دانستن تاریخ، لازمه هر کار پژوهشی است

نویسنده «تاریخ ادبیات دینی کودک و نوجوان» از چاپ چهارم این اثر خبر داد و گفت: ما برای این‌که به آسیب‌شناسی ادبیات دینی و ضعف‌ها و قوت‌‌های آن بپردازیم باید تاریخ ادبیات دینی را بدانیم.
کد خبر: ۸۵۴۲۱۰۸
|
۲۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۶
به گزارش خبرگزاری بسیج سیدعلی کاشفی خوانساری، نویسنده و پژوهشگر ادبیات کودک و نوجوان از چاپ چهارم کتاب «تاریخ ادبیات دینی کودک و نوجوان» خبر داد و گفت: این کتاب که از سوی انتشارات حوا منتشر شده در ۸ فصل به بررسی کتاب های اسلامی برای مخاطبان کودک و نوجوان در ایران پرداخته است.

به گفته نوبسنده «تاریخ ادبیات دینی کودک و نوجوان»، نخستین فصل کتاب به آموزه‌های دینی برای کودکان در متون کهن از قرن چهارم تا آغاز صنعت چاپ در ایران در متونی همچون رسالات اسماعیلیه، کشف المحجوب، کلیه و دمنه و کتاب حسنین می‌پردازد.

وی ادامه داد: دومین فصل کتاب به حماسه‌های دینی برای کودکان و سومین فصل کتاب به «اولین کتاب‌های مذهبی برای کودکان ایران» اختصاص یافته است.

نویسنده در فصل چهارم به بررسی اولین مطالب دینی و مجلات دینی برای کودکان و نوجوانان در دوره قاجار پرداخته است. کتاب‌های دینی کودک و نوجوان در دوره پهلوی، مطبوعات دینی کودک در دوره پهلوی، فهرست کتاب‌های اسلامی کودک در دوره پهلوی و فهرست کتاب‌های مسیحی به زبان ارمنی عناوین سایر فصول این کتاب است.

کاشفی خوانساری، بررسی تاریخ را پایه و اساس هر کار پژوهشی دانست و افزود: ما برای این‌که به آسیب‌شناسی ادبیات دینی و ضعف‌ها و قوت‌‌های آن بپردازیم باید تاریخ ادبیات دینی را بدانیم و دانستن تاریخچه و سیری که این نوع ادبیات طی کرده، لازمه نقد آن است.

او در پاسخ به این‌که کتاب تاریخ ادبیات دینی کودک و نوجوان، تا دوره پهلوی را مورد بررسی قرار داده در حالی‌که ادبیات کودک ما پس از انقلاب به رشد و بالندگی بیشتری رسیده است گفت: ادبیات دینی کودک و نوجوان، در سال‌های پس از انقلاب، جلد دوم این کتاب است که در حال سر و سامان دادن به آن هستم.

کتاب تاریخ ادبیات دینی کودک و نوجوان برای نخستین بار در سال ۱۳۸۷ از سوی نشر حوا منتشر شد و چاپ چهارم آن در آستانه عید فطر در شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و با قیمت ۱۸۰۰۰ تومان در ۲۸۷ صفحه راهی کتاب فروشی ها شده است.  

ارسال نظرات
آخرین اخبار