در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: چرا ناقضان اصلی حقوق بشر و دولت هایی که در کارنامه خود سابقه استفاده از سلاح های اتمی را دارا هستند،امروز با دست آویز قرار دادن تهمت های بی پایه به نظام جمهوری اسلامی،خواستار کنکاش و جست و جو در خصوصی ترین نقاط کشورمان هستند؟
متن کامل این بیانیه به شرح ذیل است:
« در روز های آغازین سال 1394 خبرهای جدیدی در زمینه مذاکرات هسته ای به گوش می رسید که نهایتا در تاریخ به قرائت بیانیه پایانی سوئیس منجر شد،از همان ساعات ابتدایی تفسیرهای متعدد در این رابطه به گوش میرسید، از همین رو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی سراسر کشور، بر خود لازم می داند نکات ذیل را به استماع ملت عزیز ایران برساند:
1_ تک مرحله ای بودن توافق که بارها از سوی مقام معظم رهبری هم مورد تاکید قرار گرفت، تدبیری بود که خدعه ها و نیرنگ طرف غربی را خنثی می نمود، تا از این طریق بتوان به توافقی هوشمندانه دست یافت. با قرائت بیانیه سوئیس و تفسیرهای طرف های غربی مذاکره ،این نکته عیان می گردد که جمهوری اسلامی ایران تمامی تعهدات مربوط به خود را به طور دقیق پذیرفته است و به اجماع طرفین رسیده است، اما پیرامون برچیده شدن تحریم ها در دوره مشخص و با ساز و کار دقیق ،کماکان ابهامات متعدد وجود دارد که این مسئله خود از دو مرحله ای شدن توافق پرده بر میدارد.
در حالی که تمامی تعهدات جمهوری اسلامی در رابطه با تمامی تاسیسات هسته ای خود ریز به ریز قید شده است ،اما کماکان ابهامات متعدد و اختلاف نظر در رابطه با برچیده شدن تحریمات بر جای خود باقی است، چه لزومی برای رسانه ای نمودن و اعلام رسمی تعهدات جمهوری اسلامی ایران احساس می گشت، در حالی که طرف غربی پذیرای تهعدات خود نمی باشد.
سوال دیگر اینجاست که وقتی وزیر محترم خارجه کشورمان خود معتقد به خاتمه نیافتن مذاکرات می باشد،از چه رو دولت محترم ذهنیت پیروزی و خاتمه یافتن مذاکرات را در اذهان مردم جاری می سازد؟
2_ در انجام تعهدات طرف مقابل بخصوص در تهیه جدول زمانی باید این نکته مهم در نظر گرفته شود که جمهوری اسلامی ایران تا پیش از این تقریبا اکثر کارهای مهم در راستای رفع نگرانی های طرف مقابل از قبیل توقف غنی سازی ۲۰ درصد و نابود ساختن کلیه اورانیوم های ۲۰ درصد را انجام داده است. این در حالیست که طرف مقابل اقدام مهم و متناسبی انجام نداده است.
بنابراین سخن آنها مبنی بر اینکه در هر مرحله، اقدام آنها باید با اقدامی از طرف ایران همزمان و متناسب شود، پذیرفته نیست.
3_ مسئله دیگر که محل پرسش است ،پذیرفتن داوطلبانه پروتکل الحاقی است، اینکه جاسوسان سیا و موساد در لباس بازرسان آژانس بخواهند نظارت بیشتر از معاهده NPT داشته باشند،استقلال و عزت ملی ما را خدشه دار می کند و به هیچ وجه قابل پذیرش نیست، چرا ناقضان اصلی حقوق بشر و دولت هایی که در کارنامه خود سابقه استفاده از سلاح های اتمی را دارا می باشند،امروز با دست آویز قرار دان تهمت های بی پایه به نظام جمهوری اسلامی ،خواستار کنکاش و جست و جو در خصوصی ترین نقاط کشورمان می باشند و از چه رو این مسئله به عنوان شرایطی برای توافق مورد پذیرش قرار گرفته در حالی که پذیرش این مسئله در اختیار مذاکره کنندگان نمی باشد و منوط به تایید مجلس شورای اسلامی است؟
4_ در رابطه با شرایط پذیرفته شده از سوی ایران پیرامون صنعت هسته ای و تعداد و نسل سانترفیوژها و همچنین میزان درصد غنی سازی و تغییرات در تاسیسات فوردو و نطنز،ابهامات متعددی در جامعه دانشگاهی به وجود آمده است و زعم آن می رود که با پذیرش این موارد،صنعت هسته ای کشور با رکود و تعلیق گسترده ای رو به رو گردد و زحمات چندین ساله دانشمندان و متخصصان از بین برود، از همین رو بسیج دانشجویی بارها لزوم بررسی تخصصی موارد فوق را با مسئولین دولتی مطرح نموده و لزوم حضور در فضای دانشگاهی برای بررسی همه جانبه این مسئله را مطرح نموده که متاسفانه با بی تفاوتی از سوی مسئولین ذی ربط مواجه گشته است.
عده ای تلاش می نمایند تا فضای منطقی را به فضای احساسی و هیجانی تبدیل کنند،تصور می شود برخی با تعریف جشن و ... در حال بزرگنمایی هستند که اجازه نقد و بررسی مشفقانه و دلسوزانه را از دیگران خواهد گرفت، ما به عنوان دانشجویان بسیجی این کشور ضمن قدردانی از تلاش های فرزندان انقلاب، از تیم مذاکره کننده و مسئولین مرتبط دعوت می نماییم که با حضور در دانشگاه ها و شرکت در جلسات تخصصی بررسی تعهدات حضور به هم رسانند تا از این طریق به توافقی دقیق تر و جامع تر دست یابیم.»