وی با اشاره به فرمایشات رهبری در روز نخست سال 94 از مشهد مقدس مبنی بر اینکه همدلی و همزبانی میان دولت و ملت منافی با انتقادهای سازنده و در چارچوب منطقی است، گفت: اعتماد به دولت و حمایت همه جانبه از دولت وظیفه مردم است و در مقابل خدمتگزاری و پیگیری مطالبات مردم از وظایف دولت جمهوری اسلامی است.
نماینده مردم تهران با بیان اینکه براساس فرمایشات رهبری، تخریب و تضعیف مسئولان نظام و دولت از سوی مردم نباید رخ دهد، عنوان کرد: این تعبیر به معنای بیتفاوتی و عدم نظارت مردم بر حرکت و رفتار و گفتار دولت نیست.
وی در پاسخ به اینکه عدهای بر ما اشکال میگیرند که چرا منابعی پیرامون لوزان 2 قبل از بیان مواضع رهبری بیان میکنید و در اصطلاح گامی جلوتر از رهبری بر میداریم، ولی بر طبق فرمایش خود رهبری افراد باید بر طبق تقوا و بصیرت خود نسبت به مسائل سیاسی حساس و نظر خود را بیان کنند و هرگز منتظر مواضع رهبری ننشینند.
نبویان در ابتدا پیرامون بیانیه مشترک لوزان سوئیس تاکید کرد: عنوان صحیح این بیانیه براساس محتوای لاتین منتشر شده برنامه جامع مشترک برای اقدام است.
وی تصریح کرد: محتوای بیانیه از دو بخش مقدمه و محتوای اصلی که مبنا و چارچوبی برای متن نهایی است تشکیل شده است.
نماینده مردم تهران در ادامه تحلیل خود از متن بیانیه مشترک گفت: در مورد سایت هستهای نطنز چند نکته قابل تأمل است، در دولت سابق این سایت مرکز غنیسازی بود و در توافق ژنو نیز بر این امر تاکید شده ولی در بیانیه لوزان سایت نطنز عنوان تنها مرکز غنیسازی ایران محسوب شده است که این امر خطرناک است.
وی توضیح داد: در سایت نطنز در دولت قبلی بالغ بر 15 هزار سانترفیوژ نسل یک و 1000 سانترفیزوژ نسل 2 نصب و راهاندازی شده بود ولی در توافق ژنو قرار بر توقف نسل 2 و ادامه غنیسازی با سانترفیوژ نسل یک شد، متاسفانه در بیانیه لوزان عقبنشینی ایران ادامه یافت به نحوی که توافق شده است که بیش از 5 هزار سانترفیوژ باقی نماند و مابقی حتی زیرساختهای آنها جمعآوری شود و به مدت 10 سال غنیسازی بدون داشتن خروجی توسط سانترفیوژها ادامه یابد.
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس خاطرنشان کرد: براساس بیانیه مشترک لوزان زیرسازی به طور کل بیش از 3.5 درصد تا 15 سال ممنوع است.
وی اذعان کرد: متاسفانه عقبنشینی گام به گام تیم مذاکره کننده ایرانی را در بحث سایت هستهای فوردو مشاهده میکنیم از جمله آن که در بیانیه لوزان توافق شده است سایت فوردو نباید مرکز غنیسازی باشد و باید به مرکزی هستهای، فیزیکی و فناوری تبدیل شود.
نبویان افزود: براساس بیانیه مشترک لوزان، سایت فوردو به طور کامل غنیسازی خود را از دست داده و به تعبیر صحیحتر غنیسازی در فوردو ممنوع است.
* وعده نقد بدون عمل، کار نسیه و امور مبهم از ویژگیهای بیانیه لوزان 2 است
این تحلیلگر مسائل سیاسی اضافه داشت: دشمن در مذاکرات هستهای با سیاست و تدبیری بسیار دقیقتر از ما حرکت میکند چرا که پیشروی گام به گام 1+5 و بویژه آمریکا در گرفتن سبد هستهای بسیار مشهود است.
وی تصریح کرد: آب سنگین اراک یکی از خطوط قرمز نظام است چرا که برای ایران بسیار با اهمیت است، خروجی پلوتونیوم آن برای مصارفی چون تأمین برق، تولید رادیو ایزوتوپ برای مصرف پزشکی و بحث آموزشی و تخصصی برای پرورش دانشمندان هستهای تنها بخش کوچکی از دلایل اهمیت آن است.
وی ابراز کرد: آب سنگین اراک براساس بیانیه مشترک لوزان باید با همکاری بینالملل طراحی و بازسازی شود و هرگونه بازفراوری در آن ممنوع بوده و قلب راکتور آب سنگین اراک باید نابود شود.
نبویان اظهار کرد: متاسفانه در بیانیه مشترک 2 وعدههای نقد بدون عمل، کارهای نسیه و امور مبهم و نامشخص بسیار دیده میشود.
* انتشار فکشیت ایرانی بهترین پاسخ منطقی و دندانشکن به فکشیت دروغ آمریکایی است
نماینده مردم تهران با بیان اینکه دستگاه دیپلماسی کشور در صدور فکشیت ایرانی کوتاهی کرده است، گفت: ما به تیم مذاکره کننده ایرانی اعتماد و اطمینان داریم ولی صدور و انتشار فکشیت ایرانی از سوی دستگاه دیپلماسی با توجه به تاکیدات رهبری بهترین پاسخ منطقی و دندانشکن به فکشیت دروغ آمریکائیان است.
نبویان عنوان کرد: در بحث توافقات، نظارتها مجامع بینالمللی و نحوه ورود آنها به ایران برای نظارت به سایتهای هستهای ایران امری حساس و خطرناک است بر همین اساس رهبری در چند روز گذشته در بیان مواضع خود صراحتاً بر نظارت کارشناسان آژانس بر حفظ حالت متعارف و معمول تاکید کردند.
وی خاطرنشان کرد: بر طبق گفته کارشناسان آژانس هیچکشوری چون ایران در معرض نظارت مجامع بینالمللی در بحث هستهای نیست.
* دشمن در سایه توافقات هستهای امنیت کشور را هدف قرار داده است
نماینده مردم تهران با اشاره به اینکه یکی از اصرارهای زیاد نمایندگان 1+5 نظارت بر مراکز نظامی ایران است، گفت: اصرار و مصمم بودن دشمن در مذاکرات هستهای برای افزایش نظارت خود بر مراکز نظامی ایران مصداق بارز آن است که دشمن در لوای توافقات هستهای در صدد است امنیت داخل ایران را مورد خدشه قرار دهد.
نبویان اضافه داشت: علت عدم اعتماد ما به آمریکا و نمایندگان 1+5 این است که علاوه بر تاریخ و سابقه سیاه آنها نسبت به ملت ایران حتی بعد از گذشت 16 ماه از امضای توافقنامه ژنو، آمریکا و غرب تعهدات مالی و پرداختهای لازم را انجام ندادهاند.
نبویان در پایان در تحلیل فصل 7 منشور سازمان ملل اذعان کرد: قرار گرفته در فصل 7 منشور سازمان ملل به نفع منافع ملی ایران نیست و باید روسای دستگاه دیپلماسی نسبت به این امر هوشیارانه برخورد کنند، ما برای ادامه مذاکرات جداً نگران هستیم و این نگرانی ما حاصل از تقلبهای متعدد صورت گرفته از سوی غرب نسبت به ایران، خنجر زدن از پست صفت آمریکائیان میباشد.