عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در گفتگو با بسیج :

تخریب منابع طبیعی باعث بروز مشکلات جبران ناپذیر میشود

كاهش خسارت هاي ناشي از بلاياي طبيعي نيازمند همكاري تمام ارگانهاي دولتي و غير دولتي با يكديگر است
کد خبر: ۸۵۴۴۵۱۰
|
۳۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۹
محمد اسماعیل سعیدی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در گفتگو با سرویس فرهنگ و جامعه خبرگزاری بسیج گفت: پهناور بودن سرزمين ايران و ويژگي هاي خاص جغرافيايي، اقليمي و زيست محيطي آن سبب شده كه حادثه های طبيعي شناخته شده در ايران امكان وقوع داشته باشد كه سيل و زمين لرزه دراين ميان بيشترين سهم را به خود اختصاص داده، به نحوي كه هرازگاهي يكي از اين دوسانحه طبيعي بخشي ازكشور را تخريب كرده و خسارات زيادي وارد مي سازد.


عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در ادامه گفت: با اين حال بلاياي طبيعي شامل زلزله، سيل، طوفان، آتشفشان، رانش زمين و خشكسالي به عنوان بخشي از واقعيت هاي گريزناپذير زندگي تلقي مي شوند كه بايد براي پيشگيري و مديريت بحرانهاي ناشي از آن بيش از پيش تلاش شود.

سعیدی نقش استفاده از فناوري توان علمي و فني و سازماندهي اصولي را در کاهش خسارات اساسی دانست و گفت:  شايع ترين نوع بلاي طبيعي در كشورمان زلزله است، كه خسارات مالي و جاني بسياري را به دنبال دارد، و البته این روزها سیلاب هم خسارات زیادی به بار آورده هرچند حوادث و رويدادهاي متعدد طبيعي در طول حيات بشر در جوامع مختلف منجر به بروز خسارات جاني، مالي فراواني شده و كماكان بسته به سطح توسعه نيافتگي كشورها و جوامع بشري، خساراتي وارد مي شود اما جوامع پيشرفته با استفاده از فناوري توان علمي و فني و سازماندهي اصولي توانسته اند به مقابله با اين بلايا برخاسته و ميزان خسارات ناشي از وقوع حوادث را به حداقل كاهش دهند.

وی اظهار کرد: بسياري از كارشناسان امداد و نجات بر اين عقيده اند كه تخريب و عدم مراقبت منابع طبيعي باعث تغيير آب و هوا و افزايش دماي كره زمين مي شود و خسارت وسيع اقتصادي، اجتماعي به همراه دارد.بطور مثال در همین طوفان اخیر  ساخت و سازهای غیر مجاز در حریم رودخانه ها باعث بوجود آمدن خسارت های زیادی شد. در این مورد شهرداری بسیار اهمال کاری کرده است چرا باید پول برای شهرداری مهم باشد تا راضی به تغییر کاربری زمین ها شود و در موقع حادثه شاهد حجم بالای از خسارت ها باشیم . آیا جان انسانها ارزشمند نیست؟

ایشان ضمن تاکید برعدم اطلاع رسانی بموقع اظهار کردند: سازمان هواشناسی با عدم پیش بینی صحیح خود از وقوع طوفان و عدم اطلاع رسانی به موقع، که از این سازمان انتظار آن نمی رفت و مسئولین  سازمان باید در این زمینه پاسخگو باشند. نظام مهندسی ،شهرداری ها ، سازمان هواشناسی  و وزارت نیرو و جهاد کشاورزی همه به نوبه خود در افزایش خسارت های ناشی از حادثه اخیر مقصر هستند .

ایشان در خاتمه ضمن تاکید بر حفظ و حراست از منابع طبیعی گفت ايران از كشورهاي بلاخيز جهان است كه براي پيشگيري از بلاياي طبيعي برنامه ريزي كاربردي و عملياتي انجام نداده ولی تجربيات گذشته در كشور نشان مي دهد كه كاهش خسارت هاي ناشي از بلاياي طبيعي نيازمند همكاري تمام ارگانهاي دولتي و غير دولتي با يكديگر است زيرا دولت به تنهايي توانايي كنترل آسيب هايي در وسعت زياد را ندارد، كه بتواند دامنه آنها را بكاهد.

 

ارسال نظرات
آخرین اخبار