۰۷ / فروردين / ۱۴۰۴ - 27 March 2025
15:56
کد خبر : 9672328
۰۷:۱۴

۱۴۰۳/۱۲/۱۵
جهاد تبیین، مقدمه ای برای اصلاح، تحول و مطالبه

بسیج دانش آموزی، مصداق تکلیف گرایی در جهاد تبیین

« دراین جهادی که وجود دارد، در این جنگ بی امانی که وجود دارد بین اسلام و کفر، بین حق و باطل، بین روایت دروغ و حقیقت، ما در کجای این جبهه قرار داریم و حضور داریم؟ » (مقام معظم رهبری 1400/11/03) 

شاید همه ما بارها و بارها سخنرانی تاریخی رهبری معظم انقلاب (مدظله العالی) را درموضوع  جهاد تبیین شنیده ایم. ایشان پس از آن تاریخ نیز در سخنان خود، بارها این مسئله مهم را مورد تاکید قرار دادند. «جهاد تبیین یک فریضه است. جهاد تبیین یک فریضه قطعی و یک فریضه فوری است و هر کسی میتواند باید اقدام کند.»  (مقام معظم رهبری 1400/11/19)             این خطاب، یک خطاب عمومی بود برای همه افراد جامعه در مقابله با جنگ رسانه ای دشمن علیه حقایق انقلاب اسلامی ایران که هرکس میتواند در قبال آن نقش ایفا کند، مسئولیت سنگینی برعهده دارد.

تبیین به معنای روشنگری و بیان حقیقت و واقعیت است. در حقیقت آنچه در تبیین مدنظر است، زدودن غبار بدفهمی، تحریف و کج فهمی از مفاهیم و معارف انقلاب اسلامی و همچنین فهمیدن تحلیل های نادرست، غلط و مغرضانه است. بنابراین تبیین در جهت روشنگری است. بدون جهت گیری خاص که بخواهیم مطلبی را توجیه کنیم یا امر نادرستی را درست جلوه بدیم. اگر بخواهیم تبیین را ریشه یابی کنیم، مشاهده می کنیم که اصولا پیامبران برای تبیین حقایق عالم، تبیین وجود خود انسان، تبیین ظرفیت های انسانی و تببین راهی که باید انسان برود مبعوث گردیده اند. انقلاب اسلامی نیز نتیجه تبیین گسترده و عمیق بود. بنابراین تبیین، مبنای تفکر اسلام و انقلاب اسلامی و امتداد راه آن است.

یکی از راهکار های جذب حداکثری در برابر طرد و راندن کسانی که احیانا برداشت صحیحی از حقایق انقلاب و جامعه ندارند و براثر تبلیغات و القائات دیگران دچار تحلیل غلط از واقعیات می شوند همین جهاد تبیین است.. جهاد به معنای تلاش و کوشش جدی است. در کنار هم قرارگرفتن این دو واژه، یعنی جهاد و تبیین، ابعاد گسترده، تلاش جدی و در اصطلاح عامیانه، مایه گذاشتن برای این مسئله مهم را در بردارد.  

همگانی بودن این تکلیف، بسیج دانش آموزی را نیز بر آن داشته تا جهاد تبیین را یکی از اصلی ترین و متعالی ترین اهداف سازمانی خود قرار دهد و با بهره مندی از بستر آموزشی و تربیتی مدارس و مغتنم شمردن این ظرفیت عظیم، به صورت گسترده، اقدام به جهاد تبیین نماید. بسیج دانش آموزی استان زنجان نیز با استفاده از توانمندی اساتید انقلابی و باتجربه و با حمایت مدیران مدارس و مسئولین آموزش و پرورش استان، توانسته است گام مهم و اثربخشی در این موضوع بردارد. برگزاری نشست جهاد تبیین برای  50 هزار دانش آموز در سال، نشان دهنده تلاش بی وقفه و شبانه روزی در جهت تحقق فرمان ولی امر مسلمین است. نشست های جهاد تبیین در مدارس و مساجد مرتبط با مدارس هدف طرح های تربیتی، همچنین برگزاری این نشست ها در موضوعات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، فضای مجازی و ... تیز از نمونه های فعالیت بسیج دانش آموزی در این زمینه است.   


گزارش خطا
برچسب ها:
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید