افضلی‌فرد :

توقف اعزام به عمره در مجلس رأی بالایی می‌آورد

نماینده مردم اردبیل در مجلس گفت: عمده مخالفت‌ها و موافقت‌ها با بیانیه لوزان لزوماً‌ مبنای صحیح علمی و منطقی نداشته و اساساً‌ جای مانور دادن ندارد.
کد خبر: ۸۵۰۹۹۶۵
|
۲۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۰

به گزارش خبرگزاری بسیج ، مصطفی افضلی‌فرد نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی ، با اشاره به محورهای سخنان مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود با مداحان درباره مذاکرات هسته‌ای و بیانیه لوزان گفت: هر حرکتی به عنوان مخالفت و یا موافقت با این بیانیه لزوماً‌ مبنای صحیح علمی و منطقی نداشته و اساساً‌ جای مانور دادن ندارد.

وی با اشاره به اینکه بیانیه‌ها به طور کلی واقعیات را از آنچه که هست بزرگتر نشان می‌دهند، افزود: به طور معمول هر طرفی که بیانیه‌ای صادر می‌کند سعی دارد موفقیت طرف مقابل را پایین آورده و موفقیت خود را بالا نشان دهد که این به نوعی فریب افکار عمومی است چرا که باید واقعیت آنگونه که هست منعکس شود.

افضلی‌فرد برخی مخالفت‌ها با بیانیه لوزان و مقایسه آن با قرارداد ترکمان‌چای را افراط در انتقاد خواند و گفت: بعضی نیز بیانیه لوزان را حاوی دستاوردهای بسیار بزرگ برای نظام برشمردند که این نیز با واقعیت‌ تطابق ندارد.

وی در ادامه گفت:‌ پس از صرف این همه زمان در مذاکرات و موکول توافق نهایی به دو الی سه ماه بعد، سخنان وزرای انرژی، خارجه و رئیس‌جمهور آمریکا و نیز سخنان وزیر دفاع این کشور نشان می‌دهد دلخوش کردن به بیانیه لوزان سطحی‌نگری است.

نماینده مردم اردبیل در مجلس، گفت: تنها در صورتی که در جزئیات توافق صورت گیرد شاید بتوان گفت که مذاکرات هسته‌ای دستاوردی برای نظام داشته است هرچند که تا همین جا هم که رئیس‌جمهور آمریکا بر حق قانونی ایران در غنی‌سازی صحه می‌گذارد خود دستاوردی بزرگ است.

وی با اشاره به لزوم توجه بر این نکته که تصویب پروتکل الحاقی از وظایف مجلس شورای اسلامی است افزود: پذیرش موقت آن از سوی دولت نه به لحاظ فنی اما به لحاظ سیاسی به معنای باز گذاشتن دست آژانس بین‌المللی اتمی است.

افضلی‌فرد با انتقاد از اشتباه عده‌ای که ملاک قضاوت خود را درباره بیانیه لوزان متن منتشر شده از سوی طرف غربی قرار می‌دهند، گفت: اعتماد به تیم مذاکره‌کننده ایرانی مورد تأکید رهبر معظم انقلاب است.

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره اشاره رهبر معظم انقلاب به تجاوز نظامی عربستان سعودی به یمن اظهار داشت: عربستانی‌ها زمانی از طریق زمین و هوا به یمن حمله کردند که در آن مقطع هم حوثی‌ها ضعیف‌تر از حال بوده و هم حمایت ارتش و اهل سنت را با خود نداشتند.

نماینده مردم اردبیل در این باره گفت: اما اکنون هم اکثریت اهل سنت یمن حامی انقلاب یمن بوده و هم ارتش در کنار انقلابیون است، بنابراین سعودی‌ها یقین بدانند که بازنده اصلی نبرد خود آنها هستند.

وی همچنین با اشاره به هتک حرمت زائران ایرانی در فرودگاه جده از سوی مأمورین سعودی خاطرنشان کرد: من به عنوان رئیس کمیته سیاسی و نظامی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از دوستان وزارت خارجه خواستم تا در واکنش، عذر کاردار عربستان را بخواهند که آنها در پاسخ با اشاره به اینکه بالاترین مقام دیپلمات ایران در عربستان سفیر است، گفتند که اگر ما کاردار آنها را اخراج کنیم آنها نیز سفیر ما را اخراج خواهند کرد.

افضلی‌فرد در ادامه گفت: ما سفیر در عربستان را برای چه می‌خواهیم؟‌ وقتی اعتبار و عزت ما اینگونه در این سرزمین زیر سؤال می‌رود.

وی با اشاره به پاسخ نهایی وزارت خارجه به کمیسیون امنیت ملی مبنی بر اینکه اخراج کاردار عربستان در اختیار شورای عالی امنیت ملی است، تأکید کرد: ما این انتظار را از شورای عالی امنیت ملی نیز داریم.

نماینده مردم اردبیل در پایان گفت: ما نیز همانند برخی مراجع عظام تقلید که خواهان توقف اعزام به حج عمره شده بودند تقاضای عدم سفر به عربستان را از مردم جهت زیارت خانه خدا داریم؛ علاوه بر آن از وزارت امور خارجه می‌خواهیم که دیپلماسی خود را در زمینه واکنش قاطع نشان دادن به اقدام هتاکانه سعودی‌ها فعال کرده و در صورتی که موضوع توقف اعزام به حج عمره در مجلس نیز مطرح شود نمایندگان با رأی بالایی با آن موافقت خواهند کرد.

ارسال نظرات
آخرین اخبار