۰۷ / فروردين / ۱۴۰۴ - 27 March 2025
16:36
کد خبر : 9673175
۱۰:۰۸

۱۴۰۳/۱۲/۱۸

ذخیره ۲۰۰ هزار تُن سیب‌زمینی در اردبیل؛ دلال‌ها عامل گرانی

ذخیره ۲۰۰ هزارتنی سیب‌زمینی در انبارها و سردخانه‌های استان وجود دارد، اما فعالیت دلال‌ها و واسطه‌ها باعث افزایش قیمت این محصول شده است.
ذخیره ۲۰۰ هزار تُن سیب‌زمینی در اردبیل؛ دلال‌ها عامل گرانی
غفور آقایی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، در گفت‌وگو با خبرگزاری بسیج در اردبیل اظهار کرد: در حال حاضر ۱۴۰ هزار تن سیب‌زمینی در انبارها و ۶۰ هزار تن دیگر در سردخانه‌ها وجود دارد که کیفیت خوراکی قابل قبولی دارند. اما متأسفانه سیب‌زمینی‌هایی که در انبارها نگهداری می‌شوند، به مرور از کیفیت خوراکی آنها کاسته می‌شود. وی افزود: سیب‌زمینی‌های مصادره‌شده پس از سورت‌شدن در اختیار مردم قرار می‌گیرند، اما برخی از این محصولات به دلیل نگهداری طولانی‌مدت و جوانه‌زدن، کیفیت لازم را ندارند و نباید به بازار عرضه شوند.

دلال‌ها و واسطه‌ها عامل افزایش قیمت

آقایی با اشاره به نقش دلال‌ها در افزایش قیمت سیب‌زمینی گفت: متأسفانه دلال‌ها با خرید و انبارکردن سیب‌زمینی، قیمت آن را افزایش می‌دهند. امسال دلال‌ها حدود ۴۶۰ هزار تُن سیب‌زمینی خریداری و انبار کرده‌اند که این اقدام گرانی قیمت را به دنبال داشته است.وی ادامه داد: سال گذشته در همین زمان ۴۰۰ هزار تُن سیب‌زمینی در اردبیل وجود داشت، اما خریداری برای آن نبود. امسال نیز کشاورزان بخشی از محصول خود را نگه داشته‌اند تا با فروش آن، بذر سال آینده را تهیه کنند.

اقدامات دولت برای کنترل قیمت

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از اقدام دولت برای جلوگیری از صادرات سیب‌زمینی و کاهش قیمت آن خبر داد و گفت: دولت با محدودکردن صادرات، تلاش کرده تا قیمت سیب‌زمینی در بازار داخلی کاهش یابد. همچنین اخیراً ۳۰ تُن سیب‌زمینی به شهرستان نمین ارسال شد تا قیمت این محصول متعادل شود اما بااین‌حال، فعالیت دلال‌ها و واسطه‌ها همچنان مانع از کاهش بیشتر قیمت‌ها شده است.
گفتنی است؛ سیب‌زمینی به‌عنوان یکی از محصولات راهبُردی کشاورزی در استان اردبیل، نقش مهمی در تأمین نیازهای داخلی و صادرات ایفا می‌کند؛ بااین‌حال، نوسانات قیمت این محصول به دلیل فعالیت دلال‌ها و واسطه‌ها، همواره چالشی برای کشاورزان و مصرف‌کنندگان بوده است. سال گذشته، علی‌رغم تولید مناسب این محصول به دلیل عدم مدیریت مناسب در توزیع و نگهداری، باعث کاهش کیفیت‌بخشی از محصولات انبار و هم چنین قیمت پایین و ضرر و زیان کشاورزان شد و امسال نیز با وجود ذخیره قابل‌توجه سیب‌زمینی در انبارها و سردخانه‌ها، افزایش قیمت این محصول به دلیل فعالیت دلال‌ها، همچنان ادامه دارد. دولت با اقداماتی مانند محدودیت صادرات و توزیع مستقیم، تلاش کرده تا قیمت سیب‌زمینی را کنترل کند، اما نقش دلال‌ها به‌عنوان عامل اصلی گرانی، کماکان پررنگ است.

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید