به گزارش خبرگزاری بسیج از یاسوج، کورش قنبری مرداسی در این گفت و گو به خدمات متعدد و متنوع مرکز وکلای استان به قشرهای مختلف مردم اشاره کرد و در ادامه به تبیین رویکرد این مرکز در سال 1404 پرداخت.
جناب آقای قنبری، مرکز وکلای استان کهگیلویه و بویراحمد در یک سال گذشته خیلی متفاوت ظاهر شد. این حرکت چطور آغاز شد و چرا؟
ما باور داریم که خدمت، اگر از مسیر دل بگذرد، به دل هم مینشیند. توفیقی شد که در مسیر ولایت و در امتداد آرمانهای امام راحل (ره) و رهنمودهای مقام معظم رهبری، کاری کنیم که مرکز وکلا فقط یک نهاد حقوقی نباشد، بلکه پناه مردم باشد؛ با نیت خدمت.
⸻
این حرفهاتون که میفرمایید مرکز فقط یک نهاد حقوقی نیست، دقیقاً یعنی چی؟
یعنی وقتی در ایام محرم، دفتر رسمی مرکز وکلا را با پرچم حضرت سیدالشهدا علیهالسلام مزین میکنی، وقتی صدای نوای مداح اهل بیت از پنجرههای مرکز شنیده می شود و وسط روضه ساختمان مرکز را میبینی و گاهی در همان شب مشاوره ارائه میشد و روز بعدش خدمت در همانجا وجود دارد، آن وقت هست که مردم میفهمند با یه مجموعه خشک اداری طرف نیستند. آنجا مرکز به حسینیه تبدیل شد و این فقط یک نماد نبود بلکه یک رویکرد بود.
⸻
یعنی رویکرد هیأتی، در خدمت هم نمود داشت؟
کاملاً. ما نه با کارتابل، که با تربت کربلا خدمت کردیم. اشک های مظلومی که راه به جایی نداشت، در آن فضا چراغ راه وکلای ما شد. من بچههیئتیام، برای من هیچ افتخاری بالاتر از این نیست که خدمت به مردم، با نیت حسینی انجام شود. اینجا گاهی یک قطره اشک، یک جمله، یک امید، میتواند سرنوشت کسی را تغییر دهد. گاهی پروندههایی بوده که فقط مدد سیدالشهدا توانست گره باز کند نه علم وکیل.
⸻
این خدمات فقط در بازه زمانی خاصی وجود داره یا زمانهای دیگری هم انجام مشود؟
ما خدمت به مردم را اختصاصی نمیبینیم. نه محدود به مکان، نه زمان. از مدارس تا گلزار شهدا، از بقاع متبرکه تا مناطق کمبرخوردار. در نماز جمعه، بنیاد شهید، کمیته امداد، سپاه، زندان، واحدهای تولیدی. حتی دیدار با خانوادههای معظم شهدا را خودمان برنامهریزی کردیم. اینها برای ما وظیفه بود، نه برنامه مناسبتی.
⸻
شما گفتید خدمت در واحدهای تولیدی هم داشتید. یعنی وکلا در کارخانهها و مراکز کارگری حضور پیدا کردن؟
بله، و با افتخار میز خدمت را وسط خط تولید بردیم و کارگرهایی که شاید وقت کافی برای رفتن به دفتر وکالت را نداشتند در همان جا مشاوره گرفتند. ما تلاش کردیم هرجا که مردم هستند، ما هم باشیم. نه اینکه مردم بیایند دنبال ما.
⸻
فکر کنم به جانبازان زیر ۲۵ درصد هم خدمات ارایه دادین در حالیکه معمولاً قانونی برای اونها تعریف نشده درسته؟
دقیقاً. ما به نگاه حضرت آقا به جانباز نگاه کردیم. بهشدت استقبال شد و این وظیفهای بود که باید انجام می شد، اگر در قانون نیامده ولی من میتوانم انجام بدم چرا دریغ شود!
⸻
جهاد تبیین در مرکز وکلای استان چه جایگاهی دارد؟
ما به جهاد تبیین فقط به چشم شعار نگاه نکردیم. نشستهای هفتگی با همکاری بسیج حقوقدانان برگزار کردیم. آموزش، روشنگری، پاسخ به شبهات حقوقی، و حتی بررسی مسائل منطقهای.
⸻
اجازه بدید شفافتر بپرسم؛ مثلاً شنیدم دیپلمات وزارت امور خارجه هم در نشستهای شما شرکت کرده، واقعاً همچین اتفاقی افتاد؟
بله، در نشست مجازی تخصصیمان با همکاری بسیج حقوقدانان درباره خلیج فارس، یکی از دیپلماتهای برجسته وزارت خارجه حاضر شد و یک جلسه جدی، دقیق و افتخارآفرین برگزار شد. این یعنی مرکز وکلا، فقط محل وکالت نیست، محل اندیشه و تحلیل هم هست.
⸻
و حالا که این همه اتفاق خوب افتاده، حتماً انتظارات از آینده خیلی بالاست. چه برنامههایی در پیش دارید؟
فصل جدیدی در راهه. ما ساکت نمیمونیم. قراره مجموعهای از برنامههای گسترده و جذاب در سراسر استان برگزار کنیم. جزئیات آن به زودی اعلام میشود ولی قول میدهم که مرکز وکلا دوباره همه رو غافلگیر کند. با ترکیبی از خدمت، فرهنگ، رسانه، آموزش، و کار جهادی. از جشن میلاد تا میز خدمت در اعیاد مختلف، از دورههای تربیتی تا مسابقات فرهنگی. قراره اتفاقات قشنگی رقم بخورد؛ فقط منتظر باشید.
⸻
و بالاخره رمز این مسیر موفقیتآمیز را در چه میبینید؟
تبعیت از ولایت و هیئتی خدمت کردن. با الگو گرفتن از رویکرد جهادی دکتر عبدلیانپور، فقط تلاش کردیم مردم رو تنها نذاریم. همین.