۲۲ / تير / ۱۴۰۵ - 13 July 2026
00:30
کد خبر : 9710914
۱۴:۲۹

۱۴۰۴/۰۶/۳۱
امام جمعه طبس:

قداست دفاع، در دفاع از ارزش‌ها معنا می‌یابد

امام جمعه طبس قداست دفاع مقدس را در چهار ویژگی اصلی: دفاعی بودن، پشتوانه مذهبی، اجماع ملی و رهبری امام (ره) دانست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج خراسان جنوبی از طبس ،حجت‌الاسلام والمسلمین تکمیلی، امام جمعه طبس، در دیدار با مردم به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس با اشاره به جایگاه ویژه ایران در مبادلات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جهان، گفت: «ایران اسلامی در دنیا عزت و عظمت دارد و این عزت و عظمت را مرهون خون مطهر شهیدان است. شهدایی که رفتند و با خون خود درخت انقلاب را آبیاری کردند.»

 

​وی با یادآوری سالروز آغاز جنگ تحمیلی، به تبیین مفهوم "دفاع مقدس" پرداخت و علت قداست جنگ را در چهار ویژگی اصلی برشمرد.

​حجت‌الاسلام تکمیلی، نخستین ویژگی را ماهیت دفاعی جنگ دانست و تاکید کرد که چون ایران آغازگر جنگ نبود و در مقام دفاع از کیان، دین، ارزش‌ها، ناموس و وطن قرار داشت، این دفاع مقدس شد. وی با اشاره به روایات اسلامی که کشته شدن در راه دفاع از ناموس را شهادت می‌دانند، گفت: «دشمن با اهداف کوچک و بزرگ به سرزمین ما حمله کرد، اما به لطف خدا و مقاومت مردم، نتوانست حتی یک وجب از خاک ما را جدا کند.»

 

​امام جمعه طبس، دومین دلیل قداست جنگ را پشتوانه دینی و مذهبی آن دانست و اظهار داشت: «جنگ ما با همه جنگ‌های دنیا متفاوت بود. رزمندگان با اعتقاد مذهبی خود، برای دفاع از دین و انقلاب به جبهه‌ها رفتند. شعارهایی همچون "انتقام حضرت زهرا (س)" یا "آزادسازی کربلا" نشان‌دهنده همین نگاه عمیق بود.»

 

​وی افزود: «این جنگ یک گنجینه تمام‌نشدنی است زیرا متصل به دین و وحی است. شهدا با توسل به اهل بیت، دعای کمیل و زیارت عاشورا، روحیه خود را حفظ می‌کردند. این ویژگی‌های معنوی، ابزار اصلی ما در برابر فتنه‌ها و سختی‌ها بود.»

 

​حجت‌الاسلام تکمیلی، سومین ویژگی مهم را اجماع ملی و وحدتی دانست که در دوران دفاع مقدس شکل گرفت. او با اشاره به حضور اقشار مختلف مردم از شیعه و سنی، مسیحی و کلیمی گرفته تا روستایی، شهری، پزشک، دانشجو و روحانی، گفت: «این همدلی و وحدت در کنار هم قرار گرفتن، یکی از دلایل اصلی پیروزی ما بود. این درس شهداست که باید همه را در کنار هم حفظ کرد.»

 

​وی در پایان، چهارمین دلیل قداست جنگ را رهبری حکیمانه حضرت امام خمینی (ره) عنوان کرد و گفت: «یک کلام امام (ره)، یک بسیج میلیونی را شکل می‌داد. رزمندگان با شنیدن دستورات ایشان، شب و روز نمی‌شناختند. رهبری امام در سخت‌ترین شرایط، فضا را تغییر می‌داد و موجب پیروزی‌های بزرگی مانند فتح خرمشهر می‌شد.»

 

​حجت‌الاسلام تکمیلی در پایان، با تاکید بر اینکه این چهار ویژگی امروز هم باید وجود داشته باشد، به نسل جوان توصیه کرد تا با مطالعه وصیت‌نامه شهدا و آشنایی با اکسیر شهادت، درون خود را متحول کنند. او گفت: «شهادت یک اکسیر است که درون انسان را منقلب می‌کند و این کشتی انقلاب با رهبری امام (ره) و امروز با وجود مقام معظم رهبری، از فتنه‌ها عبور کرده و روز به روز عزتمندتر خواهد شد.»


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید