وی افزود: این که اوباما در سخنرانی خود مجبور میشود بهعنوان یک مسئله مهم به فتوای مقام معظم رهبری درباره حرام بودن سلاح هستهای استناد کند، از دستاوردهای مهمی است که دشمن ما مجبور به پذیرش آن شده است.
قائم مقام جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی با بیان اینکه موضوع حفظ آب سنگین اراک جزو خطوط قرمزی بود که مورد توجه قرار گرفت، اظهار داشت: هرچند مسئله آب سنگین اراک بهطور کامل مدنظر قرار نگرفت، اما این که 1+5 با همه ادعاهایی که در گذشته داشتند و ادعا میکردند تحت هیچ شرایطی مجوز استفاده از آب سنگین اراک را به ایران نمیدهند، ولی مجبور شدند در این بیانیه این حق را مسلم ببینند، از نکات مثبت این بیانیه است.
سروری در ادامه تصریح کرد: نکات منفی یا ملاحظاتی نیز در این بیانیه وجود دارد. یکی از نکات این است که ما همان اشتباه ژنو را در لوزان مرتکب شدیم. این اشتباه که تعهدات جمهوری اسلامی در این بیانیه کمّی، شفاف و بهشدت تفسیر ناپذیر است، اما در مقابل تعهدات ما، تعهدات طرف مقابل بهشدت تفسیر پذیر، کلی و غیرکمّی است. الآن مطالبی که اوباما، کری و موگرینی عنوان میکنند، بهشدت با آن چیزی که طرف ایرانی عنوان میکند، متفاوت است.
وی خاطرنشان کرد: سؤال اساسی این است که چرا اشتباه ژنو صورت گرفت و ما حاضر شدیم تعهدات کمّی، شفاف و بهشدت تفسیر ناپذیر را بپذیریم و طرف مقابل تعهدهایی تفسیر پذیر، کلی و غیرکمّی را بپذیرد.
قائم مقام جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در پایان گفت: همان طور که رییس جمهور محترم گفتند باید لغو تحریمها بلافاصله پس از شروع توافقنامه صورت گیرد. این موضوع باید بهعنوان خط قرمز ما در توافق آتی مورد توجه قرار گیرد. طرف مقابل میخواهد دامنه مذاکرات را از موضوعات هستهای به موضوعاتی دیگر مانند موضوعات نظامی تحت عنوان پروتکل الحاقی افزایش دهد که میتواند بهشدت مخاطره آمیز باشد. این موضوع مهمی است که ما نسبت به این موضوع نگرانی داریم و باید تیم مذاکره کننده که مورد احترام رهبری و ملت است، بتواند در کار بزرگی که انجام میدهد این نکات را لحاظ کند.