جهانبخش یوسفی روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج اظهار کرد: در استان کردستان ۵۳ درصد افراد مبتلا از بیماری خود اطلاع نداشته و تنها ۲۵ درصد آنان فشارخون مطلوب و کنترل شده دارند.
وی افزود: شهروندان برای تشخیص و کنترل فشار خون بالا به مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند تا بیماری آنها به موقع تشخیص داده شود.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: بیماری فشارخون بالا که به قاتل خاموش معروف است علامت خاصی نداشته و تشخیص آن تنها با اندازه گیری مناسب امکانپذیر است.
یوسفی بر اهمیت اندازهگیری دقیق فشارخون، مصرف صحیح دارو تحت نظر پزشک و اجتناب از تغییر دوز و نوع دارو بدون مشورت با پزشک تاکید کرد.
وی با بیان اینکه فشارخون کنترل شده در افراد تحت درمان، بیشینه کمتر از ۱۴۰ و کمینه کمتر از ۹۰ است، اضافه کرد: در افراد دیابتی، مبتلایان به بیماریهای قلبی عروقی، سابقه سکته مغزی و نارسایی مزمن کلیه فشار خون کنترل شده کمتر از ۱۳۰ و کمتر از ۸۰ است.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: فشار خون در بروز سکتههای قلبی و مغزی تاثیر زیادی دارد، پس اندازهگیری دقیق و کنترل مستمر آن برای داشتن عمری طولانیتر در مبتلایان به این بیماری ضروری است.
یوسفی با استناد به گزارش سال ۲۰۲۳ سازمان جهانی بهداشت، بیان کرد: حدود ۱.۲۸ میلیارد نفر از افراد ۳۰ تا ۷۹ سال در جهان به فشارخون بالا مبتلا هستند که ۴۶ درصد آنان از بیماری خود بیاطلاع بوده و تنها ۲۱ درصد مبتلایان، فشارخون کنترل شده دارند.
وی افزود: رعایت سبک زندگی سلامت محور شامل کاهش وزن، ورزش منظم، رژیم غذایی سالم، کاهش مصرف نمک، پرهیز از مصرف الکل و دخانیات، خواب کافی، کنترل استرس و اندازهگیری منظم فشارخون از جمله موثرترین روشهای کنترل این بیماری است.
۲۷ اردیبهشت ماه، روز جهانی پرفشاری خون و شعار امسال این روز، "فشارخون خود را دقیق اندازه گیری کنید و با کنترل آن، عمر طولانی تری داشته باشید" است.
انتهای خبر/