به گزارش خبرگزاری بسیج از کرمانشاه، سرهنگ امیرحمزه خزایی، مسئول سازمان بسیج سازندگی استان کرمانشاه، در نشست خبری که در سالن جلسات بسیج سازندگی استان برگزار شد، به اقدامات و دستاوردهای این نهاد در حوزه محرومیتزدایی و آبادانی اشاره کرد و ضمن گرامیداشت دهه کرامت و ولادت حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع)، هفته بسیج سازندگی را که به مناسبت سالروز تأسیس این نهاد در ۱۷ اردیبهشتماه برگزار میشود، به همه جهادگران و فعالان عرصه خدماترسانی تبریک گفت.
سرهنگ خزایی با اشاره به مسیر رشد و توسعه بسیج سازندگی از سال ۱۳۷۹ به بعد، اظهار کرد: این نهاد پس از تصویب قانون اصلاح اختیارات بسیج سازندگی در سال ۱۳۸۶، بهعنوان یک دستگاه اجرایی برای همکاری با سایر نهادها در زمینه محرومیتزدایی، فعالیت خود را گسترش داده است. وی تأکید کرد که بسیج سازندگی بهعنوان نمادی از خدمترسانی به مردم، در کنار دولت و سایر دستگاهها، در مناطق محروم به ارائه خدمات مشغول است.
وی در خصوص اقدامات انجامشده در حوزه تأمین آب، افزود: طی سه سال گذشته این نهاد توانسته آب شرب بیش از ۴۰۰ روستای استان را تأمین کند. به همین مناسبت، فردا مراسم افتتاح پروژه آبرسانی به ۱۹ روستای بخش پرتاشیان و کوزران با حضور مسئولان استانی برگزار خواهد شد. همچنین اقدامات مهمی در حوزه زیرساختهای آبرسانی کشاورزی انجامشده که شامل اجرای ۶ کیلومتر قنات معکوس، احداث ۲ آببند سنگی ملاتی و استخر ذخیره آب با ظرفیت ۳۰ هزار مترمکعب است.
رئیس سازمان بسیج سازندگی استان کرمانشاه در ادامه گفت: این پروژهها توانستهاند نیاز آبی حدود یک هزار هکتار از زمینهای کشاورزی پاییندست را تأمین کنند. احداث کانالهای آبرسانی برای زمینهای کشاورزی، جادهسازی بین مزارع، و آسفالت مسیرها نیز از دیگر اقداماتی بوده که با همکاری اداره کل راهداری استان انجام شده است.
بازسازی ۲۴۰ منزل محرومان و ساخت ۱۵۶ مدرسه
خزایی با اشاره به انجام فعالیتهای محرومیتزدایی، تصریح کرد: در بخش بازسازی منازل مددجویان کمیته امداد، بسیج سازندگی موفق به بازسازی و مرمت بیش از ۲۴۰ منزل محرومان شده است. علاوه بر این، در حوزه آموزش، طرح شهید «عجمیان» با بازسازی و ساخت ۱۵۶ مدرسه برای دانشآموزان مناطق محروم اجرایی شده است و برنامههای جدیدی نیز برای ادامه این طرح در سال جاری تنظیم شده است.
سرهنگ خزایی با تشریح نقش گروههای جهادی در محرومیتزدایی گفت: بیش از یک هزار و ۲۰۰ گروه جهادی در استان بهصورت تخصصی و عمومی در مناطق محروم فعالیت داشتهاند. این گروهها، در قالب قرارگاه نوروزی، طی سال جاری بالغ بر هزار فعالیت جهادی را به انجام رساندهاند.
وی همچنین به برنامههای ماه مبارک رمضان اشاره کرد که در آن، طرح 《ضیافت کریمانه》 با مشارکت خیرین اجرا شد. در این طرح، بیش از ۹۸ هزار و ۳۳۴ بسته معیشتی، ۷ هزار دست لباس، ۳ هزار و ۵۰۹ جفت کفش، و ۱۵ هزار و ۳۰۰ بسته لوازمالتحریر بین نیازمندان توزیع شد.
۱۸ هزار شغل؛ دستاورد مهم بسیج سازندگی کرمانشاه
رئیس سازمان بسیج سازندگی استان کرمانشاه با بیان عملکرد این نهاد در ایجاد اشتغال گفت: با پرداخت تسهیلات اقتصاد مقاومتی، بیش از ۱ هزار و ۳۰۰ نفر فرصت شغلی ایجاد شده است که به رشد ۹۸ درصدی اشتغال در استان انجامید. همچنین، فعالیت بیش از ۵۲ هزارو ۵۰۰ صندوق قرضالحسنه با گردش مالی مناسب، منجر به ایجاد حدود ۱۸ هزار و ۵۵۰ فرصت شغلی در سطح استان شده است.
وی افزود: در بخش دیگری از اقدامات، احداث ۷۶ نیروگاه خورشیدی کوچک در منازل انجام شده و برنامهریزی برای ایجاد مزارع خورشیدی در کنار مزارع کشاورزی در دستور کار قرار دارد.
سرهنگ خزایی به برخی دستاوردهای مهم در سال جاری اشاره و عنوان کرد: دستاوردهای سه سال اخیر شامل؛ بهرهبرداری از یک هزار و ۷۸۱ پروژه عمرانی در مناطق محروم و کمبرخوردار، و مشارکت ۶۲۵ گروه جهادی در قالب قرارگاه نوروزی با انجام یک هزار و ۴۰۴ فعالیت جهادی بوده است.
وی افزود: همچنین در حوادث سیل فروردینماه در منطقه فیروزآباد، بسیج سازندگی با لایهروبی منازل، خدماترسانی به آسیبدیدگان، و توزیع بستههای معیشتی و کفش نقش مؤثری ایفا کرده است.
رئیس سازمان بسیج سازندگی استان کرمانشاه با اشاره به هزینههای مالی گفت: استفاده از تبصره ۲ جز ۳ و ۴، توانسته مبلغی بالغ بر ۲۱۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات را به مردم ارائه دهد. این رقم شامل تحقق ۲۱۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار طبق تبصره ۲ جز ۳، و پرداخت ۱۰۰ میلیارد و ۹۲ میلیون تومان طبق تبصره ۲ جز ۴ است
سرهنگ خزایی در پایان، اهمیت ثبتنام گروههای جهادی در سامانه اطلس جهادی را یادآور شد و از فعالان این عرصه خواست با ثبتنام در این سامانه، فعالیتهای خود را ساماندهی کنند. وی ابراز امیدواری کرد که بسیج سازندگی همچنان در کنار سایر دستگاههای اجرایی، نقش خود را در محرومیتزدایی و پیشرفت کشور ادامه دهد.