به گزارش کمیته روابط عمومی هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، نشست خبری هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، صبح امروز با حضور جلال غفاری قدیر دبیر جشنواره در معراج شهدا برگزار شد.
در ابتدا، جلال غفاری با بیان اینکه بخشهای مختلف جشنواره متبرک و مزین به نام شهیدان و عزیزانی است که دستی در عرصه هنر هم داشتهاند، اظهار داشت: افتخار داریم که در مراسم اعلام فراخوان جشنواره در حسینیه جماران با امام خمینی(ره) بیعت کردیم و امروز در محضر شهیدان حضرت روح الله گزارشی را تقدیم میکنیم.
دبیر جشنواره با تاکید براینکه شهدا معیاری برای حرکت جشنواره فیلم مقاومت هستند، تصریح کرد: نامگذاری بخشهای جشنواره به نام شهدا یک سیره پسندیده است و جشنواره تلاش کرده در یک فضای نمادین در محضر مبارک شهدای گمنام برگزار کند؛ لذا جشنواره فیلم مقاومت سنگ بنای یک حرکت شکلی و محتوایی را پایه گذاری کرده است.
وی خاطرنشان کرد: در دوره هجدهم تلاش شده مزیتهای خلق شده در دوره هفدهم جشنواره فیلم مقاومت حفظ و گفتمان مقاومت در پیکره هنر و فیلم و سینما جاری و ساری شود. فراخوان جشنواره در هشت بخش اعلام شد. بخش اصلی جشنواره که آثار داخلی و بین المللی حاضر بودند به نام مقدس شهید حاج قاسم سلیمانی نامگذاری شد. بخش ویژه دفاع مقدس که پیشینه این جشنواره است، با نام مرحوم رسول ملاقلی پور نامگذاری شد.
غفاری ادامه داد: بخش جهان بدون اسرائیل در این دوره به نام شهیدان سید حسن نصرالله و اسماعیل هنیه نامگذاری شد. بخش نسل روایت به نام شهید محسن حججی و بخش تولیدات هوش مصنوعی به نام شهید علم الهدی نامگذاری شد.
دبیر این رویداد سینمایی گفت: اتفاقاتی که در یک سال اخیر بعد از هفت اکتبر رخ داده یک اتفاق ویژه و نادر است. این کودککشی و جنایت قلب همه تاریخ را جریحهدار کرده است و همه ما در هر صنف و مسلکی باید به این اتفاق واکنش نشان دهیم. جشنواره مقاومت این افتخار را داشت که در سینما دین خود را به فلسطین عزیز ادا کند. افتخار سینمای مقاومت این بوده که به وجود آنها افتخار کرده است.
وی عنوان کرد: سینمای مقاومت با رتبه یک هنری کشور به تایید بنیاد ملی نخبگان رسید و برگزیدگان این بخش عضو بنیاد ملی نخبگان خواهند بود و از مزایا و تسهیلات آن بهرهمند خواهند شد. همچنین تلاش شد تا دورههای آموزشی مختلف برای مخاطبین داخلی و خارجی برگزار کنیم.
غفاری اظهار داشت: بخش پژوهش و نقد علوم انسانی یک جهش و حرکت در بخش آکادمیک و دانشگاهی کشور برای صیانت از گفتمان نظری سینمای مقاومت است. در این بخش ۴۰۰ اثر در قالب کتاب، مقاله و پایاننامه به دبیرخانه جشنواره رسید.
دبیر جشنواره گفت: فیلمسازان بزرگ دنیا در دورههای گذشته با جشنواره ارتباط برقرار کردند و خواستند سینما را پاسدار حقیقت ببینند. سینمای مقاومت از این حیث یک گفتمان نادر است. بخش جمعی سینما نیز به نام شهید گودرزینیا مزین شده است. رقابت بسیار خوبی بین سینماگران داشتیم و آثار بسیار خوب داخلی و خارجی به جشنواره رسیده است.
غفاری درباره آثار رسیده به جشنواره گفت: آثار رسیده و ثبت شده به دبیرخانه شامل ۵۱۲۹ اثر بوده است. در این دوره یکی از امتیازات و شاخصها غلبه آثار داستانی بر سایر بخشهاست.
دبیر این رویداد سینمایی ادامه داد: طی چند مرحله غربالگری و داوری، آثاری که به بخش داوری نهایی واصل شد، بالغ بر ۹۰۰ اثر در بخشهای مختلف بود و در نهایت هیات انتخاب آثار را اعلام کردند؛ در بخش سینمایی بلند ۲۵ فیلم از مجموعه آثار رسیده برگزیده شدند و نامزدها امروز اعلام میشوند. در بخش مستند بلند ۲۹ اثر مستند به بخش داوری نهایی راه پیدا کردند. در بخش انیمیشن بلند ۱۱ اثر به مرحله نهایی راه پیدا کردند. در بخش فیلم کوتاه ۴۷ اثر به بخش نهایی رسیده و ۳۲ مستند کوتاه حائز امتیاز لازم برای مرحله نهایی شد. در انیمیشن کوتاه نیز ۳۹ اثر حائز امتیاز لازم شد.
وی از تدارک نقاط مختلف کشورمان برای میزبانی از آثار جشنواره خبر داد و با بیان اینکه ۲۲ مرکز استانی و نقاط فاقد سینما آثار جشنواره را اکران خواهند کرد، گفت: اختتامیه جشنواره روز سوم خرداد در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار میشود.
هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت از ۲۷ اردیبهشت ماه تا ۳ خرداد در محل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به همت انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح و با دبیری دکتر جلال غفاری قدیر برگزار میشود.