وزیر بهداشت: امیدوارم مجریان طرح تحول سلامت دهان و دندان روسیاهمان نکنند
هاشمی با بیان اینکه این یک توقع بیجا است که جامعه پزشکی انتظار داشته باشد که رتبه مورد احترام بودن آنها ثابت باقی بماند، گفت: ما باید به رفتار، کردار و عملکرد خود در کنار توجه به مردم اهمیت دهیم و رفتار خود را مدام بازنگری کنیم. در این زمینه لازم است تا انجمن دندانپزشکی نیز واحد نظارت و اخلاق دندانپزشکی را راهاندازی کند.
وی با ابراز نگرانی از تاثیر مادیات بر اخلاق پزشکان، گفت: حتماً مسائل مالی تعیینکننده است و وقتی مادیات مطرح میشود خطا نیز زیاد میشود البته در این میان بعضی نیز حضور دارند که با بدسلیقگی همیشه سطل زباله را میبینند تا خانوادهای که موفق است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه پزشکان باید مراقب باشند تا مورد احترام مردم قرار بگیرند، گفت: در حوزه دندانپزشکی کار کوچکی انجام دادیم تا این بخش نیز یک صاحب پیدا کند.
وی افزود: در بهداشت و درمان دهان و دندان چیزی نداشتیم و همه چیز خلاصه میشد به یک دبیرخانه و نیاز بود که مجموعهای بنشیند و راجع به دندانپزشکی تصمیم بگیرد.
هاشمی با بیان اینکه دندانپزشکی کمتر از پزشکی نیست، گفت: همه ما میدانیم که بسیاری از بیماریها به علت مشکلات مربوط به سلامت دهان و دندان به وجود میآید و با توجه به هزینهای که مردم پرداخت میکنند لازم است دستگاههای مختص به موضوعات دندانپزشکی از قبیل سیاستگذاریها، تعیین تعرفهها و قیمتگذاری تجهیزات تصمیمگیری کنند.
وی خاطر نشان کرد: نباید به حاشیهها توجه کنیم بلکه باید به اصل کار معطوف شویم من خیلی موافق آغاز طرح سلامت دهان و دندان نبودم و ترجیح میدادم که کار آغاز شود و بعد از ارزیابی به اطلاع مردم برسد.
وزیر بهداشت با ابراز نگرانی نسبت به عدم اجرای صحیح و دقیق طرح تحول سلامت دهان و دندان، گفت: امیدواریم همکاران سبب روسیاهی ما نشوند و با غفلت خود زحمات چند وقت اخیر را از بین نبرند.
هاشمی به اشاره به اینکه مردم از دستگاههای مختلف قولهایی دیدهاند که به آنها عمل نشده است، گفت: نگرانی من اکنون این است که هر کس مشکل دهان و دندان دارد بگوید «پس چی شد این خدمات».
هاشمی با بیان اینکه موضوع تحول سلامت دهان و دندان معطوف به موضوع پیشگیری میشود، گفت: ما باید به سنین پایین توجه کنیم چرا که تمام دنیا خردسالان را در اولویت قرار داده و موضوع پیشگیری را از این سن دنبال میکند.
وی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت و بیمهها نباید نسبت به بزرگسالان غفلت کنند، گفت:به همین منظور کلینیکهای ویژه ساخته شده و تمام بیمارستانهای ما به بخش دندانپزشکی مجهز میشود.
وزیر بهداشت در پاسخ به نگرانی بخش خصوصی از غیر فعال شدن در حوزه دندانپزشکی گفت: با اجرای طرح تحول سلامت دهان و دندان نه تنها بخش خصوصی غیرفعال نمیشود بلکه با افزایش فرهنگ و نگرانیهای مردم نسبت به سلامت دهان و دندان کار آنها پر رونقتر میشود.
هاشمی با بیان اینکه بسیاری از همسایگان کشور در ارائه خدمات پزشکی و به خصوص دندانپزشکی از کشور ایران جلو زدند، گفت: این در حالی است که ما زودتر از سایرین کار را شروع کرده اما به علت اینکه به کم قانع شدیم آنها از ما سبقت گرفتند.
وی با اشاره به اینکه در کشور فقدان بهداشتکاران دهان و دندان احساس میشود گفت: اشتباه استراتژیک مجلس در دو دهه قبل این بود که به بهداشتکاران مجوز ورود به دندانپزشکی داد و بعد نیز ترس دندانپزشکان سبب شد تا آنها از خوف آثار این ترس بهداشتکاران را از بین ببرند.
هاشمی خاطر نشان کرد: این موضوع سبب شد تا میان مردم و دندانپزشک کسی قرار نگیرد همچنان که این اشتباه در حوزه پرستاری نیز رخ داد و اکنون یک پرستار مجبور است با 15 سال درس خواندن کار یک بهیار را انجام دهد.
وزیر بهداشت با اشاره به کمبود پزشک و دندانپزشک در سراسر کشور، گفت: من نیز زمانی که پزشک معمولی بودم مانند شما فکر میکردم که پزشک و دندانپزشک زیاد است اما وقتی به عنوان مسئول به نقاط مختلف سفر کردم دیدم که واقعاً پزشک و دندانپزشک در کشور وجود ندارد و کم است.
وی راهکار تولید پزشک و دندانپزشک را تربیت منطقهای دانست و گفت: امیدواریم نقشه راه سلامت دهان و دندان نیز تهیه شود تا آیندگان نیز بتوانند در مسیر صحیح حرکت کنند.