عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی رشت:

آمریکا به دنبال تغییر رفتار در ایران است

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی رشت گفت: امروز ما به درستی می دانیم آمریکا به دنبال تغییر ساختار سیاسی کشور نیست بلکه به دنبال تغییر رفتار است.
کد خبر: ۸۵۲۰۳۴۴
|
۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۹

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از گیلان، عمران علیزاده عصر روز گذشته در کرسی آزاداندیشی با عنوان «مذاکرات زیر شبح تهدید» به همت بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت در سالن کنفرانس این دانشگاه با اشاره به سالگرد تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی، اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی با سرمایه اندک امام خمینی (ره) ایجاد شد و امروز رشد و در تعالی آموزش کشور نقش مهمی را ایفا می کند.

وی با بیان اینکه تمام کشورهایی که تا به امروز به دنبال دستیابی به فناوری هسته ای رفته اند و یا در آینده در دستور کار دارند در 5 مسیر انگیزه، استراتژی های کلان، تاکتیک، محاسبات و ژئوپلتیک با هم تفاوت دارند، تصریح کرد: هر کشوری به دلایل خاص به دنبال دستیابی به این فناوری است.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی رشت با تصریح بر اینکه دستیابی به فناوری هسته ای در استراتژی های کلان ایران قبل از انقلاب اسلامی هم طراحی شده بود، افزود: راهکار ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی متفاوت شد که اگر با تکیه بر قدرت های بیگانه به این فناوری دست یافته شد در راستای منافع کشور نخواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: هر کشوری در نظام بین المللی با تهدیداتی مواجه است و منطقه ای که ایران در آن قرار گرفته یکی از مهم ترین مناطق ژئوپلتیک دنیا است.

علیزاده با تاکید بر اینکه همه کشورها انرژی هسته ای را برای افزایش وضع ژئوپلتیکی خود می خواهند، گفت: نوع تعامل کشورها در دنیا بستگی به نوع ژئوپلتیکی آن دارد.

وی با اشاره به اینکه امروز ثابت شده اگر کشوری دارای انرژی هسته ای بومی نباشد در معاملات بین المللی جز کشورهای تاثیر گذار نخواهد بود، افزود: عدم دستیابی به انرژی هسته ای، مسیر توسعه پایدار را کند می سازد.

این استاد دانشگاه اظهار کرد: هر کشوری دارای عمق استراتژیک است و باید دید آیا آن چیزی که در انتهای مذاکرات هسته ای بین ایران و کشورهای 5+1 به دست می آوریم می تواند بر وضع ژئوپلتیکی ایران موثر باشد.

وی با بیان اینکه در آینده در بخش نظامی نه برای بمب هسته ای بلکه برای گشت زنی های طولانی زیردریایی کشور نیاز به انرژی هسته ای است، تاکید کرد: اگر بیانیه قرائت شده در لوزان به همین حد محدود شود نیاز ما در این زمینه ها برطرف نخواهد شد.

علیزاده با تصریح بر اینکه مشکلات اقتصادی با وجود تحریم های ظالمانه از ده سال گذشته در ایران بر روی مذاکرات تاثیرات زیادی داشته است، اذعان کرد: آمریکا از اوایل انقلاب اسلامی به فکر تغییر ساختار سیاسی نظام جمهوری اسلامی بود.

وی تصریح کرد: امروز ما به درستی می دانیم آمریکا به دنبال تغییر ساختار سیاسی کشور نیست بلکه به دنبال تغییر رفتار است و این تغییر رفتار ساختاری شکل می دهد که سازگار با سیاست های آمریکا باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی رشت افزود: موسسه مطالعاتی آمریکن اینترپرایز سال گذشته در تحقیقات خود ادعا کرد که مصرف انرژی در سال 2025 در جهان حدود 2 و نیم برابر استفاده امروز خواهد بود.

وی ادامه داد: اگر در مذاکرات بخواهیم تعهد دهیم تا 10 سال دیگر هیچ افزایشی در میزان غنی سازی نخواهیم داشت از مثلث استراتژی یعنی نفت، گاز و انرژی هسته ای دور می مانیم و کشورهایی که دارای این 3 صنعت باشد در بازارهای اقتصادی نقش فعالی دارد.

ارسال نظرات
آخرین اخبار