به گزارش خبرگزاری بسیج خوزستان، مجتبی ظفریپور در نشست شورای توسعه تعاون استان گفت: سیاست و اولویت این اداره کل جهت تحقق راهبرد سال توسط مقام معظم رهبری در سال ۱۴۰۴ اهتمام ویژه به بخش تعاون به عنوان مهمترین اصل در سرمایه گذاری مردمی است. یکی از مصداقهای بارز حضور سرمایههای مردمی در اقتصاد، بخش تعاون است که سرمایه خُرد مردم با تشکیل تعاونی به یک کار تولیدی و یک فعالیت اقتصادی تبدیل میشود.
وی افزود: در این نشست، موضوعات مرتبط با راهبرد سال، ظرفیتها و چالشها در بخش اقتصاد تعاونی از سوی دوستان و حاضرین دسته بندی شده و در آیندهای نزدیک در جلسهای ویژه با حضور استاندار محترم سیاستهای کلان توسعه بخش تعاون استان هدفگذاری خواهد شد
وی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در نامگذاری سال جاری، اظهار داشت: بخش تعاون با توجه به ساختار مشارکتی و مردمی خود، میتواند نقش کلیدی در جذب سرمایههای خرد و هدایت آنها به سمت تولید ایفا کند.
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی خوزستان افزود: با تقویت زیرساختهای تعاونی، حمایت از تعاونیهای دانشبنیان، و تسهیل در فرآیندهای صدور مجوز و تأمین مالی، میتوان جهشی چشمگیر در افزایش تولید و اشتغال ایجاد کرد.
وی خاطرنشان کرد: شورای توسعه تعاون باید بهعنوان نهادی تصمیمساز و تسهیلگر، راهکارهای عملیاتی برای مشارکت حداکثری تعاونیها در مسیر تحقق شعار سال ارائه دهند.
ظفری پور تصریح کرد: در استان خوزستان حدود ۵ هزار و پانصد و هفت شرکت تعاونی فعال وجود دارد که از این تعداد: یک هزار و ۶۲۰ تعاونی در رشته گرایش کشاورزی، هزار و ۲۵۰ تعاونی در رشته گرایش صنعتی ۹۲۱ تعاونی در گرایش مسکن، ۹۲۹ تعاونی فعال در حوزه خدمات وجود دارد.
وی به ظرفیتهای بخش تعاون استان خوزستان اشاره کرد و گفت: بیش از ۹۵ درصد از فعالیت بخش صیادی استان در بخش تعاونی فعال است و بیش از ۷۵ درصد پرورش ماهی و میگوی استان نیز تعاونی هستند.
مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی خوزستان اضافه کرد: در استان خوزستان سه اتاق تعاون شامل اتاق تعاون استان خوزستان، اتاق تعاون شهرستان خرمشهر و اتاق تعاون شهرستان دشت آزادگان وجود دارد که متاسفانه اتاق تعاون دشت آزادگان به دلیل مشکلات متعدد فعال نیست، اما اتاق تعاون استان و اتاق تعاون خرمشهر از اتاقهای فعال کشوری هستند.
ظفری پور با بیان اینکه؛ ذیل اتاقهای تعاون، ۱۴ اتحادیه تعاونی استانی و ۳۹ اتحادیه تعاونی شهرستانی در سطح استان داریم که در رشتههای مختلف فعالیت میکنند، افزود: در بخش تعاونیهای مرزنشین که از جمله تعاونیهای مهم میباشد ۲۲ تعاونی مرزنشین داریم که متاسفانه ۱۴ تعاونی این بخش به دلایل مختلف از جمله مشکلات مالیاتی غیر فعال هستند که علاوه بر ستاد تسهیل استان در ستاد تسهیل کشور و همچنین در مجموعه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی این موضوع به صورت ویژه مورد پیگیری قرار گرفته است.
ظفری پور از جمله موضوعات مرتبط با توسعه بخش تعاون را صندوق توسعه تعاون دانست و گفت: در سند توسعه تعاون که در سال ۱۴۰۱ از سوی هیئت وزیران به عنوان میثاق نامه بخش تعاون ابلاغ شد، هم وظایف دستگاههای اجرایی و هم تکالیف اتحادیهها و تعاونیها مشخص شده است.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان افزود: سند توسعه تعاون، با ۱۷ هدف در هیئت وزیران تعریف شده است که در این سند، ۸ هدف اصلی و ۹ هدف فرعی مشخص شده است و دارای ۴ راهبرد کلان است که برای هر راهبرد ۵ سیاست اجرایی در نظر گرفته شده است که دارای احکام عمومی و احکام خصوصی میباشد.
"ظفری پور" ادامه داد: در این سند، ۱۵ بند احکام عمومی و ۲۱ بند نیز احکام خصوصی برای هر دستگاه تکلیف مشخص کرده است؛ که در سال گذشته احکام تمام دستگاهها را ابلاغ کردیم و در جلسات متعدد و مختلف به صورت مجزا سلسله نشستهای توجیهی و کارشناسی با دستگاهها برگزار شد.
وی ادامه داد: ۸ هدف اصلی را در بخش توسعه تعاون را در سال پیش رو مشخص و دنبال خواهیم کرد، اول آموزش و ترویج بخش تعاون در سطح کشور و به تبع در سطح استان دوم بهبود مستمر فضای کسب و کار در بخش تعاون سوم بهبود وضع زندگی و رفاه و توسعه عدالت اجتماعی که یکی از اهداف تشکیل تعاون در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نیز هست، چهارم افزایش سهم اشتغال مولد کشور در بخش تعاون که حدود ۲۰ درصد از اشتغال کل کشور را شامل میشود.
"ظفری پور" با بیان اینکه بناست با اجرای این سند، در یک چشم انداز ۱۰ ساله به این اهداف برسیم، خاطر نشان کرد: جذب ۴۵ درصد از سرمایه گذاری صورت گرفته در کل کشور در بخش تعاون، جذب حداقل ۱۵ درصد از حجم نقدینگی کشور در پروژههای ملی در بخش تعاون، افزایش سهم بخش تعاون به ۲۵ درصد از تولید ناخالص ملی منهای ارزش افزوده در بخش نفت و همچنین بحث کاهش تصدیگری دولت و واگذاری امور تصدی به بخش غیر دولتی با اولویت بخش تعاون در راستای اجرای قانون سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی از جمله اهدافی است که در سال جدید در راستای تقویت بخش، تعاون به عنوان یک اصل مهم در تحقق راهبرد سال دنبال خواهیم کرد.
با توجه به ظرفیتهای کلانی که در استان خوزستان وجود دارد بتوانیم با یک هم افزایی و وحدت رویه، سیاستهای توسعهای را دنبال کنیم