این رویکرد دارد.

فرصت‌های کارآفرینی وجود دارد و از همین جهت بسیج همگانی برای توسعه کارآفرینی الزاماً سرآغاز شکل‌گیری حرکت‌های مؤثر تولیدی در کشور و افزایش چشمگیر سرعت در مسیر پیشرفت باشد تا جایی که افتخارات عظیمی به نام ایران و ایرانی ثبت شود.

همچون سایر مناطق دنیا، ضعف درونی و بی‌نظمی‌های بیرونی در شکل‌گیری و بالندگی روح تولید در اقتصاد ایران هم تأثیرات منفی دارد، این موانع، شامل کارآفرینان هم شده است، بی‌توجهی به این موضوع موجب شده که تا برای رفع موانع در حوزه کارآفرینی نیازمند اهتمامی بیش‌ازپیش باشیم.

دولت چهاردهم نیز در تکامل و ادامه سیاست‌های دولت سیزدهم، ایجاد اشتغال انبوه و شایسته را در کانون توجه خود قرار داده و یقیناً پرچم‌دار حرکت کاروان شغل سازان، کارآفرینان است.

مستلزم است با درنظرگرفتن رویکرد اشتغال مبتنی بر کارآفرینی، ضمن تقویت زیست‌بوم کارآفرینی، زمینه‌های توسعه ظرفیت‌های کارآفرینی نیز در کشور فراهم شود.

عوامل متعددی به طور مستقیم و غیرمستقیم در توسعه کسب‌وکارهای پایدار و تولید نقش دارند که دولت به‌عنوان تسهیل‌کننده، موظف است زیرساخت‌های لازم نظیر توسعه فناوری‌ها، تأمین مالی هوشمند، رفع موانع، تسهیل قوانین و مقررات برای سهولت کسب‌وکارها، آموزش‌های لازم فنی، مهارتی و نگرشی را فراهم کند.

الگوی بومی و خلاق بودن، از دیگر موضوعات مهمی است که در حوزه اقتصاد مقاومتی باید به آن توجه داشت و یکی از مباحث پایه‌ای در کارآفرینی می‌باشد، کارآفرینی تقلیدی وجود ندارد، لذا کارآفرینی در بالاترین سطح آن خلق و در پایین‌ترین سطح آن هوشیاری است.

جامعه‌ای که در بستر کارآفرینی حرکت می‌کند، زنده و پویا و فعال خواهد بود، در شرایطی که تحریم‌های آمریکا و کشورهای غربی علیه ایران سعی در نابودی اقتصاد کشور را دارند و از سویی، وضعیت کار و اشتغال در ایران دچار اختلال شده است می‌توان مشکلات و فشارهای بیرونی و درونی را تحمل کرده و پشت سر گذاشت.

جامعه کارآفرین، از آستانه تحمل بسیار بالایی برخوردار است، زیرا خطرپذیری در آن بسیار بالا و درعین‌حال امری طبیعی و عادی تلقی می‌شود، بنابراین، هرگونه فشار درونی و بیرونی را متحمل شده و با صبر و شکیبایی، تلاش و کار، آن را از سر راه برمی‌دارد.

کارآفرینی باعث می‌شود تا جامعه به چنان باور و اعتمادی برسد که هر آنچه نیاز اقتصادی است را برآورده سازد و با آبادانی، تولید و تصرف در جهان مادی، آن را برای آسایش جامعه مورد بهره‌برداری قرار دهد.

همگی به این موضوع آگاهیم که تولید، اشتغال و کارآفرینی، موضوعاتی فرابخشی هستند که پیشبرد آنها و اجرای موفق برنامه‌های مرتبط و اثربخشی حداکثری آنها منوط به وجود عزم ملی در کنار تعامل جمعی دستگاه‌های اجرایی است.

یادداشت از محمد خالدیان

گل آرا ظاهری
خبرنگار: گل آرا ظاهری

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید