آیتالله محقق داماد: حائری تاریخ کشور را احیا کرد
به گزارش بسیج، مراسم تشییع پیکر عبدالحسین حائری فهرستنویس و نسخهشناس برجسته صبح امروز دوشنبه دوم شهریور با حضور علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین پورمحمدی وزیر دادگستری، آیتالله سیدمصطفی محقق داماد، محمدرضا مجیدی رئیس کتابخانه مجلس ، مجید غلامی جلیسه مدیرعامل خانه کتاب، احمدجلالی از رؤسای پیشین کتابخانه مجلس، صالحی امیری رئیست کتابخانه ملی، رجبی دوانی رئیس سابق کتابخانه مجلس، حجت الاسلام ابوترابیفر نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، و .... در کتابخانه مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
آیتالله محققداماد رئیس شورای تولیت بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار یزدی در ابتدای سخنان خود ضمن اشاره به محیالدینعربی گفت: محیالدین عربی مینویسد که در زمان کودکی ابن رشد را دیدم و تا سالهای بعد او را ندیدم، چند سال بعد به ما گفتند که این عالم درگذشته و هم اکنون پیکر او را در فلان مکان تشییع خواهند کرد. همراه شاگردان به سراغ پیکر او رفتیم، از دور جنازه او را در تابوتی سوار بر یک استر دیدم و برای آنکه تعادل حفظ شود، طرف دیگر تابوت را آثار و مکتوبات او قرار داده بودند در این هنگام یکی از شاگردان که خوش ذوق بود گفت، «این حکیم است و آن سوی استر هم آثار و کارهای او». من نیز در دنبال شعر او گفتم که «ای کاش میدانستم که او به آرزوهایش رسیده است یا خیر؟». بنده نیز امروز دوست دارم بدانم فردی مثل استاد حائری که من از کودکی تا به امروز شاهد بودم جز عشق به آثار معرفتی و ارزشهای علمی نداشت و به کار خود عشق میورزید، در زندگی چه آمال و آرزویی داشت؟.
وی خطاب به رئیس مجلس و هیئت رئیسه مجلس گفت: امروز یکی از مهمترین گنجینههای معرفتی و مهمترین میراث علمی ما به دست شما سپرده شده است و این در کنار مابقی مسئولیتهای شما از جمله تبیین قوانین کشور است. به نظرم اینها یکی از مهمترین منافع ملی ما و یکی از سرمایههای عظیمی است که استاد عبدالحسین حائری دغدغه داشت تا حذف شده و از کشور خارج نشود. خاطرم است، شب پیروزی انقلاب ایشان با من تماس گرفت و خواستار این بود که او را به استاد مطهری وصل کنم. میگفت که فلان نسخه در فلان جا است و اگر از دست برود چه کنیم؟. به نظرم به جای اینکه به فکر این باشیم که چه کتابی تالیف شود که البته تالیف کتابهای جدید از جهت ایجاد اندیشه جدید مهم است، اما آنچه که کم داریم تاریخ نسخ خطی ما است. ایشان تاریخ مهم کشور را براساس نسخ خطی احیا کرد و کارهای علمی او در ایران مورد توجه است.
محقق داماد خطاب به لاریجانی گفت: نسخ خطی زیادی نوشته شده است، اما امتیازی که یک فهرستنویس باید داشته باشد، آن است که او باید کتابی را که در دست دارد، آنقدر فهمیده و مسلط باشد تا بتواند در نیم صفحه همه آن را گزارش دهد. ایشان دارای جامعیتی بود که نشان آن فهرستنویسی کتاب 24 جلدی است که به شما دادند.
بنا به گفته شکراللهی مجری برنامه تشییع پیکر عبدالحسین حائری به امر مقام معظم رهبری در قم به خاک سپرده میشود.