به گزارش خبرگزاری بسیج، دکتر محمود جباروند در نشست خبری کنگره رتینوپاتی نوزادان نارس با تاکید بر اینکه تاخیر در تشخیص موجب نابینایی این نوزادان میشود، تصریح کرد: بابت هزینههای تشخیص هیچ هزینهای مطالبه نمیشود و در صورتی که با تشخیص پزشک معالج نوزاد نارس باید هرچه زودتر تحت درمان قرار گیرد هیچگونه شرط پرداختی برای والدین برای درمان سریع نوزاد گذاشته نمیشود و هیچ نوزادی در صف نوبت درمان یا پذیرش قرار نمیگیرد.
وی افزود: هم اکنون نیز نوزاد نارس در صف نوبت وجود ندارد و بلافاصله تحت درمان قرار میگیرند زیرا این غفلت میتواند منجر به پیشرفت بیماری چشمی نوزاد و در نتیجه نابینایی او شود.
به گفته جباروند، رتینوپاتی نوزادان نارس مهمترین اورژانس در پذیرش بیمارستان فارابی است.
وی با اشاره به بیمارستان فارابی به عنوان قطب رتینوپاتی کشور گفت: این بیمارستان نه تنها بیمارانی را که به این مرکز مراجعه میکنند درمان میکند بلکه خدمات تشخیصی و درمانی را به بیماران ارجاع شده از سایر استانها نیز ارائه میکند.
جباروند خاطرنشان کرد: تاکنون ۴۰ گروه از استانهای مختلف به این مرکز آمدهاند و دورههای آموزشی را طی کردهاند و نحوه آموزش به این گروهها نیز بدین شکل است که دانشگاههای پزشکی گروهها را به ما معرفی میکنند و این افراد تحت آموزش قرار میگیرند.
رئیس بیمارستان فارابی در خصوص پوشش بیمهای خدمات تشخیصی و درمانی رتینوپاتی گفت: خدمات تشخیصی و درمانی رتینوپاتی بر اساس خدمات طرح تحول سلامت صورت میگیرد بدین ترتیب که بیماران تهرانی ۶ درصد هزینهها و بیماران شهرستانی ۳ درصد هزینهها را متقبل میشوند.
جباروند تأکید کرد: ما در بیمارستان فارابی به هیچ وجه هزینه تشخیص از کسی دریافت نمیکنیم و در صورت درمان با لیزرتراپی یا تزریق دارو نیز بر اساس تعرفههای دولتی اقدام میکنیم یعنی بیمار پذیرش میشود و تنها فرانشیز خود را پرداخت میکند.
رئیس بیمارستان فارابی خاطرنشان کرد: چنانچه بیمار قادر به پرداخت فرانشیز نباشد نیز بیمارستان فارابی به صورت کامل این خدمات را پوشش میدهد و خدمات تشخیصی و درمانی را به طور کامل ارائه میکند و فرانشیز توسط خود بیمارستان پرداخت میشود.
وی علت تشخیص و درمان رتینوپاتی حتی بدون دریافت فرانشیز را پیشرفت سریع این بیماری دانست و گفت: فرصت درمانی برای این بیماری تنها ۴ هفته است و چنانچه این فرصت را از دست دهیم نوزاد نارس باید تا پایان عمر نابینا باشد به همین علت اولویت ما تشخیص و درمان این بیماری است و دید اقتصادی وجود ندارد.
جباروند خاطرنشان کرد: از آنجا که بیماری رتینوپاتی بیماری سختی است و درمان سختی نیز دارد و کیفیت خدمات ارائه شده در بیمارستان فارابی بالاست و هزینه پرداخت شده نیز دولتی خواهد بود از تمام اقشار به این مرکز مراجعه میکنند.
وی گفت: رتینوپاتی بیماری است که نوزادان متولد کمتر از ۳۴ هفته بارداری و وزن کمتر از ۲ کیلوگرم را تهدید میکند و چنانچه این بیماری به موقع تشخیص و درمان نشود به نابینایی مطلق میانجامد. ضمن اینکه مهلت درمان تنها ۴ هفته پس از ۳۱ هفتگی است.