پرویز اوسطی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان، با اشاره بهضرورت جهتدهی محتوایی مراسم محرم امسال، بر لزوم روایت حماسه و مقاومت ملت ایران در برابر هجمههای دشمنان تأکید کرد و اظهار داشت: امسال محرم باید آیینهای از حماسه باشد، حماسهای که در جبهههای مقاومت، در روحیه مردم و در ایستادگی برابر ظلم جهانی جلوهگر است.
نماینده اسبق مردم دهگلان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: محرم امسال باید جلوهگر حماسهای باشد که ملت ایران در میدان جهاد، ایثار و مقاومت آفریدهاند، روایت غالب این ایام، باید بازتابدهنده شور، وحدت، حضور مردمی و ایستادگی ملت ایران در برابر دشمنان، با الهام از نهضت عاشورا باشد.
وی تصریح کرد: محرم، فقط ماه سوگ و اندوه نیست، ماهی است که در آن باید جلوههای حماسه و ایثار و جهاد نیز پررنگ روایت شود، ملت ایران در سال جاری، با حماسهآفرینی در عرصههای مختلف مقاومت، بهویژه در جنگ تحمیلی اخیر، نشان دادند که همچنان بر عهد خود با امام حسین علیهالسلام ایستادهاند، بنابراین روایت حماسه، باید روایت غالب محرم امسال باشد.
اوسطی با اشاره به لزوم تطبیق آموزههای عاشورا با وضعیت کنونی جهان و منطقه افزود: ما باید حق و باطل را در زمان خود معرفی کنیم، امام حسین (ع) تنها یک شخصیت تاریخی نیست، بلکه نماد جاودانه جبهه حق است، امروز، صهیونیستها و آمریکای متجاوز، همان یزیدیان زمان ما هستند و به ملت ایران، فشار وارد میکنند.
وی گفت: ملت ایران از هر قوم، مذهب، منطقه و دیدگاهی، وقتی پای محرم به میان میآید، زیر پرچم امام حسین (ع) به وحدت میرسند، امسال، باید این انسجام اجتماعی حاصل از روحیه مقاومت، در آیینهای عزاداری بازتاب داده شود.
نماینده اسبق مردم دهگلان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در محتواهای محرم امسال، این تطبیق بسیار مهم است، تا مردم دریابند عاشورا تکرارشدنی است و ما همچنان در میانه میدان جهاد قرار داریم، روایت وحدت مردم حول محور سیدالشهدا، روایتی است که باید در تولیدات رسانهای، هیئتها، مداحیها، فیلمها، مستندها و حتی فضای مجازی دیده شود.
وی ابراز کرد: باتوجهبه رشد روحیه انقلابی و مذهبی در بین نسلهای جوان، قطعاً امسال شاهد افزایش چشمگیری در جمعیت شرکتکنندگان در مراسم محرم بهویژه در دهه اول هستیم، باید این حضور گسترده، بهصورت تصویری، مستند و روایتهای مردمی بازتاب یابد تا دنیا ببیند عشق به حسین، همچنان جاری است.
اوسطی در ادامه اذعان داشت: از راههای مؤثر در تعمیق پیام عاشورا، بهرهگیری از ظرفیتهای هنر است، محرم فرصتی است تا با استفاده از ابزارهایی، چون تئاتر خیابانی، فیلم کوتاه، موسیقی آیینی، نقاشی دیواری، هنرهای تجسمی و حتی تولید محتوای خلاق در فضای مجازی، روح حماسه حسینی را به نسل جدید منتقل کنیم.
وی یادآور شد: بانوان، چه در جریان عاشورا و چه در جامعه امروز، نقش بیبدیلی در انتقال ارزشهای دینی و تربیت نسل آینده دارند، حضرت زینب (س) نماد صبر، بینش، مدیریت بحران و جهاد تبیین بود.
نماینده اسبق مردم دهگلان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به جنگ روایتها که امروز در فضای رسانهای جریان دارد، گفت: دشمن تلاش میکند محرم و عاشورا را به یک واقعه صرفاً اندوهبار یا حتی خرافی تقلیل دهد، درحالیکه عاشورا مکتب بیداری، آگاهی، عدالتطلبی و مقاومت است.
وی در ادامه مطلب افزود: ما باید یک روایت منسجم، شفاف و با زبان روز از محرم ارائه دهیم، رسانهها، هیئتها، منبریها و مداحان همه باید در یک خط فکری و رسانهای هماهنگ حرکت کنند تا تصویر درست و کامل از پیام عاشورا منتقل شود.
وی اعلام کرد: امروز جامعه نیازمند بازخوانی حماسه عاشورا بهعنوان الگویی برای جهاد، مقاومت و دفاع از حقیقت است، محرم تنها سوگواری صرف نیست، بلکه بستری برای انتقال پیام ایستادگی در برابر ظلم و ستم زمانه است.
اوسطی یادآور شد: ما باید بتوانیم نسل جوان را متوجه کنیم که حماسه حسینی، فقط یک واقعه تاریخی نیست، بلکه نقشه راهی برای مقاومت در زمانه خود ماست، اگر امام حسین (ع) علیه ظلم قیام کرد، امروز نیز ملت ایران با همان منطق در برابر زیادهخواهی دشمنان ایستادهاند.
انتهای خبر/