به گزارش خبرگزاری بسیج هرمزگان ،فرشاد عالی، معاون روابطعمومی سازمان بسیج مستضعفین، در دومین همایش «مدار امید» که در بندرعباس برگزار شد، سخنانی پرمحتوا و تحلیلی در خصوص نقش رسانهها و تحول کارکرد آنها در دنیای امروز بیان و تأکید کرد: رسانهها در گذشته تنها ابزاری برای انتقال پیام بودند، اما امروز نقش رسانهها فراتر از خبررسانی رفته است و به قدرتی بیبدیل در شکلدهی به افکار عمومی و تأثیرگذاری بر جوامع مختلف تبدیل شدهاند.
وی در ابتدای سخنان خود با اشاره به تغییرات چشمگیر در قدرت رسانهها بیان کرد: در گذشته رسانهها صرفاً به عنوان ابزاری برای خبررسانی عمل میکردند. اما امروز هر مجموعهای که قدرت رسانهای ندارد، نمیتواند در تأثیرگذاری بر جامعه نقشآفرینی کند. به عبارت دیگر، هر مجموعهای که قدرت رسانهای بیشتری دارد، چه مثبت و چه منفی، میتواند افکار عمومی را به سمت خود جلب کند و این قدرت رسانهای است که امروز نقشی محوری در شکلدهی به رفتارها و تصمیمات جوامع مختلف ایفا میکند.
عالی در ادامه به نمونههایی از تأثیرگذاری رسانهها در سطح جهانی اشاره کرد و افزود: نظام سلطه، که قدرت رسانهای زیادی دارد، توانسته است افکار عمومی را به راحتی به سمت اهداف خود هدایت کند. حتی در شرایطی که رئیسجمهور یک کشور به صراحت خلاف واقعیتها صحبت میکند و همه از این موضوع مطلع هستند، اما با استفاده از قدرت رسانهای، این دروغها باورپذیر میشود و مردم به آنها اعتماد میکنند.
معاون روابطعمومی سازمان بسیج مستضعفین سپس به تأثیر رسانهها در تحولات منطقهای اشاره کرد و گفت: مردم مقاوم غزه و فلسطین در دو سال گذشته تغییرات بزرگی در نحوه جنگیدن خود ایجاد کردند. تفاوت این انتفاضه با سایر جنگها در این بود که آنها رسانهای قدرتمند در اختیار داشتند و توانستند به صورت مؤثر پیغام خود را به جهانیان منتقل کنند. قدرت رسانهای آنها توانست موجب جلب حمایت مردم جهان از آنان شود. این نمونهای از قدرت رسانه است که میتواند در میدانهای مختلف، از جمله جنگها، تأثیرات شگرفی داشته باشد.
عالی همچنین به تأثیرگذاری رسانهها در تحولات سوریه و پذیرش دولتهای غیررسمی توسط مردم سوریه اشاره کرد و گفت: در سوریه نیز رسانهها نقش مهمی ایفا کردند. مردم سوریه توانستند با درک درست از وقایع و اطلاعرسانی دقیق، دیدگاههای خود را نسبت به دولتهای مختلف تغییر دهند. این نیز نشاندهنده اهمیت رسانه در شکلدهی به تصمیمات سیاسی و اجتماعی است.
وی ادامه داد: اگر ما در استان هرمزگان، حتی در دورترین نقاط مانند بشاگرد، و یا در مرکز استان یعنی بندرعباس، توانسته باشیم روایتهای جذاب و الهامبخش از فعالیتهای بسیج و انقلاب اسلامی تولید کنیم، قطعاً میتوانیم تأثیرات مثبتی در جهت شکلدهی به افکار عمومی و اطلاعرسانی صحیح داشته باشیم. در همین راستا، سازمان بسیج روابط عمومی خود را از سال ۱۴۰۴ به یک سیستم مردممحور تبدیل کرده است که هدف اصلی آن رسیدگی به دغدغههای مردم است.
وی در ادامه افزود: در گذشته شاید درک درستی از اهمیت پیگیری مطالبات مردم وجود نداشت، اما امروز این دغدغهها در مرکز توجه روابط عمومی سازمان بسیج قرار دارد. برای تحقق این هدف، شبکهای به نام شبکه شهروند خبرنگاران ایجاد شده است که به مردم این امکان را میدهد تا روایتهای درست و دقیق از وقایع و اتفاقات روز را در اختیار عموم قرار دهند.
عالی با اشاره به نقش مهم این شبکه در جلب اعتماد عمومی تأکید کرد: روایت اول همیشه ناقصترین روایت است. دشمنان معمولاً تلاش میکنند که روایتهای نادرست را در ابتدا منتشر کنند تا بتوانند مسیر افکار عمومی را هدایت کنند. اما وظیفه ما این است که روایتهای درست و برتر را تولید کنیم و با دقت، صحت و سرعت بالا این روایتها را منتشر کنیم تا همگان از حقیقت آگاه شوند.
وی همچنین اظهار داشت: اگر بتوانیم با همکاری تمامی همکاران و با استفاده از شبکههای مردمی، روایتهای صحیح و برتر را به مردم منتقل کنیم، بهطور قطع نه تنها اعتماد عمومی تقویت میشود، بلکه میتوانیم در مقابله با جنگهای شناختی دشمن و تضعیف چهره انقلاب اسلامی در عرصه جهانی موفق باشیم.
معاون روابطعمومی سازمان بسیج مستضعفین با تأکید بر تغییرات اساسی در رویکرد روابط عمومیها و نقش رسانهها در دنیای امروز گفت: امروزه رسانهها تنها وسیلهای برای انتقال خبر نیستند بلکه ابزار اصلی در شکلدهی به افکار عمومی و تاثیرگذاری بر جوامع جهانی هستند، لذا نوینسازی روابطعمومی و قدرت رسانهای در تغییرات اجتماعی و سازمانی بسیار حائز اهمیت است.
وی درباره تحولات مهم در عرصه رسانهها و نقش کلیدی روابطعمومی در سازمان بسیج توضیحاتی جامع و مفصل ارائه داد و تأکید کرد: امروزه رسانهها دیگر صرفاً ابزار انتقال پیام نیستند، بلکه خود نقش اصلی در خلق و ساختن صحنههای اجتماعی و سیاسی را ایفا میکنند.
وی با اشاره به تاریخچه رسانهها در کشور و جهان گفت: در سال ۴۰۱ دشمن به وضوح متوجه شد که رسانهها ابزار قدرتمند برای هدایت افکار عمومی هستند و به نوعی رسانهها میتوانند میدان جنگی تعیین کنند. به همین دلیل بود که دشمن برای کنترل رسانهها در تلاش بود و ما نیز باید در این زمینه آماده شویم. سردار سلیمانی در زمانی که دستور به راهاندازی دفاتر خبرگزاری بسیج در شهرستانها دادند، قصد داشتند تا با ایجاد این دفاتر پدافند رسانهای مستحکمی در برابر دشمن به وجود آورند.
عالی در ادامه به توسعه دفاتر خبرگزاری بسیج در ۵۳۰ شهرستان کشور اشاره کرد و گفت: با داشتن ۵۹ دفتر خبرگزاری در ۵۳۰ شهرستان، سازمان بسیج مستضعفین توانسته است گستردهترین شبکه رسانهای را در کشور راهاندازی کند. این شبکه به سازمان بسیج کمک میکند تا در تصویرسازی بسیج و برنامههای آن به عمق و گسترش لازم دست یابد و پیام بسیج هیچگاه خاموش نماند.
وی همچنین به تغییرات اساسی در نحوه ارائه محتوا و روایتگری در روابطعمومیها اشاره کرد و افزود: در گذشته، نگاه ما به روابطعمومی و تولید محتوا یک نگاه سخت و صرفاً خبری بود. ما به مخاطب میگفتیم که فلان افتتاح یا اقدام انجام شد، اما اکنون مردم بیشتر از اینکه بخواهند درباره یک رویداد صرفاً خبری بشنوند، علاقهمند به دانستن دلیل و چرایی آن رویداد هستند. مثلاً، وقتی در ۲۰ سال گذشته به یک روستا آبرسانی کردیم، مردم تنها نمیخواهند بدانند که آبرسانی انجام شد، بلکه میخواهند بفهمند چرا این آبرسانی انجام شد و چه تأثیری در زندگی آنها خواهد داشت.
معاون روابطعمومی سازمان بسیج مستضعفین در ادامه بر اهمیت نوینسازی روابطعمومی در سازمانهای مختلف تأکید کرد و گفت: نوینسازی روابطعمومی اولین گامش واگذاری مسئولیتها به مردم است. در روابطعمومیهای غربی، ساختارهای خشک و محدودکنندهای وجود دارد که اجازه نمیدهند مردم در فرآیندهای رسانهای دخالت کنند، اما در سازمان بسیج، این ساختار به طور کلی تغییر کرده است. سردار سلیمانی با کمک به ورود مردم به شبکههای روابطعمومی، این امکان را فراهم کردند که مردم عادی نیز بتوانند در تولید و انتقال روایتهای صحیح و برتر نقش ایفا کنند.
عالی همچنین به ضرورت تولید محتوای فاخر و تأثیرگذار اشاره کرد و گفت: امروزه پیام و محتوا خود به تنهایی قدرتساز شدهاند. به همین دلیل، در سازمان بسیج باید به تولید محتوای فاخر و با کیفیت توجه ویژهای داشته باشیم. در حال حاضر، رسانههای مختلف از جمله شبکههای اجتماعی و شهروند خبرنگاران نقش بسزایی در انتقال پیامهای درست و معتبر ایفا میکنند.
وی در پایان، به تأثیر شایستهسالاری در روابطعمومی بسیج در استان هرمزگان اشاره کرد و گفت: استان هرمزگان به عنوان یک الگوی فرهنگی در کشور شناخته شده است. در این استان، با هدایت و راهبری سردار سالاری، روابطعمومی بسیج توانسته است به عنوان یکی از برترین روابطعمومیهای کشور شناخته شود. این تغییرات در سطح استان به وضوح مشاهده میشود و ما به عنوان کارکنان سازمان بسیج افتخار میکنیم که در این دوران درخشان حضور داریم.
عالی در پایان سخنان خود از همه اعضای روابطعمومی بسیج در سراسر کشور تقدیر و تشکر کرد و بر اهمیت همکاری و تلاش مشترک برای ارتقای سطح تولید محتوا و روایتگری در رسانههای بسیج تأکید نمود.