۰۸ / فروردين / ۱۴۰۴ - 28 March 2025
03:16
کد خبر : 9674589
۱۵:۱۰

۱۴۰۳/۱۲/۲۴
مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین:

نماز بهترین جلوه ادب در برابر پروردگار است

حسینعلی اصغری گفت: نماز خضوع و تواضع را در برابر خالق بی همتا به انسان می آموزد و بهترین جلوه ادب در برابر پروردگار است.

 

قزوین_ به گزارش بسیج، حسنعلی اصغری مدیرکل آموزش و پرورش استان استان قزوین در یازدهمین اجلاسیه ستاد اقامه نماز استان قزوین که با حضور مسئولان و مدیران دستگاه ها و فعالان این حوزه در سالن شهید امامی برگزار شد گفت: خدای متعال به آموخت سپاس از درگاه خویش را از طریق نماز روا داریم، نماز یک زندگی و جریان نو است نماز یک خلاقیت است و زمانی انسان می تواند خلاق شود که به خدا متصل شود نماز باید به گونه ای باشد که در تجربه یگانگی خدا و شهادتین قرار گیرد.

 

وی تشریح کرد: هر آیه نماز ما را از آلودگی ها پاک و به سمت عبودیت خدا سوق می می دهد، آلودگی ها را از باطن و ظاهر انسان می زداید و نماز اصالت و هویت ماست و با هدف بیرون راندن غیر خدا و شرک از وجود ماست مه مهر و شفقت را در جامعه پایه گذاری می کند، جهان امروز واجد سه ویژگی انکار ناپذیر است مواجهه با انتخابها و چالش ها و تجربه های نو است لذا نسل جوان به دنبال حرف نو و تجربه جدید پیش می رود.

 

اصغری تشریح کرد: در دنیای امروز که آن انفجار اطلاعات است توجه داشته باشیم که حجم انبوه اطلاعات ا برای یک نوجوان نا همسانی شناختی پیدا ایجاد می کند و تا کسب تجربه نکند دچار تعادل نیست و نمی تواند قضاوت درستی از مسایل داشته باشد. نماز نقش مهمی در رسیدن به تعادل شناختی، هویت دینی جوانان و نوجوانان دارد و بستری برای تقویت ایمان و مسئولیت پذیری است.

 

مدیرکل آموزش و پرورش افزود: دانش آموزانی اهل نماز دارای انضباط هستند کاری و رفتاری هستند و نماز مأمنی برای دل مضطرب جوانان و نوجوانان ماست زیرا ارتباط معنوی به او‌ آرامش می بخشد و نماز بزرگترین جلوه ادب در برابر خالق است و سجده بزرگترین خضوع و ادب در برابر خدای متعال است و به او می آموزد که مسئولیت پذیر و اخلاق محور رشد کند.

 

 اصغری افزود: برای ارایه آموزش نماز نیازمند جذابیت هستیم و با روش کهنه نمی توان تربیت نسل انجام داد نماز باید ساده و قابل فهم باشد و الگو سازی اولویت برنامه ها و تولید محتوا قرارگیرد که نسل نو در حالی که مدرن است به نماز اهمیت دهد آن گاه می توانند تاثیر شگرفی در رشد فردی اجتماعی و کشور داشته باشند، برگزاری برنامه های جلسات پرسش و پاسخ و دورهمی ها می تواند نماز را برای نسل نوجوان و جوان جذاب نماید. استفاده از تکنولوژی و فضای مجازی یک ضرورت است.

 

وی تشریح کرد: پرهیز از تحمیل و اجبار در آموزش و اقامه نماز مد نظر قرار گیرد زیرا تا فهم شناختی و نگرش صورت نگیرد نتیجه معکوس خواهد داشت لذا با شناسایی علایق و سلایق آنها به نماز سوق داده شوند و تشویق آنها تاثیر فراوان در تربیت نسل حال و آینده دارد لذا در آموزش و پرورش طرح آیه های زندگی با این رویکرد در مدارس ادامه دارد و مورد دیگر جذابیت محتوا در رسانه و فضای مجازی و پاسخ به شبهات نیاز ضروری است و در مدارس سوالات بنیادی و اساسی را از ما می پرسند اما برای پاسخ قانع کننده به شما علما نیاز داریم زیرا راه برون رفت از آسیب های اجتماعی نماز است و در قالب برنامه ها نیاز به ارزیابی خروجی عملکردها داریم که با تحلیل و تفسیر صحیح آنها بتوانیم جوانان و نوجوانان را جذب کنیم .

 

اصغری در پایان گفت: تغییر در رفتار فقط افزایش دانش نیست بلکه تغییر در نگرش هاست اگر می خواهیم آسیب ها کاهش پیدا کند باید نماز را ترویج کنیم. ساختار زیبایی، فرهنگی، سیاسی، مذهبی، عبادی را پیگیری ایجاد کنیم تا محیط جذابی برای فرزندانمان مهیا کنیم.

 

انتهای پیام/۱۰۰۲/

صادق چگینی
خبرنگار: صادق چگینی

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید