به گزارش خبرگزاری بسیج، حمید آقا بیکی معاون سازمان و مدیر جهادکشاورزی شهرستان شاهرود اظهار کرد: سطح کشت گیاه دارویی زیره سبز در شهرستان شاهرود ۳۶۲ هکتار با متوسط عملکرد ۸۰۰ کیلو گرم در هکتار میباشد.
وی افزود: کاشت زیره سبز در این شهرستان از آبان ماه شروع میشود و زمان برداشت آن از اواخر اردیبهشت ماه است و پیش بینی میشود در سال جاری حدود ۲۹۰ تن محصول از مزارع این شهرستان برداشت شود.
مدیر جهادکشاورزی شاهرود افزود: از مزیتهای کشت این گیاه دارویی میتوان نیاز آبی کم و مقاومت در برابر استرسهای محیطی نظیر شوری و گرما همچنین کوتاه بودن دوره رشد و از همه مهمتر سود دهی اقتصادی مناسب به ویژه در شرایط خشکسالی و کم آبی را نام برد.
آقابیکی بیان کرد: همچنین به دلیل استفاده کم از سموم و کودهای شیمیایی، در زمره محصولات سالم قرار میگیرد، زیره سبز علاوه بر طعم و بوی خوبی که به غذا میبخشد، از ارزش غذایی بالایی هم برخوردار است و بهخاطر داشتن مواد معدنی، فیبر و ویتامین C و K دارای خواص ضد التهابی، ضد باکتریایی و ضد اکسیدانی نیز میباشد.
وی گفت: زیره سبز در صنایع غذایی، عرقگیری و طب سنتی کاربرد گستردهای دارد و در درمان عفونتهای قارچی، باکتریایی، دردهای عضلانی و مفصلی، سرماخوردگی، مشکلات گوارشی، برونشیت و بیماریهای کلیوی استفاده میشود.