به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از مشهد مقدس، حجتالاسلام محمد وحیدی، استاد حوزه علمیه در جمع کارکنان ناحیه مالکاشتر مشهد اظهار کرد: ما چهار گونه میتوانیم زیارت عاشورا را قرائت کنیم. سه مورد از آن در دین وارد شده است. زیارتی که ما قرائت میکنیم در دین وارد نشده است. ما زیارت عاشورا نخواندهایم، اگرچه امام حسین (علیهالسلام) را زیارت کرده باشیم. ثواب زیارت برای ما نوشته میشود؛ اما ثواب زیارت عاشورا برای ما نوشته نمیشود.
وی افزود: آن سه نوع زیارت عاشورایی که در دین وارد شده، اولین و بهترین نوع همان است که انسان صد لعن و صد سلام را بگوید. زیارت عاشورای کامل بخواند. نیازی نیست این صد لعن و صد سلام را در یک جلسه بگویید. شما میتوانید کل زیارت عاشورا را بخوانید و سجده کنید، سپس آن ۹۹ لعن و ۹۹ سلام را در زمان دیگری بگویید. به تعبیر بزرگان اهل معرفت، آدم میتواند چند ساعت در زیارت عاشورا مهمان امام حسین (علیهالسلام) باشد.
وحیدی تصریح کرد: نوع دوم زیارت عاشورا که ثوابش کمتر است، امام حسن عسکری (علیهالسلام) میفرمایند: هنگامی که انسان به لعن و سلام میرسد، یکبار آن را قرائت کند، «اللهمَّ العن اولَ ظالم ظلمَ حقَّ محمد و ال محمد و اخِرَ تابِع له علی ذالکَ اللهمَّ العنِ العصابةَ التی جاهدتِ الُحسین وَشایعتْ و بایِعتْ و تابِعتْ علی قِتله اللهمَّ العنهم جمیعاً» سپس تسبیح را بردارید و ۹۹ مرتبه ذکر «اللهمَّ العنهم جمیعاً» را بگویید. هنگامی که به ذکر سلام رسیدید همین کار را تکرار کنید و ۹۹ مرتبه ذکر سلام «اَلسَّلامُ عَلَی الْحُسَیْنِ وَ عَلی عَلِییِ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلی اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَ عَلی اَصْحابِ الْحُسَیْنِ» را بگویید.
وی ادامه داد: نوع سوم زیارت عاشورا اینگونه است که امام حسن عسکری (علیهالسلام) میفرمایند: هنگامی که به لعن رسیدید، لعن را بگویید و سپس ذکر «تسعاً و تسعون مرّة» را یکبار قرائت کنید. هنگامی که به ذکر سلام نیز رسیدید، همین کار را تکرار کنید و سپس ذکر «تسعاً و تسعین مرّة» را بگویید. این سه نوع زیارت عاشورا در دین وارد شده است. هرکدام از این سه نوع را بخوانیم، یعنی زیارت عاشورا را قرائت کردید. این زیارت عاشورایی که ما یک لعن و یک سلام میخوانیم، این زیارت عاشورای وارد شده نیست.
استاد اخلاق ذکر کرد: امام حسن عسکری (علیهالسلام) هنگامی که حضرت مهدی (عج) به دنیا آمدند، خطاب به حکیمه خاتون، عمه بزرگوارشان فرمودند: فرزندم را به نزد من بیاورید. هنگامی که حکیمه خاتون ایشان را آوردند، حضرت مهدی (عج) به پدرشان سلام کردند. امام حسن عسکری (علیهالسلام) فرمودند که فرزندم برای من سخن بگو و حضرت مهدی (عج) نیز شروع کردند و شهادتین را خواندند و به تکتک امامان سلام کردند تا به پدر بزرگوارشان و خودشان رسیدند.
وی بیان کرد: همانطور که معتقد هستیم هنگامی که انبیا از مادرانشان متولد میشوند، پیامبر هستند؛ امامان ما نیز هنگام تولد مانند انبیا، امام هستند و متولد شدند.
وحیدی عنوان کرد: حکیمه خاتون میفرمایند هنگامی که حضرت مهدی (عج) سلامها را تمام کردند، امام حسن عسکری (علیهالسلام) صورت آن حضرت را غرق بوسه کردند، پس از آن دست راست و چپ و پاهای آن حضرت را نیز غرق بوسه کردند. فرزند دست پدر را میبوسد؛ اما در اینجا مشاهده میکنیم که پدر دست فرزند را میبوسد.
وی توضیح داد: امام صادق (علیه اسلام) فرمودند: هرکس دلش میخواهد از یاران حضرت مهدی (عج) باشد و به ایشان نزدیک شود؛ از موارد شک و شبهه دار پرهیز کند، حضرت مهدی (عج) را یاری کند، با امامزمان (عج) ارتباط برقرار کند.
استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: هدایت دیگران، کمک مالی به نیازمندان، اهتمام به امربهمعروف و نهیازمنکر، دعاکردن برای سلامتی امامزمان (عج)، حق اهلبیت را دادن و غیره از مصادیق یاریکردن امامزمان (عج) است.
خبرنگار: محدثه رأفتی خداپرست