۲۳ / خرداد / ۱۴۰۵ - 13 June 2026
16:49
کد خبر : 9764482
۱۳:۴۲

۱۴۰۵/۰۳/۱۹

انسجام ملت ایران، دنیا را شگفت‌زده کرده است

معاون هماهنگ‌کننده دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه امام رضا (ع) گفت: یکی از مهم‌ترین دستاوردها، نمایش قدرت و انسجام ملت ایران بود که حضور مردم در صحنه و پشتیبانی آنان از کشور و نظام، دنیا را شگفت‌زده کرد.

به گزارش خبرگزاری بسیج استان خراسان رضوی از مشهدمقدس، سرهنگ پاسدار «حسین عباسیان» معاون هماهنگ‌کننده دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه امام رضا (ع) در همایش «راویان فتح» که روز گذشته در مدرسه علمیه امام علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع) برگزار شد، با بیان اینکه جنگ علیه جمهوری اسلامی ایران با سه هدف اصلی آغاز شد، اظهار کرد: نخستین هدف، تغییر نظام جمهوری اسلامی بود؛ هدف دوم، تجزیه ایران و جدا کردن بخش‌هایی از کشور و هدف سوم نیز تسلیم جمهوری اسلامی در برابر خواسته‌های دشمن بود؛ به این معنا که ایران ناگزیر شود هر آنچه دشمن مطالبه می‌کند، بپذیرد.

وی افزود: برای تحقق این اهداف، سه تاکتیک اصلی از جمله اجرای عملیات برق‌آسا و سریع، جداسازی رأس از بدنه و بهره‌گیری از فریب و عملیات روانی طراحی شده بود.

عباسیان با اشاره به مفهوم جنگ برق‌آسا تصریح کرد: در تاریخ نمونه‌هایی از سقوط سریع کشور‌ها وجود دارد؛ از جمله دانمارک که در مدت شش ساعت تسلیم شد. دشمن نیز تصور می‌کرد جمهوری اسلامی ایران ظرف ۴۸ ساعت به پایان خواهد رسید و بر همین اساس، تجهیزات و ظرفیت‌های گسترده‌ای را برای تحقق این هدف آماده کرده بود.

این کارشناس مسائل راهبردی ادامه داد: با وجود این محاسبات، جمهوری اسلامی ایران در هر دو مقطع مورد اشاره، در زمانی بسیار کوتاه‌تر از برآورد‌های دشمن واکنش نشان داد و تمامی محاسبات آنان را بر هم زد.

معاون هماهنگ‌کننده دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه امام رضا (ع) ادامه داد: یکی از محاسبات اشتباه دشمن این بود که تصور می‌کرد جبهه مقاومت در منطقه تضعیف شده است؛ در حالیکه چنین نبود. حزب‌الله پس از حوادث مربوط به پیجر‌ها نیازمند پالایش بود و این پالایش انجام شد. امروز حزب‌الله تنها مصرف‌کننده موشک نیست، بلکه به دانش و توان تولید موشک دست یافته و این توانمندی را در شرایطی توسعه داده که دسترسی به آن برای دشمن دشوار است. با این حال، در مقطع جنگ تحمیلی ۱۲ روزه مأموریتی برای ورود به میدان نداشت. جبهه مقاومت تضعیف نشده بود، بلکه زمان ورود آن به میدان بر اساس محاسبات مشخص تعیین شده بود.

عباسیان با اشاره به الگوی امنیتی برخی کشور‌های عربی منطقه تصریح کرد: کاستی‌های مدل توسعه اعراب و تکیه بر امنیت عاریتی در این حوادث آشکار شد. در مقابل، جمهوری اسلامی ایران اقتدار دفاعی خود را بر پایه اصل «ما می‌توانیم» بنا کرده است. در کشور سه نگاه وجود دارد؛ یک نگاه «نباید بتوانیم»، یک نگاه «نمی‌توانیم» و یک نگاه «ما می‌توانیم». پیشرفت‌های موشکی کشور و دستاورد‌های شهید طهرانی‌مقدم بر پایه همین اصل شکل گرفت. از این رو، اقتدار دفاعی جمهوری اسلامی ایران عاریتی و امانتی نیست.

وی خاطرنشان کرد: جنگ بدون تردید خسارت‌هایی به همراه دارد و کسی در این مسئله تردیدی ندارد؛ همان‌گونه که در دفاع مقدس شهدا، جانبازان، آزادگان و مفقودالاثر‌های فراوانی تقدیم شد. اما در جریان اخیر، مدل امنیتی کشور‌های حوزه خلیج فارس نیز با چالش جدی مواجه شد و این پرسش را پیش روی آنان قرار داد که آیا می‌توان همچنان بر امنیت وارداتی تکیه کرد یا باید به سمت ایجاد توان مستقل دفاعی حرکت کرد.

انتهای خبر/


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید