۲۱ / تير / ۱۴۰۵ - 12 July 2026
15:15
کد خبر : 8533804
۰۹:۵۰

۱۳۹۴/۰۴/۰۸
موسس ویکی‌لیکس:

متحدان کلیدی آمریکا در خاورمیانه از سایه واشنگتن خارج می‌شوند

پایه گذار وبسایت ویکی لیکس تاکید کرد که عربستان سعودی و سایر متحدان آمریکا در خاورمیانه که سالها زیر سایه واشنگتن بوده‌اند، خود را تهاجمی‌تر نشان داده و در حال خروج از این سایه هستند.

به گزارش خبرگزاری بسیج، جولیان آسانژ پایه گذار ویکی لیکس در مصاحبه با شبکه تلویزیونی روسیه یک، تصریح کرد که استقلال و خودمختاری در بین متحدان آمریکا در منطقه خاورمیانه رو به افزایش است و این کشورها تهاجمی تر شده اند.

هفته گذشته وبسایت ویکی لیکس بیش از 60 هزار سند طبقه بندی شده در خصوص روابط و اقدامات دیپلماتیک عربستان سعودی را منتشر کرده است. این اسناد نشانگر نقش ریاض در درگیری های سوریه است که منجر به ظهور و پیدایش داعش شده است.

این اسناد حاکی است که عربستان سعودی، قطر و ترکیه یک توافق محرمانه برای سرنگونی دولت بشار اسد در سوریه داشته اند.

آسانژ تاکید کرده است که فرانسه، انگلیس و آمریکا نیز در این توافق دست داشته اند. وی افزود: عربستان سعودی یکی از سگ های آمریکا در خاورمیانه بوده است و شما فکر می کنید که یک مرد در حال بردن یک سگ است ولی اگر یک سگ بزرگ باشد، آن سگ خواهد بود که در حال کشاندن مرد است.

آسانژ در ادامه در خصوص رسوایی جاسوسی آمریکا از 3 رئیس جمهور فرانسه نیز تاکید کرد: فرانسه شاید اکنون در حال طی کردن مراحل قانونی علیه آمریکا باشد.

اسناد ویکی لیکس نشان می دهد که آژانس امنیت ملی آمریکا از مقام های ارشد فرانسوی جاسوسی کرده است.

اولاند نشست فوق العاده ای را با شورای دفاعی فرانسه برگزار کرده تا در خصوص افشاگری های وبسایت ویکی لیکس مذاکره کنند. کاخ الیزه با انتشار بیانیه ای، جاسوسی آمریکا از مقام های ارشد فرانسوی را غیر قابل قبول ارزیابی کرده است.

افشاگری های جدید ویکی لیکس حاکی است که آژانس امنیت ملی آمریکا حداقل از سال 2006 تا ماه می 2012 میلادی از 3 رئیس جمهور فرانسه جاسوسی می کرده است.

اسناد ویکی لیکس شامل خلاصه مذاکرات بین مقام های دولت فرانسه در خصوص بحران مالی جهان، آینده اتحادیه اروپا ، روابط دولت اولاند و دولت مرکل و اختلاف بین دولت های فرانسه و آمریکا بر سر جاسوسی آمریکا از فرانسه است.

آسانژ تصریح کرد: این اسناد نشان می دهد که جاسوسی واقعا اتفاق افتاده و چه کسی در بین مقام هاق امنیتی آمریکا دستور این جاسوسی ها را داده است. این احتمال اکنون وجود دارد که دولت های اروپایی از جمله فرانسه، روند محاکمه و تعقیب قضایی را دنبال کنند.ویکی لیکس قصد دارد فردا دوشنبه اسناد جدیدی را در خصوص فعالیت های جاسوسی آمریکا از مقام های فرانسوی منتشر کند.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید