در این نشست که امروز پنجشنبه ۱۲ تیر با حضور جمعی از مسئولان استانی، فعالان فرهنگی و نمایندگان مواکب برگزار شد، برنامهریزی برای ارتقاء سطح خدمات به زائران و تقویت فعالیتهای عمرانی در عتبات عالیات محور گفتوگوها بود.
سید محمدرضا موالیزاده استاندار خوزستان در این دیدار با تأکید بر اینکه موضوع عتبات عالیات صرفاً یک مسئله عمرانی یا خدماتی نیست، بلکه ریشه در باورها و اعتقادات عمیق دینی مردم دارد، اظهار کرد: درک معنای عشق به اهل بیت برای کسانی که نگاه مادیگرایانه دارند ساده نیست. این حرکتها برخاسته از ایمان و باور به دو میراث گرانقدر پیامبر اکرم یعنی قرآن و عترت است و از این جهت نمیتوان خدمت به اهل بیت را از خدمت به قرآن جدا کرد. این دو، حقیقتاً دو روی یک سکهاند.
وی با اشاره به تحولات سالهای گذشته در حوزه زیارت اربعین، خاطرنشان کرد:در سالهایی که زیارت اربعین با مشکلات و خطرات فراوان همراه بود، مردم با جان و دل خود را به حرم حضرت اباعبدالله میرساندند. امروز که این حرکت عظیم نهادینه شده است، مسئولیت ما دوچندان شده است که بتوانیم به شکل مؤثرتر و هدفمندتری آن را پشتیبانی کنیم.
موالیزاده در ادامه افزود: اربعین امسال به دلیل تحولات اخیر، با ویژگیها و مختصاتی متفاوت از سالهای گذشته همراه خواهد بود. این مراسم امسال رنگ و بوی حماسی، انقلابی و مقاومتی بیشتری دارد و ماهیت آن نهتنها معنوی، بلکه هویتی و سیاسی نیز شده است. حضور اقشار مختلف از جمله بانوان و جوانان در این مسیر، جلوهای از انسجام ملی و روح ایثارگری ملت ایران است.
استاندار خوزستان همچنین با اشاره به نقش ویژه این استان در میزبانی از زائران گفت: خوزستان به دلیل مجاورت با دو مرز فعال و رسمی، یکی از اصلیترین مسیرهای تردد زائران اربعین است و لازم است تمام امکانات استان برای اسکان، تغذیه، بهداشت، امنیت و سایر نیازهای زائران بهصورت منسجم بسیج شود. خوشبختانه خیرین و نهادهای فرهنگی نیز در این مسیر مشارکت چشمگیری دارند.
وی همچنین ضمن قدردانی از تلاش ستاد عتبات عالیات کشور، گفت:ما در دو حوزه توسعه عتبات و میزبانی اربعین نیاز به همکاری نزدیک و دائمی داریم. ساخت، بازسازی و گسترش حرمها، نه فقط اقدامی عمرانی بلکه حرکتی فرهنگی، اعتقادی و تمدنی است. ما در استان خوزستان در کنار خیرین عزیز، فعالان فرهنگی و نمایندگان مواکب، در این مسیر آماده همکاری هستیم.
موالیزاده با اشاره به عشق و ارادت مردم استان خوزستان به اهل بیت، بیان کرد:بسیاری از مردم ما حتی با کمترین بضاعت مالی، با اخلاص در این مسیر گام برمیدارند و همین، سرمایه اصلی ما برای توسعه عتبات و خدمت به زائران است. این حرکت مردمی باید به عنوان یک گنجینه فرهنگی مورد توجه جدی قرار گیرد.