مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان خبر داد

مصرف 880 هزار و 258 مترمکعب فرآورده نفتی در همدان

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان از مصرف 880 هزار و 258 مترمکعب فرآورده نفتی در 6 ماهه نخست امسال در استان همدان خبر داد.
کد خبر: ۸۵۷۶۷۶۶
|
۱۱ مهر ۱۳۹۴ - ۲۲:۴۵

صادق فریدی در گفت‌وگو با خبرنگار بسیج در همدان با اشاره به مصرف 880 هزار و 258 مترمکعب فرآورده نفتی در 6 ماهه نخست امسال در استان همدان اظهار داشت: از این میزان 242 هزار و 373 مترمکعب بنزین، 14 هزار و 165 مترمکعب نفت سفید، 322 هزار و 273 مترمکعب نفتگاز و 301 هزار و 447 مترمکعب نفت‌کوره است.

وی افزود: مصرف گاز طبيعي فشرده CNG در بخش حمل و نقل72 هزار و 292 ميليون مترمكعب معادل 30 درصد از كل مصرف سوخت خودرو هاي سبك دوگانه سوز است.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان تصریح کرد: با تلاش كاركنان و پيگيري مستمر مسئولين تمام مراكز عرضه فرآورده‌هاي نفتي به ویژه جايگاه هاي CNG (گاز طبيعي) بدون وقفه و با ظرفيت كامل در امر عرضه سوخت مورد نياز شهروندان استان و گردشگران درحال ارائه خدمات هستند.

وي ادامه داد: در نیمه نخست امسال 16 هزار و 604 تن گاز مايع عرضه شده كه در مقايسه با سال قبل دو درصد افزايش داشته است که بخش عمده‌اي از آن به صورت غيرمجاز در بخش حمل و نقل خودروهاي بنزين‌سوز مورد استفاده قرار مي‌گيرد و اين امر به دلايل بسیاری از جمله پايين بودن قيمت آن در مقايسه بنزين مي‌تواند تلقي شود.

فریدی تصریح کرد: رشد مصرف بنزين در استان طي 6 ماهه اول سال یک درصد افزايش داشته كه اين رشد به دلیل افزايش ورود گردشگران در فصل تابستان به استان همدان بوده است.

وی با اشاره به افزایش مصرف نفت سفید یادآور شد: رشد دو درصدي مصرف نفت سفيد به دلیل تحويل سوخت ذخيره زمستاني به روستاهاي صعب العبور و مدارس فاقد گاز طبيعي و سفال‌سازان لالجين است.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان اضافه کرد: كندي شيب مصرف به دليل اعمال كنترل‌هاي لازم در راستاي تغذيه ليست‌هاي برگشتي مصرف‌كنندگان در سايت تجارت‌آسان، بازنگري مشتركين خانگي، توسعه گازرساني و اعمال نظارت‌هاي لازم در راستاي جلوگيري از عرضه خارج از شبكه صورت گرفته که از اقدامات كنترلي در سطح استان است.

*افزايش دو درصدی مصرف نفتگاز در بخش صنعت، معدن و واحدهاي توليدي استان

وی با بیان اینکه مصرف نفتگاز طي 6 ماه اول سال نسبت به مدت مشابه سال قبل متعارف بوده و افزايشي نداشته است، گفت: مصرف فرآورده استراتژيك نفتگاز در بخش صنعت، معدن و واحدهاي توليدي استان دو درصد افزايش داشته كه اين امر مبين حركت در جهت توليد بيشتر و رشد اقتصادي استان است كه هم راستا و همگام با رشد اقتصادي كل كشور است.

فریدی عنوان کرد: مصرف نفتگاز بخش كشاورزي در سال زراعي 94 نسبت به مدت مشابه سال 93 به ميزان یک درصد كاهش داشته كه بيشترين كاهش در زمينه پرورش طيور و چاه‌هاي كشاورزي است.

وی ادامه داد: در بخش حمل ونقل نیز مصرف نفتگاز به سبب بازگشايي محور دوم بزرگراه كربلا و افزايش تردد خودروهاي نفتگازسوز در جاده كبودراهنگ به زنجان افزايش یک درصدی را نشان مي‌دهد.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان افزود:بخشي از سوخت توزيعي توسط مجاري عرضه به بخش‌هاي ديگر به ويژه چاه‌هاي غيرمجاز منحرف مي‌شود كه لازم است عزم مبارزه در سطح كلان در بسته نگهداشتن منافذ هدررفت و انحراف از مقصد واقعي مصرف با همكاري دستگاه‌هاي ذيربط استاني جدي‌تر شود.

وی ادامه داد: يكي از مهمترين گام‌هاي برداشته شده اجرای طرح تحويل سوخت بر اساس پيمايش مسير است كه از یکم مهر ماه سال جاری آغاز شده و از راهكارهاي مناسب كنترل سوخت بخش حمل و نقل است.

فریدی ابراز داشت: در اين راستا براي شفاف‌سازي و اطلاع‌رساني جلسات متعدد با پيمانكاران حمل و متصديان ذيربط برگزار شده است.

وی خاطرنشان کرد: مصرف نفتكوره نيروگاهي نیز به دليل بهره‌گيري از گاز طبيعي به كمترين سطح مصرف سوخت‌هاي با منشأ فسيلي رسيده است.

* مصرف 99 درصد نفتكوره استان در نيروگاه شهيد مفتح

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان افزود: در این راستا مديريت نيروگاه یک هزار مگاواتي شهيد مفتح با مصرف حدود 292 ميليون ليتر نفتكوره در 6 ماهه سال جاري كه 9 درصد نسبت به سال گذشته كاهش داشته، بزرگترين مصرف‌كننده سوخت مايع غرب كشور است.

وی با بیان اینکه بيش از 99 درصد نفتكوره مصرفي استان در نيروگاه شهيد مفتح مورد استفاده قرار مي‌گيرد، اضافه کرد: اين نيروگاه در حال حاضر با موجودي بيش از 200 ميليون ليتر اگر با روند فعلي تداوم مصرف داشته باشد براي مدت بيش از دو ماه نفتكوره در مخازن ذخيره‌سازي خود دارد.

فريدي با اشاره به تمهيدات منطقه همدان براي سوخت‌رساني مطلوب تصریح کرد: در این راستا در تأسيسات نفتي همدان كه علاوه بر تأمين سوخت استان بخشي از سوخت مورد نياز استان‌هاي همجوار و نيروگاه‌هاي آنان را تامين مي‌کند به ميزان مطمئنه ذخيره‌سازي شده است.

وی اظهار داشت: اجراي مرحله سوم هدفمندسازي يارانه‌ها در حوزه فرآورده‌هاي نفتي كه يكي ديگر از اقدامات منطقه برای اهداف اقتصادي كشور بدون كوچك‌ترين تنش انجام شد.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان افزود: راه‌اندازي آزمايشي انبار نفت جديد ملاير با گنجايش بيش از 70 ميليون ليتر ذخيره‌سازي سوخت از ديگر اقدامات منطقه است كه در آينده نزديك به بهره‌برداري كامل خواهد رسيد.

وی با اشاره به بهره‌برداري از مجتمع خدماتي رفاهي گلشيد دشت بهار به منظور تسهيل امور شهروندان بهار و گردشگران بازديدكننده از بزرگ‌ترين غار آبي جهان گفت: تشكيل جلسات كارگروه سوخت‌رساني در فرآيند مديريت بحران و جلسات پدافند غير عامل و صرفه‌جويي 252 هزار ليتر نفتگاز و تبديل 26 هزار لیتر نفت‌كوره به گاز طبيعي نیز از ديگر اقدامات شركت است.

فریدی خاطرنشان کرد: با توجه به قرار گرفتن در آستانه فصل سرما و اوج مصرف نفت سفيد در مناطق محروم از نعمت گاز طبيعي حفظ آمادگي منطقه در خدمات‌رساني مطلوب و به‌هنگام به مصرف‌كنندگان و هم‌استاني‌ها در اولويت امور شرکت قرار دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار