در گفتگوی کارشناسان با بسیج عنوان شد:

پیگیری اقتصاد مقاومتی حتی در پسامذاکرات

پسا تحریم، پسا مذاکرات یا پسا توافق! کلیدواژه هایی که این روزها در فضای رسانه ای به شدت مورد تاکید و توجه قرار گرفته اند. با این حال سوال مهم اینجاست که در دوره جدید مهمترین راهکار و رویکرد مدیریت در حوزه اقتصادی باید چگونه باشد؟
کد خبر: ۸۵۵۱۱۵۶
|
۱۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۲

خبرگزاری بسیج-گروه سیاسی: پسا تحریم، پسا مذاکرات یا پسا توافق! کلیدواژه هایی که این روزها در فضای رسانه ای به شدت مورد تاکید و توجه قرار گرفته اند و همگی با تاکید ویژه آغاز دورانی تازه در فضای سیاسی و اقتصادی ایران را تداعی می کند. با این حال سوال مهم اینجاست که در دوره جدید مهمترین راهکار و رویکرد مدیریت در حوزه اقتصادی باید چگونه باشد؟ در این میان برخی تاکید ویژه ای بر آغاز تعامل اقتصادی با کشورهای غربی دارند و در مقابل چهره های متعددی نیز تاکید دارند که در عرصه پسامذاکرات نیز جمهوری اسلامی ایران تنها باید الگوی اقتصاد مقاومتی را پیگیری کند چرا که گشودن بی مهابای دربهای کشور به سمت کالاهای غربی آنهم از جنس مصرفی می تواند بحران بزرگتری حتی از تحریم برای ایران پدید آورد.

در همین زمینه سید محسن طباطبایی کارشناس مسایل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج، در خصوص تاثیر توافق هسته ای بر فضای اقتصادی کشور گفت: ابتدا باید به یک نکته مهم توجه داشته باشیم و آن اینکه بخش عمده ای از کرنش های غرب در برابر ایران به دلیل مقاومت مردم و توانمندی های فنی و اقتصادی است که در شرایط تحریمی در کشور بروز کرد.

وی با تاکید بر اینکه مقامات آمریکایی بعد از جمع بندی مذاکرات صراحتا اعلام کردند که بیش از این، حربه تحریم علیه ایران تاثیر گذار نیست، افزود: عملا این سخنان نشان می دهد که حتی اگر درب تمام دنیا بر روی اقتصاد ایران بسته باشد باز هم اقتصاد ایران توانایی بازتولید و پاسخگویی به نیازهای داخلی خود را دارد.

مدرس موسسه عالی آموزش بانکداری ایران در ادامه با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی چندین سال است که به طور مکرر بر مباحث اقتصادی تاکید می کنند، خاطرنشان نمود: حرکت در این مسیر متداوم را می توانیم در نامگذاری های سال های اخیر از سوی معظم له با عناوین اقتصادی به خوبی مشاهده کنیم.

طباطبایی با بیان اینکه بخش عمده ای از موفقیت ایران در برابر غرب به دلیل پایداری اقتصادی مردم و دولت بوده است ، خاطرنشان کرد: اگر بنیه های اقتصادی ایران ، در برابر سیل فشار و تحریم از هم نپاشید بخش عمده آن به دلیل هوشیاری و بصیرت مردم و اجرای بخشی از ابعاد الگوی اقتصاد مقاومتی بوده است.

مدیر مسئول فصلنامه علمی پژوهشی اقتصاد و مدیریت شهری با تاکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی یک اقتصاد درون زا و متکی بر استعدادهای درونی است، گفت: موقعیت خاص ژئوپلتیکی ، گستردگی سرزمینی، تنوع آب و هوایی، معادن و ذخایر زیرزمینی، ظرفیت بالای منابع انسانی ماهر تحصیلکرده، جمعیت بالا و... همه مولفه هایی است که می تواند اقتصاد ایران را به طور به صورت ساختاری دربرابر شوک ها و تکانه های اقتصادی خارجی بیمه کند.

این کارشناس مسایل اقتصادی با تاکید بر اینکه بدون توجه به الگوی اقتصاد مقاومتی، امکان دارد تعاملات اقتصادی پسا تحریمی حتی منجر به آسیب پذیری بیشتر بنیان های اقتصادی و مردم و فعالان اقتصادی شود، افزود: اقتصاد ایران برای حضور در فضای پساتحریم نیازمند تقویت بنیه های داخلی و حمایت جدی از تولید ملی است وگرنه همواره این تهدید برای اقتصاد ایران وجود دارد که منابع آزادشده ارزی و تقویت روابط اقتصادی، منجر به راه افتادن سیل واردات و بالتبع تضعیف بیشتر اقتصاد ملی گردد.

یحی آل اسحاق وزیر اسبق بازرگانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج نیز در خصوص وضعیت اقتصاد ایران در فضای پسامذاکرات گفت: در ابتدا بیاید بپذیریم که بین شرایط قبل از مذاکرات و اکنون تفاوت بسیاری وجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه نباید پنداشت با توافق همه مشکلات ایران حل و فصل می شود یادآور شد: دشمنی آمریکا با ما پایدار است و دعوای آنها یک چالش بلند مدت است.

آل اسحاق با بیان اینکه در حوزه اقتصادی تحریم های غرب باعث افزایش هزینه تولید در کشور شده بود گفت: آنها به ما ضربه زدند اما این ضربه آنقدر مهلک نبود که بنیان های اقتصادی ایران را از بین ببرد و لذا می بینیم آنها خودشان به صراحت از بی تاثیر بودن تحریم ها خبر می دهند.

رئیس سابق اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اینکه پس از مذاکرات بازار ایران و شرکت های غربی تشنه خرید و فروش کالا هستند گفت: اگر در این زمینه مدیریتی صحیح صورت نگیرد این احتمال هست که اقتصاد ایران با یک بحران جدی روبه روشد.

آل اسحاق در این زمینه توضیح داد: مدتی است بازار ایران در رکود است و واحدهای تولیدی نیز با کمترین توان تولید می کنند و هم اکنون نیز اجناس زیادی در انبار دارند که اگر بدون تدبیر درب کشور به سوی کالاهای غربی که کیفیت بهتر و قیمت ارزان تر دارند گشوده شود به احتمال قوی بسیاری از شرکت ها و بنگاه های خرد و متوسط دچار بحران خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه دولت باید حمایت از تولید ملی را در سرلوحه کار خویش قرار دهد یادآور شد: نباید با عجله و ذوق زدگی در تصمیم گیری بازار ایران را به کالاهای مصرفی شرکت های غربی سپرد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز با اشاره به اینکه نباید اجازه داد بازار ایران به قبضه کالاهای مصرفی غربی تبدیل شود گفت: اگر قرار دادی با شرکت های غربی منعقد می گردد باید تلاش گردد که این قرارداد در راستای تقویت تولید ملی و انتقال دانش صورت پذیرد.

رمضانعلی سبحانی فر عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج، گفت: ما هیچ ترسی از ارتباط با دنیا نداریم اما باید در یک فضای رقابتی شرکت ها سرمایه گذاری انتخاب شوند.

سبحانی فر یکی از اهداف سرمایه‌گذاری خارجی را ارتقا دانش فنی و ورود فناوری های جدید به کشور قلمدادد و افزود: اگر یک مدیریت صحیح بر تعاملات اقتصادی با کشورهای اروپایی در فضای پساتحریم وجود داشته باشد می توانیم گام های بلندی برای توسعه اقتصادی برداریم.

از این روست که می توان ادعا کنیم در فضای پسا مذاکرات نیز تنها الگویی که می تواند فضای اقتصادی ایران را به سمت رشد و توسعه پیش ببرد الگوی اقتصاد مقاومتی است. الگویی که بر توانمندی های داخلی تکیه دارد سیاست درون زای برون نگر را پیگیری می کند. البته نباید در این موضوع از تعامل با کشورهای توسعه یافته نیز چشم پوشید اما تجربه نشان می دهد که در شراکت های اقتصادی نیز بیشترین آسیب از این شراکت نصیب طرف های ایرانی شده است.

انتهای پیام/
ارسال نظرات
آخرین اخبار