به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از خبرگزاری بسیج از کردستان، در دوران سرنوشتساز، مردان و زنان کردستان باوجود تمامی سختیها، از جمله شرایط سخت اقلیمی، فقدان زیرساختهای لازم و همچنین وجود گروهکهای ضدانقلابی و تجزیهطلب، بهعنوان ستون فقرات دفاع از انقلاب و نظام اسلامی در صحنه حاضر شدند.
در سالهایی که کشور در یک جنگ نابرابر و تحمیلی و ناخواسته دفاع مقدس وارد شده بود و کل کشور درگیر پشتیبانی از نیروهای رزمنده در جبهها بود، منطقه کردستان به دلیل موقعیت استراتژیک و مرزنشینی، مورد توجه دشمنان قرار گرفت.
در این میان گروهکهایی، چون کومله با استفاده از شرایط ناآرام و تحت حمایتهای خارجی، تلاش کردند تا از طریق ناآرامی، خرابکاری و حتی قتلهای هدفمند، امنیت منطقه را به خطر بیندازند، این گروهکها تنها به فکر رسیدن به قدرت و دستیابی به اهداف شخصی بودند و انسانهای بیگناه را بدون هیچ تردیدی قربانی میکردند، به عبارتی آنها در واقع سلاح دشمنان نظام را در داخل کشور به دست گرفته بودند و بهصورت مستقیم به ضربهزدن به امنیت ملی میپرداختند.
اما مردم کردستان، باوجود تمامی فشارها و دسیسههای موجود، انتخاب واضحی داشتند، انتخاب دین، انقلاب و وطن، آنها نهتنها در خطوط مقدم جبهه، بلکه در روستاها و شهرهای خود نیز با حضور در صفوف بسیج مردمی، دفاع از مرزها و مقابله با گروهکهای متجاوز، ثابت کردند که وفاداریشان بهنظام اسلامی و کشورشان بیبدیل است.
این ایستادگی و این شجاعت، این از خودگذشتگیها، هزینههای سنگینی داشت؛ شهادت، مجروحیت، غربت و گاه ازدستدادن تمامی چیزها، اما هیچ یک از این فداکاریها آنان را از خط مقدم عقب نکشید.
در این میان مجاهدتهای مردم کردستان آنگونه که باید و باشد معرفی نشد و عملاً باید گفت که این از خودگذشتگی کمنظیر در سینهها جا ماند و تیتر «کردستان پرافتخار سرزمین مجاهدتهای خاموش» به همین علت انتخاب شد، چرا که اغلب در فضایی پرتنش، دور از چشمهای عمومی و در مناطق کوهستانی سرد و دورافتاده رقم خورده است.
این در حالی است که نقش آنان در متوقف کردن نفوذ گروهکها و دشمنان خارجی، تعیینکننده بود، آنها نهتنها با دشمنان خارجی به سرکردگی صدام در مرز مشترک عراق مبارزه میکردند، بلکه دشمن داخلی را نیز که با نامهای مختلف سعی در تضعیف کشور داشتند را یکی پس از دیگری شکست دادند، آنها در واقع، دفاعی را آغاز کردند که فقط از مرزها نبود، بلکه از هویت، وحدت و آیندهٔ ایران اسلامی بود.
در این گزارش تلاش میکنیم تا گوشهای از آن مجاهدتهای ارزشمند را که در تاریخ دفاع مقدس رقم خورده، اما بیشتر در سایه ماندهاند را به تصویر کشیده، داستان مردمی که در سختترین شرایط، ایمانشان را ثابت کردند، خون خود را فدا کردند تا سرزمینشان پاک بماند و در مقابل گروهکهای خیانت پرور و دشمنان خارجی، سنگ تمام گذاشتند.
هدف این گزارش، یادآوری این حقیقت است که کردستان تنها یکی از استانهای کشور نیست، بلکه در واقع یکی از اصیلترین و والاترین نمونههای انسانهایی است که به دین، انقلاب و وطن خود وفادار ماندهاند، در این راستا ضمن بررسی نقش مردم کردستان در دفاع از مرزها، مبارزه با گروهکهای تجزیهطلب و حفظ وحدت ملی، به برخی از دلاورمردیها، فداکاریها و اتفاقات کمتر شناخته شده از این خطهٔ مظلوم پرداخته خواهد شد.
کردستان سرزمین مجاهدتهای خاموش، سرزمینی است که شجاعترینها در آن زندگی کردهاند، مردمی که در تاریخ دفاع مقدس، افتخار بزرگی برای تمامی ملت ایران به یادگار گذاشتهاند.
برای پاسداری از میهن لحظهای درنگ نداشتیم
احمد قاسمی رزمنده بیجاری در هشت سال دفاع مقدس گفت: روزهای سختی را پشت سر گذاشتیم که هیچگاه قابل فراموشی نیست، روزهایی که برای پاسداری از یک وجب خاک پاک میهن اسلامی لحظهای را درنگ نکردیم و بیپروا به دل خطر زدیم تا امروز کشورمان در امنیت و آسایش باشد.
وی افزود: وقتی قرار شد برای تهیه این گزارش به منطقه صلوات آباد آمدیم، گویی همین دیروز بود که برای مقابله با ناامنی کومله در محور بیجار به تکاب همراه رزمندگان سپاه وارد این منطقه شدیم و ساعتها این درگیری ادامه داشت تا آخرین نفری که در این گروهک بود کشته شد.
قاسمی ضمن اشاره به موقعیت استراتژیکی صلوات آباد و اهمیت آن در حوزه کردستان و آذربایجان شرقی، ادامه داد: حزب منفور کومله که در تاریخ ننگین خود کشتن زنان و کودکان بیگناه بسیاری را دارند، پس از شکستهای متعدد از رزمندگان اسلام قصد اجرای عملیات ناامنی در محور بیجار به تکاب را داشتند.
وی یادآور شد: این گروهک در قالب ۲ گروه ۱۰ نفره و با ۲ خودرو در ارتفاعات مشرف به این محور کمین کرده بودند که با شناسایی بهموقع نیروهای محیطبانی و اعزام نیروهای سپاه به محل مورد نظر، این عملیات که باهدف ناامنی و کشتار انسانهای بیگناه و روستایی طراحی شده بود، ناکام ماند.
حفظ امنیت مطالبه به حق مردم است
جعفر مرادی یکی دیگر از رزمندگان هشت سال دفاع مقدس گفت: روزی که به ما خبر دادند که در محدوده منطقه صلوات آباد گزارش دادند که چند نفر در این منطقه بهصورت مشکوک حضور دارند و گویا مسلح نیز هستند، بدون تصور اینکه شاید رفتن بیبازگشتی داشته باشیم و با همان سلاح ساده کلاشینکف و مهمات محدود راهی منطقه شدیم.
وی افزود: همراه ۶ نفر دیگر از برادران سپاه شهرستان بیجار برای گشت و شناسایی وارد منطقه شدیم که در بازدید اولیه متوجه حضور هیچ نیروی نشدیم و تنها به مدد الهی یکی از برادران رزمنده با توقف در یکی از ارتفاعات توجه مرا به پنج نفر جلب کرد که در همان لحظه محل توقف ما از طرف مقابل تیراندازی شد.
مرادی با اشاره به اینکه برای کومله مهم نبود که ما مردم عادی هستیم یا پاسداریم، هدف آنها ناامنی به هر قیمتی بود، ادامه داد: هدف اصلی کومله مشخص شد که با استفاده از غروب آفتاب در موقعیت مناسب کمین کرده و با تیراندازی کور به سمت مردم، محور بیجار به تکاب در همین محدود پل تاریخی صلوات آباد را نقطه ناامن ایجاد کرده و برای خود یک دستاورد بزرگ رقم بزنند.
وی ادامه داد: ما برای کشتن این گروهک وارد میدان نشده بودیم، یاد دارم که شهید بزرگوار اکبر نیکخواه فرمانده گروه اعزامی سپاه بارها با صدای رسا و بلند قبل از درگیری اعلام داشت که چرا باید مسلمانان با یکدیگر درگیر شوند و اگر سلاح خود را زمین گذاشته میتوان از این اتفاق جلوگیری کرد.
این رزمنده بیجاری توضیح داد: هنوز کلام این برادر عزیز تمام نشده بود که اعضای این گروهک به سمت اکبر نیکخواه تیراندازی و او را به فیض شهادت رساندند که دیگر حجت بر ما نیز تمام شد.
پل صلواتآباد تنها ارتباط بیجار با شمال غرب بود
محسن میرزایی یکی از رزمندگان هشت سال دفاع مقدس گفت: منطقه صلوات آباد در ۱۵ کیلومتری شهر بیجار یکی از بزرگترین و مهمترین نقاط استراتژیک شهرستان بیجار و البته کردستان محسوب میشد که اگر توسط کومله تصرف میشد و تحت کنترل آنها قرار میگرفت، اعزام نیروها به شمال غرب و امنیت اجتماعی مردم منطقه با خطر بسیار جدی روبه میشد.
وی با اشاره به شهادت دو برادر شهید نیکخواه در محل درگیری با کومله در منطقه صلواتآباد گفت: گروهک کومله بارها توسط رزمندگان اسلام شکستخورده بود و به دنبال راهی برای تقویت روحیه نیروهای خود میگشت که انتخاب منطقه صلوات آباد یکی از راهبردهای این گروهک برای جبران و تلافی به شمار میرفت.
میرزایی ادامه داد: درگیری اولیه نیروهای اعزامی سپاه که ابتدا برای بررسی گزارش نیروهای محیطبانی به منطقه اعزام شده بودند و قصد درگیری و انجام عملیات نداشتند، از حوالی پیش از ظهر روز ۲۰ فروردینماه آغاز شد و از آنجایی که نیت ما در عدم درگیری و پیشگیری از کشتن بود، در نهایت تا پیش از غروب آفتاب همه نیروهای ضدانقلاب و کومله به درک واصل شدند.
وی افزود: در این مبارزه جانانه رزمندگان اسلام با گروهک کومله که از تجهیزات و ادوات بالایی برخوردار بودند، برادران علی عسکر و علیاکبر نیکخواه در عملیات درگیری به شهادت رسیدند و برادر شهید عباس مطیعی که قائممقام سپاه شهرستان بیجار بودند پس از اصابت تیر به نخاع به خیل جانبازان و یادگاران هشت سال دفاع مقدس پیوستند که پس از سالها تحمل و سختی، به شهادت رسیدند.
میرزایی ادامه داد: تاریخ کردستان نمونههای زیادی از چنین جانفشانیها و رشادتهایی دارد که در سینه رزمندگان و در گوشه خاطرات مردان و زنان این مرز بوم جای دارد و در هیچ کتاب و مستندی ثبت و ضبط نشده است، عنوان کردستان پر افتخار سرزمین مجاهدتهای خاموش به همین دلیل است که بودند کسانی که نه برای عملیات نظامی، در راستای تأمین امنیت مردم بیگناه و بیسلاح به مقام شهادت رسیدند و امروز نامی از آنها در هیچ کجا وجود ندارد.
انتهای خبر/