به گزارش خبرنگار بسیج، دکتر علی اکبر رودباری در با خبرنگاران گفت: این دستگاه با هزینه یک میلیارد تومان خریداری و به بیمارستان بهار تحویل داده شد.
وی افزود: طبق دستورالعملهای بهداشتی، همه نوزادان باید در روزهای اول بعد از تولد (۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از تولد) تحت غربللگری شنوایی قرار گیرند.
در ادامه، دکتر منصوره فاتح، مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه شاهرود اظهار کرد: از ابتدای سال جاری برای ۸۵۰ نوزاد غربالگری شنوایی انجام شده است.
وی با اشاره به اهمیت این غربالگری گفت: برنامه غربالگری شنوایی نوزادان از سال ۹۶ انجام میشود. از ابتدای سال جاری ۸۵۰ نوزاد متولد شده در بیمارستان بهار غربالگری شنوایی شدهاند که از این تعداد، ۲۳ نوزاد به مرحله ارجاع و از این تعداد ۲ نوزاد به مرحله تشخیص رسیدند که اقدام لازم برای آنها انجام گردید.
فاتح با بیان اینکه کمشنوایی میتواند عوارض جدی بر روند رشد زبانی، اجتماعی و تحصیلی کودک داشته باشد، تصریح کرد: بر اساس آمارهای جهانی، روند ابتلا به کمشنوایی در کودکان رو به افزایش است و این امر ضرورت اجرای منظم برنامههای غربالگری را دوچندان میکند.
به گزارش بسیج، غربالگری شنوایی نوزادان، یکی از مهمترین اقدامات بهداشتی برای شناسایی زودهنگام کمشنوایی یا ناشنوایی است که در همان روزهای ابتدایی زندگی انجام میشود. عدم تشخیص بهموقع مشکلات شنوایی میتواند منجر به اختلالات گفتاری، زبانی و ارتباطی در کودک شود و آینده تحصیلی و اجتماعی او را تحتتأثیر قرار دهد.
در این برنامه، ابتدا با تست OAE غربالگری انجام و بعد در صورت لزوم با تست AABR غربالگری تکمبل میگردد؛ و نهایتا برای موارد ارجاع، تست تشخیصی ABR انجام میشود، تا در صورت نیاز، اقدامات درمانی لازم مانند استفاده از سمعک یا سایر مداخلات تخصصی، بهموقع آغاز شود.