به گزارش روابط عمومی بنیاد فرهنگی روایت فتح، دیدار صمیمانه هنرمندان و پیشکسوتان بنیاد فرهنگی روایت فتح، به مناسبت سی و دومین سالگرد شهادت «سید مرتضی آوینی» شامگاه (یکشنبه) با حضور سردار علی مقواساز رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح در ساختمان خانه شهید آوینی این بنیاد برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، سردار علی مقواساز رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح با بیان اینکه بعد از گردهمآیی مستندسازان و عکاسان، برنامه نویسندگان و اهالی قلم، سومین محفل هفته انقلاب بنیاد روایت فتح است، اظهار داشت: برای ایجاد صمیمیت بیشتر تصمیم گرفتیم هر شب در ایام هفته هنر انقلاب میزبان تعدادی از هنرمندان در یک رشته هنری باشیم و لذا هر شب را به یک هنر اختصاص دادیم.
رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح به فعالیتهای گسترده بنیاد روایت فتح طی یکسال گذشته اشاره کرد و افزود: فعالیتهای ما در بنیاد روایت فتح خیلی گسترده است؛ سال گذشته دو فیلم «پیشمرگ» و «شمال از جنوب غربی» را در جشنواره فیلم فجر داشتیم که هر دو برنده سیمرغ جشنواره شدند.
وی عنوان کرد: انجمن تئاتر روایت فتح نیز جشنواره بینالمللی تئاتر مقاومت را برگزار کرد و ما به شدت ایستادهایم تا این جشنواره از نمایشنامههای استفاده کند که از کتابهای منتشر شده انتشارات روایت فتح باشد لذا امسال جشنواره تئاتر مقاومت با این اتفاق ویژه خیلی رشد کرد.
سردار مقواساز از تولید بیش از ۸۰ مستند در موضوع بسیج و جهاد خبر داد و تصریح کرد: انتشارات روایت فتح گل سرسبد فعالیتهای این مجموعه است؛ خوشحالیم که در میان آثار تقریظ شده رهبر معظم انقلاب اسلامی کتابهایی از این مجموعه وجود دارد. ما سال گذشته در همینراستا رویداد خط امین را برگزار کردیم که به مدت سه ماه خوانش کتاب انجام شد و نزدیک به ۹۰۷ هزار نفر در این مسابقه شرکت کردند.
رئیس بنیاد روایت فتح توصیه رهبر معظم انقلاب اسلامی را سرلوحه اقدامات نشر روایت فتح خواند و تاکید کرد: معظمله درخصوص مسئلهی کتاب در جملاتی بیان میفرمایند، گر در چشم و ذهن مخاطب کتاب آورده شود، مردم کتاب میخوانند و ما این جمله رهبری را راهبرد مجموعه قرار دادیم و کارمان گرفت لذا حدود ۱۶۰ هزار جلد کتاب از آثار تقریظی ایشان توزیع و فروخته شد.
وی از راهاندازی واحد پیشکسوتان انقلاب اسلامی مجموعه روایت فتح خبرداد و تاکید براینکه هدف این واحد بهرهگیری از ظرفیت پیشکسوتان است، گفت: دفتر شهید مرتضی آوینی را بازسازی کردیم تا انشالله پاتوق هنرمندان انقلاب اسلامی قرار گیرد.
در ادامه، محمدخانی مدیر انتشارات روایت فتح در سخنانی از رشد تالیف، ترجمه و پخش آثار این انتشارات خبر داد و گفت: سال گذشته در مجموعه روایت فتح ۲۰ اثر جدید منتشر کردیم، اما به خاطر محدودیتهای کاغذ مسیر جدیدی را برای تولیدات ایجاد کردیم و این مسیر انشالله مرحله دوم آن تکمیلتر خواهد شد؛ لذا با این مسیر از سرمایهگذاری بخش خصوصی در تولید کتاب استفاده کردیم.
مدیر انتشارات روایت فتح از افزایش تجدید آثار روایت فتح خبرداد و ادامه داد: در بخش کتاب صوتی هدفگذاری داریم تا به محض تولید کتاب، اثر صوتی آن را هم تولید و منتشر کنیم. در مجموع تاکنون ۵۴ کتاب صوتی را منتشر کردهایم و امروز انتشارات روایت فتح در این زمینه یکی از ناشران پیشرو است که برای سال جاری برنامه ویژه دارد.
وی به موضوع ترجمه پرداخت و عنوان کرد: سال ۱۴۰۳ حدود ۱۰ کتاب را به زبان انگلیسی ترجمه کردیم که در دهلی، مسکو، بیروت، بصره و بغداد عرضه شدند و همچنین قرارداد ۲۵ کتاب دیگر به انجام رسیده است.
محمدخانی به تدارک دورههای متنوع و تخصصی برای نوقلمان اشاره کرد و افزود: تاکنون نزدیک به یک میلیون نفر در برنامه خط امین با همراهی سازمان بسیج شرکت کردهاند و ۱۶۰ هزار کتاب در این مسابقه توزیع شده است.
در بخش دیگر این مراسم، نصرتالله محمودزاده با بیان اینکه در سه دوره همراه شهید آوینی بوده است، اظهار داشت: اوج دوستی و همراهی من با شهید آوینی مربوط به عملیات والفجر بود که نقطه عطف روایت محسوب میشد لذا رابطه و دوستی من و شهید آوینی از آنجا شروع شد.
این نویسنده با تاکید براینکه شهید آوینی همواره سعی داشت استقلال خودش را حفظ کند، ادامه داد: بعد از عملیات والفجر بود که ایشان سعی داشت استقلال خودش را حفظ کند و این استقبال فقط فکری نبود بلکه محیطی هم بود.
وی به وضعیت در تحقیقات دفاع مقدس پرداخت و عنوان کرد: توصیه میکنم بنیاد روایت فتح بخش تحقیقات را درکارهایش تقویت کند. بخش تحقیقات دفاع مقدس ضعیف و سطحی است و به همین دلیل است که برخی آثار ضعیف است.
محمودزاده به ویژگیهای آثارش پرداخت و با تاکید براینکه شخصا کتابی را شروع میکنم که اول خودم باورش کنم، تصریح کرد: ما اعتقاد داشتیم بعد از جنگ تازه کارمان شروع میشود و او به این اسرار داشت. به روز بودن هنر مرتضی آوینی خیلی زیاد بود. بخش تحقیقات را بنیاد روایت فتح جدی دنبال کند چراکه دفاع مقدس در این بخش ضعیف و سطحی است و به همین دلیل است که برخی آثار ضعیف است.