به گزارش خبرنگار بسیج ، اسماعیل چمنی روز شنبه در آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران دانشگاه محقق اردبیلی اظهار کرد: رتبهبندی مراکز علمی علاوه بر سطح و کیفیت آموزش، بر مبنای تحقیقات علمی پژوهشگران دانشجویان و اساتید دانشگاهها صورت میگیرد.
وی اضافه کرد: در دوره کرونا شمار مقالات علمی این دانشگاه کاهش چشمگیر یافته بود اما در سالهای اخیر شمار مقالات این دانشگاه به ۸۰۰ مقاله در سال ارتقا یافته است.
وی با بیان اینکه افزایش مقالات ارائه شده در هر سال، حدود پنج سال دیگر در رتبهبندی دانشگاهها لحاظ میشود، گفت: وجود ۴۱ دانشجوی پسا دکتری در افزایش مقالات دانشگاه و رشد جایگاه آن موثر بوده است.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی همچنین با اشاره به تحصیل حضور هزار و ۸۰۰ دانشجوی خارجی در این دانشگاه و تاثیرات آن در افزایش مقالات علمی در سال آینده اظهار کرد: در صورت تامین خوابگاه لازم در شهر، مجوز افزایش شمار دانشجویان خارجی تا ۲ هزار نفر را اخذ خواهیم کرد.
چمنی با بیان اینکه فضای لازم برای ایجاد پژوهشسرای دانشگاه در آینده نزدیک فراهم خواهد شد، بر لزوم اهتمام و توسعه هوش مصنوعی در این دانشگاه تاکید کرد و گفت: اگر در پنج سال آینده بر هوش مصنوعی سرمایهگذاری نکنیم، ظرف ۱۰ سال آینده جزو پایینترین دانشگاههای علمی خواهیم بود.
هزینه رسالهها و پایان نامهها چهاربرابر افزایش یافته است/ اعزام ۲۵ دانشجوی پسادکتری به کنفرانسهای خارجی
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی نیز در این برنامه گفت: هزینه رسالهها و پایان نامهها چهار برابر افزایش یافته است و در سال بعد هم ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت.
جبرائیل رزمجو افزود: امسال دانشجویان پسادکتری در حوزههای نظری ۵۰ مقاله معتبر جهانی را ارائه کردند و در حوزههای دیگر نیز مقالاتی در دست انتشار است و شمار مقالات علمی قابل ارائه دانشجویان این دانشگاه در عرصههای ملی و بینالمللی روند رو به رشد دارد.
وی ادامه داد: سه سال قبل دانشجو یا استادی از دانشگاه محقق اردبیلی به کنفرانسهای خارجی اعزام نمیشد اما امسال با گشایشهای مالی که به واسطه تحصیل دانشجویان خارجی حاصل شده است، ۲۵ دانشجوی پسادکتری به کنفرانسهای خارجی اعزام شدهاند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی اضافه کرد: در حوزه مجلات علمی به همت دانشجویان و پژوهشگران دانشگاه، بر کیفیت مجلات تمرکز شده است ، ضمن اینکه اعتبار پژوهشی افزایش یافته و در نمایه سازی مجلات نیز تحولات خوبی رقم خورده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه مجلات رتبهدار دانشگاه از ۹ مجله به ۱۴ مجله رسیده است، گفت: در حوزه ارتباط با صنعت نیز امسال نسبت به سال ۱۴۰۰، شاهد افزایش ۱۰۰ درصدی هستیم.
در پایان این آیین از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه محقق اردبیلی تجلیل شد.
به گزارش بسیج ، دانشگاه محقق اردبیلی ۱۰ دانشکده دارد و هفت دانشکده در شهر اردبیل و سه دانشکده در شهرهای پارسآباد، مشگینشهر و نمین دایر است ، دانشگاه محقق اردبیلی در رتبهبندی ISC رتبه ۱۷ کشور را دارا است و در رتبهبندی شانگهای نیز در حوزه مهندسی مواد رتبه اول، در حوزه مهندسی انرژی رتبه ششم و در حوزه کشاورزی رتبه هفتم کشور را کسب کرده است.