۲۲ / تير / ۱۴۰۵ - 13 July 2026
09:27
کد خبر : 8528169
۱۵:۰۹

۱۳۹۴/۰۳/۲۵
نماینده کمیته بین‌المللی صلیب سرخ:

قربانی شدن داوطلبان هلال احمر سوریه را نمی‌توان نادیده گرفت

نماینده کمیته بین‌المللی صلیب سرخ با بیان اینکه خشونت علیه بیماران و کارکنان درمانی سوریه همچنان در شرایط درگیری‌های مسلحانه ادامه دارد، گفت: چگونه می‌توان هزینه گزافی را که جمعیت هلال احمر سوریه با قربانی شدن ده‌ها داوطلب خود از زمان آغاز درگیری‌ها پرداخته، نادیده گرفت.

به گزارش خبرگزاری بسیج، میزگرد پاسخ به چالش‌های بشردوستانه برای ارائه ایمن مراقبت‌های بهداشتی، صبح امروز با حضور نمایندگانی از صلیب سرخ، هلال احمر، وزارت بهداشت و وزارت دفاع در تهران برگزار شد.

الیویر مارتین، نماینده کمیته بین المللی صلیب سرخ در این میزگرد گفت: بدون شک، بدون وجود حس تعهد قوی هلال احمر ایران نسبت به پروژه مراقبت‌های درمانی در معرض خطر از زمان آغاز آن در سال 2011 تاکنون، این جلسه تشکیل نمی‌شد.

وی ادامه داد: 151 سال پس از تصویب اولین کنوانسیون ژنو، خشونت علیه بیماران و کارکنان درمانی کماکان یک مشکل عمده به شمار می‌آید به خصوص برای مسئولان درمانی محلی که بیش از 90 درصد حوادث برای آنها اتفاق می‌افتد.

مارتین خاطرنشان کرد: چگونه می‌توان هزینه گزافی را به جمعیت هلال احمر سوریه با قربانی شدن ده‌ها داوطلب خود از زمان آغاز درگیری‌ها در این کشور پرداخته را نادیده گرفت یا حملاتی که علیه کارکنان درمانی در آفریقای مرکزی رقم خورد را مشاهده نکرد.

وی افزود: نحوه هدایت خشونت‌ها در شرایط درگیری مسلحانه و کاربرد برخی تشریفات خاص به خصوص در مناطق پرجمعیت همگی تأثیری بسزا در روند فعالیت‌های کارکنان و تأسیسات درمانی دارد که جنگ غزه یکی از مثال‌های بارز این شرایط بود.

نماینده کمیته بین‌المللی صلیب سرخ با بیان اینکه خشونت علیه روند تأمین مراقبت‌های درمانی همچنین می‌تواند در کشورهایی که تحت تأثیر درگیری مسلحانه نیز نیستند مشکل‌زا شود، گفت: در کشورهایی که مورد حمله ابولا قرار گرفتند شاهد تعداد روزافزونی از حوادث امنیتی مانند حمله مردم محلی به تأسیسات مراقبت‌های درمانی و تیم‌های صلیب سرخ بوده‌ایم که گاهی این تیم‌ها را وادار به تخلیه محل با اسکورت نظامی می‌کردند.

مارتین در مورد آثار فوری چنین خشونت‌هایی گفت: بیماران از درمان مورد نیاز خود محروم می‌شوند و جلوی انجام‌ وظیفه کارکنان درمانی گرفته می‌شود، در عین حال آثار درازمدت اگر مهم نباشند به همان اندازه اهمیت دارند.

وی خاطرنشان کرد: خشونت علیه مراقبت‌های درمانی در اغلب موارد به ترک محل توسط کارکنان درمانی، تخریب یا بسته شدن تأسیسات درمانی و در نتیجه ایجاد وقفه در عملکرد نظام درمانی منجر می‌شود.

به گفته وی، تلاش‌های خستگی‌ناپذیر برای مرگ و میر کودکان، بهسازی بهداشت مادران و مبارزه با بیماری‌هایی مانند فلج اطفال در چنین شرایطی از بین خواهد رفت.

نماینده کمیته بین‌المللی صلیب سرخ همچنین تأکید کرد: درک و پاسخگویی به پدیده خشونت علیه مراقبت‌های درمانی، امری لازم و گریزناپذیر است که نهضت بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر در چندین مورد نهادهای مسلح، قانونگذاران، مقامات درمانی، مسئولان آمبولانس‌ها و بسیاری از دیگر افراد را گرد هم آورده تا فضایی را برای بحث و بررسی توصیه‌های مشخصی که براساس خطرات موجود حاصل شده‌اند، ایجاد کنند.

وی گفت: میزگرد امروز کاملاً در راستای پروژه مراقبت‌های درمانی در معرض خطر تشکیل می‌شود که در سال 2011 و براساس رسالتی به ما سپرده شد.

مارتین در مورد همکاری جمعیت هلال احمر ایران با کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در این ارتباط گفت: جمعیت ملی ایران از همان ابتدای پروژه، نقش مهمی ایفا کرده است، به خصوص با میزبانی کارگاه تخصصی مراقبت‌های درمانی در معرض خطر که با حضور 13 جمعیت ملی در سال 2013 در تهران برگزار شد، همچنین باید بگوییم که در جریان آخرین کنفرانس بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر،‌ دولت و جمعیت ملی ایران در تعهد خود برای ایفای نقشی فعال در ترویج نتایج پروژه مراقبت‌های درمانی در معرض خطر و توصیه‌های عادی تأکید کردند.

مارتین بر مشارکت دادن وزارتخانه‌ها و کنشگران درمانی مختلف تأکید کرد و گفت: در میزگرد امروز به چالش‌های پیش روی ارائه ایمن مراقبت‌های درمانی پرداخته می‌شود و تمرکز ما بر اهداف و موضوعاتی مانند آگاهی‌رسانی در رابطه با جنبه‌های مختلف پروژه، تبادل تجربیات با جمعیت‌های ملی که در این پروژه مشارکت داشته‌اند، ایجاد فضای بحث آزاد به منظور تبادل نظرات، ایجاد امکان ابراز آزادانه آنچه که از تمام شرکا مورد انتظار است، متمرکز شده است.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید