۱۳ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 03 May 2025
22:48
کد خبر : 9669153
۱۱:۵۶

۱۴۰۳/۱۱/۲۹

 تربیت و تحویل فارغ‌التحصیل توانمند برترین معروف تخصصی در دانشگاه فردوسی مشهد

 دبیر شورای امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر دانشگاه فردوسی مشهد گفت: این دانشگاه باتوجه‌به بیش از ۷ دهه فعالیت تربیت و تحویل فارغ‌التحصیل توانمند را به‌عنوان شاخصه آموزش و معروف تخصصی انتخاب کرده و در راستای تحقق آن گام بر می‌دارد.

 به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از مشهدمقدس؛ حسین کارشکی، دبیر شورای امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: این مرکز علمی در سال ۱۳۲۸ تأسیس شده و دارای ۱۳ دانشکده است. اکنون ۲۰ هزار و ۳۱۰ دانشجو در این دانشگاه در رشته‌های مختلف تحصیل می‌کنند که از این تعداد ۱۱ هزار و ۴۰۳ دانشجو در دوره کارشناسی، ۵۸۱۷ نفر در دوره کارشناسی‎ارشد، ۲۹۷۵ دانشجو در دوره دکترا و ۱۱۵ پژوهشگر پسادکترا مشغول تحصیل هستند.

 معاون فرهنگی اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به فارغ‌التحصیلی تعداد ۱۳۲ هزار و ۹۰۹ دانشجو در رشته‌های مختلف از این دانشگاه افزود: تعداد رشته‌های فعلی دانشگاه به ۴۶۰ مورد می‌رسد و ۸۳۶ عضو هیئت‌علمی و ۸۰۹ کارمند یا یاوران علمی نیز، به ارائه خدمات آموزشی به دانشجویان مشغول هستند.

 وی بیان کرد: معروف تخصصی احصا شده در دانشگاه فردوسی مشهد با عنوان طرح «تربیت و تحویل فارغ‌التحصیل توانمند» توسط معاونت فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه تعیین و توسط معاونت‌های آموزشی و پژوهشی و برنامه‌ریزی و توسعه دانشگاه تکمیل شد.

 دانشیار گروه آموزشی روان‎شناسی مشاوره و تربیتی دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد عنوان کرد: در راستای تربیت فارغ‌التحصیل توانمند در سال ۱۴۰۲، چهار رشته به‌روز و موردنیاز در دانشگاه ایجاد شد و در چهار ماه نخست سال ۱۴۰۳ نیز، این آمار به عدد ۲ رسید و در ادامه، افزایش ۶ رشته دیگر نیز، تا پایان بهمن‌ماه سال جاری در دستور کار دانشگاه قرار دارد. به دلایل متعددی، حذف رشته‌های اشباع شده و فاقد بازار کار، هنوز در دستور کار دانشگاه قرار نگرفته است.

 وی با اشاره به افت نسبی دانشگاه نسبت به سال گذشته در حوزه مقاله‌های پژوهشی تصریح کرد: دلایل این افت به کاهش اهتمام دانشگاه در حوزه مرجعیت علمی و توجه بیشتر به مسئله‌محوری و کاهش اعتبارات، منابع و برنامه در معاونت پژوهشی در سال‌های اخیر برمی‌گردد و به همین دلیل، ادامه کاهش، تا انتهای سال ۱۴۰۳ نیز قابل‌پیش‌بینی است.

 کارشکی تغییر مسیر علمی و دلایل متفرقه را عاملی برای افزایش دوره تحصیل برشمرد و عنوان کرد: درصدی از دانشجویان به دلایل شخصی و یا عدم علاقه به رشته تحصیلی از ادامه تحصیل انصراف داده و یا رشته دیگری را برمی‎گزینند. از سوی دیگر، به دلایلی اجتناب‎ناپذیر نظیر ازدواج، فرزندآوری، اشتغال تمام‎وقت و عوامل دیگری که می‌توانند دخالت داشته باشند، دوره تحصیل دانشجویان افزایش پیدا می‌کند.

دبیر شورای امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر دانشگاه فردوسی مشهد مطرح کرد: باتوجه‌به لزوم احصای طرح عملیاتی کاهش یا رفع منکر تخصصی در این مرکز علمی طرح «کم‌توجه نسبت به افزایش سطح علمی و مهارتی اساتید» در دستور کار قرار گرفته است.

 

شوکت سالاری
خبرنگار: شوکت سالاری

گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید