۰۸ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 28 April 2025
14:34
کد خبر : 9683117
۱۴:۱۸

۱۴۰۴/۰۲/۰۷
احمدی خبر داد

آغاز مراحل ثبت دو سراب گنبد کبود و ورازانه نهاوند در فهرست آثار ملی

همدان-رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان نهاوند از آغاز مراحل ثبت دو اثر طبیعی زیبا و منحصر‌به‌فرد این شهرستان، سراب‌های گنبدکبود و ورازانه، در فهرست آثار ملی کشور خبر داد.
آغاز مراحل ثبت دو سراب گنبد کبود و ورازانه نهاوند در فهرست آثار ملی

محمد احمدی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در نهاوند از آغاز مراحل ثبت دو اثر طبیعی زیبا و منحصر‌به‌فرد این شهرستان، سراب‌های گنبدکبود و ورازانه، در فهرست آثار ملی کشور خبر داد، اقدامی که گامی بلند برای معرفی نهاوند به عنوان یکی از مهم‌ترین مقاصد گردشگری ایران در نظر گرفته می‌شود.

وی با اشاره به جایگاه ویژه نهاوند در میان مناطق طبیعت‌گردی کشور اظهار کرد: شهرستان نهاوند به دلیل داشتن ۱۳ سراب پرآب، چشم‌اندازهای بکر و آب‌وهوای دلپذیر، از دیرباز مورد توجه مسافران و گردشگران بوده است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان نهاوند افزود: همان‌طور که تاکنون پنج سراب مهم شامل گیان، گاماسیاب، ملوسان، کنگاورکهنه و فارسبان به عنوان میراث طبیعی در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده‌اند، اکنون در تلاش هستیم سراب‌های گنبدکبود و ورازانه نیز به این فهرست افزوده شوند.

وی در ادامه ضمن تأکید بر اهمیت ثبت آثار طبیعی گفت: ثبت ملی این آثار نه تنها باعث معرفی گسترده ظرفیت‌های گردشگری منطقه خواهد شد، بلکه زمینه توسعه زیرساخت‌های گردشگری، حفاظت اصولی از این منابع طبیعی گران‌بها و رونق اقتصادی شهرستان را فراهم می‌کند و می‌تواند نهاوند را به یکی از قطب‌های گردشگری کشور تبدیل کرده و آینده‌ای روشن برای اقتصاد و فرهنگ منطقه رقم بزند.

احمدی همچنین به دستاوردهای اخیر در زمینه ثبت آثار فرهنگی و تاریخی اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۳، سه اثر مهم دیگر شامل دو میراث ناملموس با عنوان «ترشی‌چمور» (با شماره ثبت ۳۱۰۵) و «آش کشکک» (با شماره ثبت ۳۱۰۷)، به همراه اثر تاریخی ارزشمند «کتیبه سنگی مسجد مقام محمود نهاوند» (با شماره ثبت ۲۷۱۴)، در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده‌اند که نشان از توجه جدی به حفظ میراث فرهنگی و طبیعی شهرستان دارد.

وی با دعوت از مسئولان و مردم برای مشارکت در حفظ این گنجینه‌های ارزشمند افزود: نهاوند شایسته جایگاهی است که بتواند در سطح ملی و بین‌المللی به عنوان یکی از مرواریدهای طبیعت و فرهنگ ایران شناخته شود.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان نهاوند بیان کرد: با تداوم تلاش‌ها، این هدف در دسترس خواهد بود و آینده‌ای درخشان در انتظار این شهرستان خواهد بود.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید