به گزارش سرویس اساتید خبرگزاری بسیج، سید محمود هاشمی رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی در دوازدهمین اجلاس سراسری مسئولان کانونهای بسیج اساتید که با محور «مشارکت دانشگاهیان در سرمایهگذاری» در مشهد برگزار میشود، سالروز آزادسازی خرمشهر را نماد پیروزی اراده ملت ایران دانست. وی برگزاری دوازدهمین اجلاس مسئولان کانونهای بسیج اساتید را یک فرصت راهبردی برای انسجامبخشی، هماندیشی، تبیین و تشریح سیاستهای کلان بسیج اساتید در سال ۱۴۰۴ دانست و افزود: این اجلاس، ناظر به دغدغههای ملی و فرمایشات نایب امام زمان (عج) شکل گرفته است. هدف آن نیز رسیدن به یک بسته سیاستی جامع و کاربردی در حوزههای مختلف، بهویژه سرمایهگذاری برای تولید است.
رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: محور اصلی این اجلاس با تأکید بر شعار سال، «سرمایهگذاری برای تولید» تعیین شده است. این سرمایهگذاریها میتوانند موجب کاهش وابستگی به واردات، افزایش اشتغال، تقویت تولید ملی و در نهایت ارتقاء بهرهوری در کشور شوند.
هاشمی با اشاره به برخی جابهجاییهای ناخواسته در جدول سخنرانیها، از جمله عدم حضور حضرت آیتالله اراکی به دلیل عدم توفیق، افزود: با این حال نشستها با رویکرد تخصصی و محتوایی دنبال خواهد شد و موضوعاتی مانند مدلهای مختلف سرمایهگذاری در تولید، منابع تأمین مالی، جانمایی بهینه سرمایه در نظام تولید و مبانی نظری اثبات ضرورت سرمایهگذاری در تولید در دستور کار قرار دارند.
رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) درباره نقش تولید در حل مشکلات کشور تصریح کرد: سرمایهگذاری برای تولید، راهکار اصلی برونرفت از چالشهای اقتصادی کشور است. جامعه دانشگاهی، بهویژه اساتید بسیجی، باید در ارائه بستههای سیاستی و راهبردهای اجرایی، پیشقدم باشند.
وی خطاب به حاضران بیان کرد: انتظار از شما اساتید فرهیخته و انقلابی بیش از سایر اقشار است. شما باید با مطالعه مدلهای موفق سرمایهگذاری در کشورهای دیگر و تطبیق آن با شرایط بومی کشور، به ارائه الگوهای قابل اجرا و بومیسازیشده اقدام کنید.
هاشمی در ادامه به نقش استانها و کانونهای استانی در پیشبرد اهداف سازمان بسیج اساتید پرداخت و گفت: مسئول بسیج اساتید استان، فرمانده میدان در آن استان است و ما در ستاد مرکزی، نقش سیاستگذار و پشتیبان را داریم. رسالت ما تقویت مأموریتهای دانشگاه آزاد اسلامی و بسیج اساتید در سراسر کشور است.
وی در پایان، با اشاره به ضرورت توجه ویژه به جهاد تبیین، از کانونهایی که در این حوزه فعالانه عمل کردهاند، قدردانی کرد و گفت: جهاد تبیین همچنان یکی از محوریترین مأموریتهای ماست و انشاءالله در ادامه این اجلاس و سایر نشستهای منطقهای و تخصصی به تفصیل درباره آن گفتگو خواهیم کرد.
رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی ضمن یادآوری زحمات مسئولان بسیج اساتید در استانها، بهویژه در سال ۱۴۰۳، خاطرنشان کرد: برخی از مسئولان استانی سازمان بسیج اساتید کشور نیز در جمع ما حضور دارند. این بزرگواران در کنار همکارانشان در دانشگاه آزاد اسلامی، با روحیهای انقلابی و عزم جدی در سطح استانها، نقشآفرینی مؤثری در پیشبرد اهداف فرهنگی و علمی داشتهاند.
وی با ابراز امیدواری نسبت به ارتقای سطح مشارکت کانونها در سال ۱۴۰۴، افزود: در سال گذشته برخی از کانونها بهدلایل گوناگون، در سطح مورد انتظار ظاهر نشدند، اما ما انتظار داریم که در سال جاری، با برنامهریزی منسجم و هدفمند، جهاد تبیین در تمامی ابعاد اعم از اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و سایر عرصههای راهبردی کشور بهطور جدی دنبال شود.
هاشمی به اهمیت تبیین بهموقع مواضع و صدور بیانیههای استانی نیز اشاره کرد و
گفت: بعضاً ضرورت ایجاب میکند که نسبت به کنش یکی از مقامات منطقهای، ملی و بینالمللی، موضعگیری دقیق، کارشناسی و بهموقع از سوی کانونهای بسیج اساتید انجام شود. خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی از موضعگیریهای فعالانه و سریع برخوردار بوده و این ناشی از باورهای عمیق دینی و انقلابی اساتید ماست.
رئیس بسیج اساتید دانشگاه آزاد
اسلامی تأکیدکرد: مواضع علمی، دقیق، عالمانه و منسجم در عرصههای سیاسی و اقتصادی، میتواند جایگاه نهضت استادی را در سطح استانی، منطقهای و حتی ملی تثبیت و تقویت نماید. کانونهای فعال بسیج اساتید باید ضمن رصد تحولات، نقش تأثیرگذار خود را در حوزه افکار عمومی و تحلیل راهبردی ایفا کنند.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری موفق اردوی راهیان علم و پیشرفت در سال ۱۴۰۳، گفت: این اردوها با حمایت مجموعههای مختلف، از جمله ورزش بسیج و سازمان بسیج اساتید کشور، با کیفیت مطلوب برگزار شد و انتظار میرود که در سال جاری نیز با پیوست فرهنگی و رسانهای منسجمتر، شاهد برگزاری گستردهتر آن باشیم. حضور اساتید بسیجی در مراکز و پروژههای ملی باعث تغییر نگرش و تقویت بینش علمی و انقلابی آنها میشود و همین مسئله میتواند زمینهساز آگاهیبخشی عمیقتر به نسل جوان باشد.
وی محرومیتزدایی و کمکهای مؤمنانه را از دیگر مأموریتهای جدی سال ۱۴۰۴ دانست و افزود: گروههای جهادی تخصصی باید با رویکردی عملیاتی در این زمینه وارد شوند. همچنین حمایت از مردم مظلوم فلسطین و غزه باید بهصورت مستمر و پررنگتری دنبال شود.
هاشمی سپس به موضوع برگزاری نشستها و گردهماییها در مناسبتهای ملی و مذهبی اشاره کرد و گفت: فعالیت کانونها در این حوزه رضایتبخش بوده، اما انتظار میرود که در مناسبتهای خاص، حضور چشمگیرتر، مؤثرتر و پرنشاطتری داشته باشیم. همچنین، موضوع نوسازی کانونها در استانها نیز از اهمیت بالایی برخوردار است؛ اگر مسئول کانون به دلیل مسئولیت جدید نظیر ریاست واحد دانشگاهی فرصت ادامه فعالیت ندارد، باید نسبت به شناسایی و جایگزینی مسئول توانمند دیگر، اقدام شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، با تأکید بر ضرورت توجه به حوزه نظریهپردازی، تصریح کرد: انتظار ویژهای از مسئولان کانونها و اساتید بسیجی در حوزه تولید نظریه وجود دارد. متأسفانه، اگر از جمع حاضر بخواهیم افرادی را معرفی کنند که در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ موفق به ارائه نظریه و دریافت تأییدیه از شورای عالی انقلاب فرهنگی یا فرهنگستان علوم شدهاند، تعداد آنها از حد انتظار کمتر است.
او با اشاره به گزارش دکتر حیدری و مشارکت برخی اساتید از استانهای گیلان، ایلام، لرستان و اصفهان، ابراز امیدواری کرد: با تداوم تلاشها، شاهد جهشی بزرگ در زمینه کرسیهای نظریهپردازی، مناظره، نقد علمی و ترویج گفتمان علمی انقلاب اسلامی باشیم.
وی جشنواره شهید چمران را نیز فرصتی راهبردی برای نمایش توانمندیهای علمی و فکری اساتید دانشگاه آزاد اسلامی برشمرد و گفت: انتظار ما این است که اکثریت نتایج این جشنواره، خروجی فعالیتهای کانونهای بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی باشد.