به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از مشهدمقدس، مرضیه رستمیان اظهار کرد: باتوجهبه اینکه اکثر زندگی ما در جامعه و تعاملات اجتماعی رقم میخورد و نقش اجتماع در رسیدن انسان به هدف نهایی دین قابلانکار نیست، ضروری است که تکتک افراد جامعه خود را در فریضه امربهمعروف و نهیازمنکر مسئول بدانند.
وی افزود: زندگی اجتماعی و فرایند اجتماعی که اکثر زمانهای زندگی ما را به خود اختصاص میدهد، میتواند یک اصل مهم و تأثیرگذار در دینباوری، دینپذیری و جلوگیری از ورود آسیبها به منظومه دین باشد.
رستمیان در خصوص بررسی مقایسهای و تطبیقی نقش و جایگاه واقعی امربهمعروف و نهیازمنکر در دین اسلام و سایر ادیان الهی تصریح کرد: در آیات قرآن به وجه امتیاز دین اسلام نسبت به ادیان گذشته، یعنی لزوم و توجه ویژه به بحث امربهمعروف و نهیازمنکر اشاره شده است. البته این فریضه در آیینهای قبلی نیز وجود داشته؛ اما تأکید بر انجام امور عبادی اجتماعی در اسلام مانند نماز جماعت، بهعنوان عملی اجتماعی و زکات برای پویایی اقتصادی جامعه بسیار موردتوجه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: امربهمعروف بهعنوان وجه تمایز پیروان اسلام نسبت به ادیان دیگر مطرح شده است. البته نه بدین معنا که ادیان گذشته اصلاً این فریضه را نداشتند. باتوجهبه اینکه ادیان قبلی به دلیل آسیبهایی که عمدتاً از ناحیه اجتماعی تهدید میشدند دچار تحریف شدند، لازم بود که دین دیگری بیاید و تحریفات را اصلاح کند. اسلام، بهعنوان آخرین دین آسمانی، باید از آسیبهای فردی و اجتماعی تا جایی که ممکن است محفوظ بماند. فریضه امربهمعروف میتواند بهعنوان حفاظ دین عمل کند و از تحریفهای ممکن جلوگیری نماید.
مدیرگروه الهیات و معارف دانشگاه بینالمللی امام رضا (ع) مشهد در خصوص ترویج این فریضه بیان کرد: باتوجهبه عبور زمان و تغییر تمایلات و نیازهای مردم، باید فضاهای موردنیاز شناخته شوند و عرصههایی که نیاز به ورود امربهمعروف و نهیازمنکر دارند شناسایی شوند. لازم است روشهایی متنوع و بهروز، بهویژه در حوزه رسانه به کار گرفته شود.
وی تأکید کرد: ما میتوانیم از رسانهها بهعنوان ابزاری بسیار مهم برای آموزش جامعه از طریق نشاندادن غیرمستقیم معروفها و زشتیهای منکرها استفاده کنیم. ضروری است که به دنبال روشهای جدید و بهروز باشیم و باتوجهبه حضور و نفوذ رسانه، از رسانهها بهرهمند شویم.
خبرنگار/ عاطفه وفائیان